Connect with us

Banjaluka

MARINKO I “BEMA” UVIJEK IZNENADE: Svim radnicama po par kvalitetne kožne obuće

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, na čelu sa tehničkim direktorom Marinkom Umičevićem, nikada ne prestaje da iznenađuje i pomaže svoje radnike, pa ih je tako ovoga puta nakon završetka posla na izlazu iz tvornice obradovala sa po parom kvalitetne kožne obuće.

I ovim potezom “Bema” i Marinko sup o ko zna koji put do sada pokazali i dokazali visok nivo društvene odgovornosti koju imaju, ali i nastavili da pomažu i budu uz svoje radnike kao i do sada, jer su radnici oduvjek za “Bemu” i Marinka, najvažniji resurs ove uspješne tvornice i tako će uvijek i biti.

Naime, ovaj poklon dobili su radnici “Beme” u oba pogona, njih oko 1.200 u pogonima i u Banjaluci i u Mrkonjić Gradu.

U izjavi za Banjaluka.net Umičević je rekao da je podjela obuće radnicima njihova tradicija i da je planirano da do kraja godine svi radnici dobiju po još jedan par obuće.

“Trudimo se da budemo društveno odgovorni prvo prema svojim radnicima, zatim prema zajednici”, rekao je Umičević i dodao da je “Bema” jedna od rijetkih firmi, ako ne i jedina, koja vodi računa o svojim radnicima i koja im na ovakav način pomaže.

Podsjećamo da je prije manje od mjesec dana, “Bema” sa Umičevićem na čelu nastavila tradiciju te je svojim radnicima i njihovim mališanima u pogonima tvornice u Banjaluci i Mrkonjić Gradu uručila prigodne poklone povodom novogodišnjih praznika.

Ovakvi gestovi “Beme”, odnosno njenog prvog čovjeka, neumornog Umičevića, neodoljivo podsjećaju na nekadašnja vremena kada su firme mislile na svoje radnike, a “Bema” je jedna od rijetkih firmi koja još uvijek drži do tog lijepog običaja sa ciljem da se ta dobra stara tradicija ne bi zaboravila. Međutim, očigledno je da dok je Marinka, tradicija će se održavati, jer je riječ o čovjeku koji je uvijek uz svoje radnike, koji poštuje radnika i koji zna da ga nagradi, pomogne ili bilo kako izađe u susret, a čija humanost ne poznaje granice, jer je bezbroj puta do sada pokazao da je u svakom trenutku spreman da pomogne, ali i da obraduje poklonima, posebno mališane kao ovog puta. Pored toga, upravo je Umičević taj rukovodilac i radnik starog kova, koji u privredi radi punih pet decenija i koji je i u ovom vremenu zadržao sve te dobre manire iz nekadašnjeg perioda kojeg se svi radnici rado sjećaju.

Ovim gestom, “Bema” i Marinko pokazuju da uprkos kriznim vremenima i neizvjesnosti žele da na pravi način, kvalitetnim poklonima, obraduju svoje radnike, a pred Novu godinu i njihove mališane i učine im dane ljepšim i ugodnijim. A uprvao svima njima to iskreno i želi njihov direktor Marinko Umičević, koji je uz “Bemu” od njenog prvog dana, prošao je sa ovom tvornicom sve dosadašnje uspone, krize, prevazilazio poteškoće u poslovanju i radovao se njenim uspjesima i napretku, ali je i, zajedno sa svojim radnicima, dao najveći doprinos tome što je “Bema” danas privredni gigant, i ponos Banjaluke i privrede Republike Srpske.

Inače, “Bema” se od svog osnivanja do danas, pored brojnih donacija za svoje zaposlene i njihovu djecu, uključila, ali i na inicijativu Marinka Umičevića sama pokrenula bezbroj humanitarnih aktivnosti u kojima je između ostalog poklonila na desetine hiljada pari obuće, čime je pokazala, ali i dalje pokazuje da je jedna od društveno najodgovornijih kompanija u Republici Srpskoj i BiH.

A upravo ovakve i slične dobre vijesti koje se mogu čuti iz ove uspješne fabrike pokazuju koliki je stepen društvene odgovornosti Tvornice obuće “Bema” i njenog direktora Marinka Umičevića, bez čije bi humanosti i ljudskosti, bilo veoma teško dostići toliki nivo društvene odgovornosti.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA LAUŠU! “Izgradili smo preko 2 kilomera vodovodne mreže, NAŠA DJELA SU VIŠE OD RIJEČI”

-Naša djela su uvijek više od riječi, istakao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.
On je dodao da je izgrađeno preko 2 kilomera vodovodne mreže na Laušu.
-Realizacijom ovog projekta riješeno je vodosnabdijevanje za preko 100 domaćinstava!
Kao po običaju, nakon završetka radova organizovali smo druženje sa mještanima kako bismo im uručili vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, ali i porazgovarali o budućim projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda života u ovom dijelu našeg grada!
Nastavljamo dalje putem pobjede, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Prepoznali smo potrebu roditelja čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE”

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske“ da je Gradska administracija na čelu sa Draškom Stanivukovićem prepoznala potrebu roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.
– To potvrđuje jer samo prva Gradska uprava koje je uvela subvencije za boravak djece u vrtićima. Već tada smo izrazili želju i potrebe da se taj iznos poveća, ali moramo uzeti realne budžetske mogućnosti – rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, na održanom sastanku prije skoro mjesec dana zajedno sa roditeljima došli su do zaključka, odakle, na koji način i u kojem iznosu se mogu obezbijediti sredstva. – Poznato je da budžetska sredstva raspređuje Skupština grada a predlaže gradonačelnik.

Na tom sastanku, Gradska administracija se obavezala da će uputiti takav prijedlog, ali da takav prijedlog razmatra Skupština grada i usaglašeno je da roditelji sa “drugom stranom“ političke scene grada to usaglasiti.

Nismo dobili informaciju da li prijedlog koji smo mi dogovorili dobio podršku – rekao je Kresojević.

Nastavi čitati

Banjaluka

DRINIĆ “Banjaluka je odlučna da pokloni bolje uslove života SVAКOM PENZIONERU”

Iskustvo u vezi sa izdavanjem i korišćenjem penzionerskih kartica bilo je povod i tema mog razgovora sa g. Borisom Jevtićem, direktorom filijale PIO fonda Srbije u Novom Sadu.

Napisao je na Instagramu narodni poslanik PDP-a u NSRS Nebojša Drinić.

– Banjaluka je odlučna da pokloni bolje uslove života SVAКOM PENZIONERU. Кako? Uz penzionersku karticu, pri obavljenoj kupovini ili plaćanju određenih usluga korisnici veoma jednostavno ostvaruju popuste.

Uz dodatne bodove u društveno-odgovornim institucijama mogu da ostvare i dodatne pogodnosti.

Javni gradski prevoz više ne može biti finansijski problem, a i pitovanja u banjske turističke destinacije postaju dostupnija.

Ovdje nećemo stati! Želimo maksimalan broj zadovoljnih penzionera Banjaluke. Želimo im zahvaliti na decenijama rada i truda uloženog u grad kojim se ponosimo i u kojem sada mi gradimo budućnost za neke nove generacije. – zaključio je Drinić.

Nastavi čitati

Aktuelno