Connect with us

Hronika

LJUDI SU PUTPUNO IZGUBILI OBRAZ I SVAKU EMPATIJU! Putnici na mjestu nesreće u kojoj je poginuo mladić zaigrali kolo (VIDEO)

Nesreća se desila u tunelu Vidikovac i u njoj su učestvovali putničko motorno vozilo VW i teretno vozilo koja se dogodila u 6:35 sati na magistralnom putu M-17 Jablanica – Mostar, u tunelu Vidikovac.
Kako se može vid‌jeti na fotografijama dijelovi automobila su rasuti po cesti piše Crna-Hronika.
Vozač “passata” je poginuo u sudaru sa kamionom jutros u 6.35 sati na magistralnom putu M-17 Jablanica – Mostar, u tunelu Vidikovac, opština Konjic, potvrdio je portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić. U ovoj nesreći smrtno je stradao 24-godišnji Jasmin Kovačević.
Redakcija portala Crna-Hronika dobila je video snimak putnika koji na ovoj dionici svoje vrijeme provode igrajući kolo dok nadležne službe uklanjanju vozila koja su učestvovala u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Pitamo se da li je bilo vrijeme i mjesto da se putnici zabavljaju na mjestu tragične nesreće?

Hronika

Sarajlija varao građane prodajući “LJEKOVITI” ČAJ, objavio i LAŽNE INTERVJUE se uglednim ljekarima iz Banjaluke

Policijska uprava Banjaluka podnijela je izvještaj protiv Ajdina B. (31) iz Sarajeva zbog sumnje da jepočinio tri krivična djela.

Sarajliju terete za prevaru u privrednom poslovanju, obmanjivanje potrošača i neovlašteno korištenje ličnih podataka.

Osumnjičeni je kao vlasnik privatne firme varao građane prodajući im navodno ljekoviti čaj.

Osim prodaje nepostojećeg lijeka, osumnjičeni je koristio i imena tri ugledna banjalučka ljekara i napravio izmišljene intervjue, a sve u cilju promocije “lijeka”.

– Prijavljeni je obmanjivao potrošače o ljekovitosti i djelotvornosti proizvoda, te dozvolilo objavljivanje lažnih intervjua sa tri oštećena lica iz Banjaluke, koristivši njihov ugled, doveo je u zabludu veći broj potrošača koji su kupili proizvod koji ne odgovara stvarnom kvalitetu proizvoda- saopšteno je iz PU Banjaluka.

Nastavi čitati

Hronika

UBICA IMAO POMAGAČA “U Bijeljini uhapšen osumnjičeni OSUMNJIČENI ZA TRANSPORT UBICE od Preševa ka Loznici”

Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske, potvrdio je za ATV da je u Bijeljini uhapšen Z.R. (39), osumnjičen za organizaciju transporta ubice policajca MUP-a Srbije od Preševa ka Loznici.

Kostrešević je rekao da pripadnici MUP-a Republike Srpske vrše obradu lica, a u toku je pretres prostorija i potraga na terenu.

“Sa kolegama iz MUP-a Srbije nastavljamo dalje da radimo na utvrđivanju svih okolnosti događaja te pronalaska izvršioca”, rekao je Kostrešević za ATV.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je ranije da je u Bijeljini uhapšen osumnjičeni za transport ubice policajca Nikole Krsmanovića od Preševa ka Loznici.

Osim njega, kao pomagač je uhapšena i njegova supruga I.R. u Mladenovcu.

Nastavi čitati

Hronika

SUĐENJE ZA SVIREPO UBISTVO ARIJELA BOGDANOVIĆA: DNK vještačenje okončano nakon četiri mjeseca

DNK vještačenje tragova sa odjevnih predmeta i drugih stvari koje su izuzete tokom uviđaja i u pretresu stana Dalibora Mandića, optuženog za svirepo ubistvo Banjalučanina Arijela Bogdanovića, završeno je nakon četiri mjeseca, i na sljedećem ročištu će nalaz o tome obrazložiti vještak. Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović, po čijoj naredbi je urađeno vještačenje, rekao je da je nalaz stigao tek jutros, zbog čega vještak nije ni pozvan.

Ročište je potom odgođeno za 3. septembar kada će biti saslušan vještak.Sud je naredbu za pomenuto vještačenje izdao u martu jer, kako je ranije obrazložio sudija, to neophodno u cilju utvrđivanja istine. Prema ranijem obrazloženju suda vještačene su, između ostalog, Mandićeve patike na kojima je uočena mrlja nalik na krv, ruksak u kome su bile patike i flašica vode, kao i tragovi koji su izuzeti iz stana optuženog. Među stvarima čije vještačenje tražio sud su i odjeća optuženog i žrtve kao i Bogdanovićev ruksak.

Ovo je četvrto ročište od izdavanja naredbe za vještačenja, a izrada ovog nalaza trajala je ovako dugo između ostalog jer je u laboratoriji Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske bio pokvaren aparat za DNK analize.

U ovom predmetu izvođenje planiranih dokaza tužilaštva i odbrane okončano je 12. marta i tada je sud odgodio završne riječi jer je kako je tada sud odlučio da je potrebno uraditi dodatno DNK vještačenje koje nije urađeno u istrazi.

Današnjem ročištu prisustvovao je otac ubijenog mladića Tomo Bogdanović, kao i opunomoćenik ove porodice advokat Marko Mikeš, piše Glas Srpske.

Mandića terete za teško ubistvo počinjeno na svirep ili podmukao način koje počinio 2. decembra 2022. godine oko 19.35 časova na Bulevaru Srpske vojske u Banjaluci. Kako se navodi u optužnici, Mandić je kobne večeri, u namjeri da ga ubije, pratio Bogdanovića koji je išao iz pravca Tržnog centra „Delta planet” prema Rabrovačkom mostu.

Sustigao ga je u blizini studentskog kampusa i ubo nožem u predjelu gornjeg dijela trupa nakon čega je Bogdanović ranjen počeo da bježi te je prešao kolovoz Bulevara Srpske vojske i pao kod benzinske pumpe. Mandić mu je pritrčao te ga nožem ubo osam puta i usmrtio, a zatim pobjegao. Ubistvo su snimile kamere obližnjeg video nadzora. Istraga je pokazala da je nakon zločina osumnjičeni skinuo ođeću sa sebe, odnosno crvenu jaknu i bacio je u kontejner. Policija je tu jaknu pronašla. Mandić i Bogdanović su zajedno radili u jednoj firmi u Banjaluci.

Nastavi čitati

Aktuelno