Connect with us

Banjaluka

Ljepota maturanata dvije škole preplavila Banjaluku (VIDEO)

Ljepota, mladost i sreća ispunili su glavnu ulicu Banjaluke, kada su se maturanti Srednjoškolskog centra “Gemit-Apeiron” i Katoličkog školskog centra okupili obučeni u najljepše elegantne haljine i odijela u parku Petar Kočić, te svečanim defileom uljepšali večerašnji dan.

Nina Kovačević, maturant Srednjoškolskog centra “Gemit-Apeiron” istakla je da se danas osjeća predivno.

“Nisam se dugo spremala za maturu, ali izgled haljine sam zamislila prije pola godine”, rekla je ona sa osmijehom na licu, te dodala da večeras očekuje dobar provod.

“Sada sam stomatološki tehničar i planiram odmah da se zaposlim”, istakla je ona, navodeći da ne planira odlazak u inostranstvo.

Nađa Dubravac, maturant Srednjoškolskog centra “Gemit-Apeiron”, potvrdila je da se danas osjeća fantastično.

“Plan mi je da se zaposlim”, rekla je ona.

Marijo Tomarica, maturant Katoličkog školskog centra, istakao je da na današnji dan zatvara jednu stranicu života i otvara novu.

“Planiram da studiram”, rekao je on.

Lana Lovrić, maturant Katoličkog školskog centra, rekla je, sa suzama u očima, da joj je iskreno žao što završava školu i što se rastaje od svojih drugara.

“Nisam se radovala kraju školske godine, imam osjećaj da su nam oduzete dvije školske godine zbog pandemije virusa korona”, navela je ona tužno, te dodala da će ovom proslavom nadoknaditi sve.

“Plan mi je da studiram kriminalistiku u Novom Sadu”, rekla je ona.

Nakon defilea maturanti Katoličkog školskog centra su nastavili proslavu u hotelu ” Courtyard by Marriott”, dok su maturanti Srednjoškolskog centra “Gemit-Apeiron” slavili u hotelu “Bosna”.

Sutra će se u centru grada okupiti maturanti Ekonomske i Poljoprivredne škole u 19 časova.

(Glas Srpske/Nezavisne novine)

Banjaluka

VELIKI PETROVDANSKI SABOR Drinić: Ako ZABORAVIMO KO SMO, nestaćemo kao narod

Potkozarje je večeras riznica kulturnog i nacionalnog identiteta našeg naroda.

Rekao je to prijatelj KUD-a “Potkozarje”, narodni poslanik Nebojša Drinić koji je zvanično otvorio ovu manifestaciju.

Osim domaćih ansambala na Saboru koji se održava već pet godina učestvuju kulturno – umjetnička društva iz Srbije i Makedonije, što po riječima Drinića govori o prijateljskim vezama koje se iz godine u godinu produbljuju.

– Naša je obaveza običaje da čuvamo i prenosimo na mlađa pokoljenja, jer su oni sa pravoslavnom vjerom, osnova nacionalnog i kulturnog identiteta srpskog naroda. Kao što je rekao Njegoš ako zaboravimo ko smo, gdje su nam korijeni, onda ćemo kao narod nestati. Postajemo “poput slamke međ’ vihorovima”, istakao je Drinić.

Nastavi čitati

Banjaluka

PONOVO „KINO NA OTVORENOM“! Ovaj put UŽIVANJE uz film „Jorgovani“

Turistička organizacija grada Banje Luke za sve sugrađane, ali i turiste, prirediće ponovo popularno „Kino na otvorenom“ u utorak, 23. jula od 21.00 čas, na platou ispred tvrđave Kastel.

-Ljubitelji filma, pozivamo vas na još jedno nezaboravno filmsko veče pod zvjezdanim nebom. Ponesite dekice, dobro raspoloženje, povedite društvo i uživajte u projekciji filma „Jorgovani“. Ovaj jedinstveni događaj pruža savršenu priliku da uživate u filmu na otvorenom, okruženi istorijskim zidinama i prirodnim ljepotama tvrđave Kastel – navedeno je iz Turističke organizacije Grada.

Dodaju i to kako je ulaz slobodan za sve posjetioce.

Događaj „Kino na otvorenom“ već postaje prepoznatljiv događaj u našem gradu, te svake put privuče veliki broj ljudi.

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVA POZORNICA Stanivuković prisustvovao „PETROVDANSKOM SABORU“ u Potkozarju

Gradonačelnik, Draško Stanivuković prisustvovao je „Petrovdanskom saboru“, koji se već peti put održava u Potkozarju.

Kako je tom prilikom poručio gradonačelnik, ove godine ova manifestacije se održava na novoj pozornici, a baš kao i prethodne godine i ove godine je okupila veliki broj ljubitelj folklora i čuvara tradicije i običaja iz svih krajeva.

-Peti “Petrovdanski sabor” u Potkozarju ove godine se održava na novoj pozornici koja predstavlja simbol naše posvećenosti očuvanju kulture i tradicije. Zahvaljujući predanom radu KUD-a “Potkozarje”, ova manifestacija iz godine u godinu okuplja veliki broj ljubitelja folklora i tradicije iz svih krajeva – kazao je gradonačelnik.

Poručio je i to kako je i ove godine u Banju Luku došao veliki broj prijatelja iz kulturno – umjetničkih društava, na šta naš grad može da bude ponosan.

-Ove godine imamo čast da ugostimo prijatelje iz Srbije, Makedonije, kao i naša lokalna društva, čime dodatno jačamo naše kulturne veze i prijateljstva. Čestitam predsjedniku KUD-a Potkozarje Dejanu Hanaku i svim članovima na odličnoj organizaciji – naglasio je Stanivuković.

Poručio je i to kako ovo društvo uvijek može da računa na snažnu podršku Banje Luke.

Nastavi čitati

Aktuelno