Connect with us

Banjaluka

MEDO PORUČIO ĐAJIĆU “Izađi mi na CRTU! SNSD-ovci raspolažu milionima maraka naših para, ALI VOLE SE OGREBATI, čak i za 100 KM”

Koncert Baje Malog Knindže u dvorani koja je, faktički, školska sala za fizičko u najvećoj osnovnoj školi u Srpskoj, i sve to uz pozivanje na srpski patriotizam – u najmanju ruku je neadekvatno, da ne kažem ogavno, kaže za Srpskainfo Saša Lazić Medo, odbornik opozicije u gradskoj skupštini Banjaluke.
Lazić je i član Savjeta roditelja u Osnovnoj Školi “Branko Radičević” u naselju Starčevica, gdje je za subotu zakazan koncert Mirka Pajčina, alijas Baje Malog Knindže, koji je izazvao revolt građana.

Situacija se posebno zakuvala nakon što je Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD i direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS, koji je na plakatu predstavljen kao “pokrovitelj” Bajinog koncerta, poručio da su svi koji su protiv ovog “kulturnog događaja”, uključujući i zabrinute roditelje osnovaca, u stvari “srbomrsci”.

–Nisu to riječi roditelja, već srbomrzaca koji ne vole ni Srbiju, ni Republiku Srpsku, ni patriotizam – rekao je juče Đajić.

Saša Lazić mu odgovara kratko i jasno: izađi mi na crtu, pa da vidimo ko je patriota.
– Ja sam rodoljub, Srbin, i evo javno pozivam i Đajića i sve organizatore ovog navodno patriotskog koncerta, pa i samog izvođača Baju Malog Knindžu: dođite da se takmičimo, da vidimo ko zna bolje srpsku istoriju i ko zna više istinski rodoljubivih pjesama – poručio je Lazić.

On je dodao da je patriotizam samo paravan za jeftinu i neukusnu stranačku propagandu SNSD.

– Kažu “veče patriotske pjesme i folklora”, pa kad je tako, što nisu pozvali kulturno- umjetničko društvo, da djeca igraju folklor, nego onog što pjeva “moj je tata zločinac iz rata”. Nema tu patriotizma, jednostavno Sodoma i Gomora iz Đajićevog multimedijalnog centra u “Čajavecu” sad se širi po gradu, kao pošast – kaže Lazić.
On tvrdi da je Bajin koncert krajnje neprimjeren sadržaj za školsku salu i školsko dvorište, da će tu biti i alkohola i “ko zna još čega” i da je krajnje neukusno objašnjenje da se to radi vikendom, pa da zato koncert “nema veze ni sa školom ni sa djecom”.

–Ako je tako, onda se može u toj sali uz osnovnu školu vikendom organizovati i sajam seksa i erotike. Ako može Baja, što ne može erotika – kaže Lazić.

Tvrdi da je u pitanju zloupotreba i škole i djece i mještana naselja Starčevica, najveće mjesne zajednice u Banjaluci sa oko 27.000 žitelja.
-Zašto je uopšte ta sala, koju je gradio grad, data na upravljanje Sportskom centru “Borik”? Zar najveća osnovna škola u Republici Srpskoj, koja ima 1.900 đaka, nije zaslužila da ima i svoju salu za fizičko – kaže Lazić.

Podsjeća da, otkako se otvorena prije 3 godine, u dvorani na Starčevici nije održan ni jedan koncert niti bilo kakav drugi događaj iz oblasti kulture ili estrade.

-I baš su sa Bajom počeli. I još Đajić poziva djecu da dođu na koncert – kaže Lazić.

Dodaje da ne zna zašto je direktor SC “Borik” Nenad Talić pristao da ustupi salu za kontroverzni koncert, niti da li je uopšte naplatio iznajmljivanje gradskog prostora.

-Možda je Talić dobio ponudu koja se ne može odbiti. Možda je dao salu džaba, ne znam. Znam da SNSD-ovci raspolažu milionima maraka naših para, ali se vole ogrebati, čak i za 100 maraka, ako im se pruži prilika – zaključuje Saša Lazić Medo.
Srpskainfo

Banjaluka

ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU! I ove godine preventivni pregledi u okviru kampanje „Za život žena“

U okviru kampanje obilježavanja Međunarodnog dana žena, Grad Banja Luka u saradnji sa Domom zdravlja u Banjoj Luci organizovaće različite aktivnosti posvećene brizi o zdravlju žena.

Tako će i ove godine biti organizovani besplatni preventivni pregledi za sugrađanke, ali i predavanja o značaju preventivnih pregleda.

U ime Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti u JZU Dom zdravlja Banja Luka, doktor Mladen Šukalo kazao je da će prvi put ove godine biti organizovana akcija pod nazivom „Za majku i kćerku“ u okviru koje će biće organizovani preventivni ginekološki pregledi za majke životne dobi iznad 25 godina koje u protekle dvije godine nisu radile PAPA nalaz, dok će za djevočice uzrasta od 11 do 15 godina biti organizovana vakcinacija protiv humanog papiloma virusa.

Dodao je da ova akcija počinje 12. marta i da će na ovaj način i majke i kćerke moći će u jednom danu obaviti ove preventivne usluge.

Sve zainteresovane sugrađanke prijaviti se mogu najkasnije do 29. februara na sljedeći broj telefona: 051/ 247- 346 u terminu od 08.00 do 12.00 časova. Takođe, svoj termin mogu rezervisati i preko timova Porodične medicine.

Osim preventivnih pregleda, tokom mjeseca marta biće organizovana i predavanja za učenike završnih razreda o reproduktivnom zdravlju i polno prenosivim bolestima.

Podsjećamo, povodom obilježavanja Osmog marta – Međunarodnog dana žena u organizaciji nevladinih organizacija uz podršku Grada Banje Luke tokom cijelog marta pripremljen je niz događaja posvećenih zdravlju žena, borbi protiv nasilja nad ženama, ali i ekonomskom osnaživanju žena.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆU JEDNOGLASNA PODRŠKA U MZ MOTIKE “Na još jače napade mi još snažnije odgovaramo”

-Na još jače napade mi još snažnije odgovaramo i to samo našim radom. Prazne riječi otići će u vjetar, a rezultati će vječno ostati.
Jednoglasna podrška MO Motike za novi mandat i nove pobjede u Banjoj Luci, ali i velika zahvalnost ljudi za sve postignute rezultate i projekte koje smo realizovali u ovom dijelu naše Banje Luke, kazao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u Motikama.

Nastavi čitati

Banjaluka

USPJEŠAN SASTANAK SA CENTROM ZA SOCIJALNI RAD! Stanivuković “Banjaluka je ekonomski stabilna”

-Veoma uspješan radni sastanak sa predstavnicima Centra za socijalni rad. Sva važna socijalna davanja – od isplate tuđe njege, pomoći i lične invalidnine, kao i cijenu personalne asistencije smo usaglasili, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
On je dodao da je Banjaluka stabilna i sve svoje obaveze, sa naglaskom na one najprioritetnije, rješavaće na vrijeme.
-Ispunićemo zahtjeve koje su iz ove ustanove od nas tražili.Mogu sa ponosom reći da će svo povećanje troškova – od minimalne plate do životnog standarda – Banja Luka kroz veće cijene ovih usluga stići. Banja Luka je ekonomski stabilna.Banja Luka je tu za sve kategorije našeg stanovništva, ističe gradonačelnik.

Nastavi čitati

Aktuelno