Connect with us

Banjaluka

MI GRADIMO MOSTOVE za narod, SNSD za političke miljenike

Izgradnja mosta u Dervišima odvija se predviđenom dinamikom i biće završena početkom decembra.

Rekao je to poslanik PDP – a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Drinić koji je danas obišao radove u Dervišima zajedno sa predstavnicima Gradske uprave.

– Briga o narodu i bolji život za svakog čovjeka nama su na prvom mjestu. Ova gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem jednako radi u svim dijelovima Banjaluke, za razliku od prethodnika, SNSD-ovaca koji su šminkali samo naselja svojih političkih miljenika, dok običan narod nije imao ni osnovne uslove za život, istakao je Drinić.

Dodao je da je maliciozno širenje neistina da su stali radovi na izgradnji mosta što dolazi, kako je rekao, iz kuhinje SNSD-a.

– Mi i danas radimo po kiši i smrzavamo se na terenu, dok SNSD predvođen predsjednikom Savjeta MZ Lazarevo, Igorom Vidovićem iz tople kafane smišlja proteste i širi neistine da je stala izgradnja mosta u Dervišima.

Propali ministar koji je u javnosti ostao upamćen po tome što novinarima nije znao da odgovori šta potpisuje. Ćutao je kao riba, navodi Drinić.
Ministru kojem je tada, prema njegovim riječima “jezik pojela maca” predlaže da prošeta do mosta koji je prije deset godina napravio SNSD u Dervišima.

– SNSD je izgradio most koji je bio potreban samo odabranima, tj.šaci ljudi iz te vlasti jer vodi do privatne firme. Neka bivši ministar pogleda svoje komšije u oči koje sada poziva na proteste i objasni im zašto su oni čekali da im se riješe životni problemi sve ove godine.Ako zna odgovor i ako mu pogled nije potpuno zamagljen – zaključio je Drinić.

Banjaluka

U Kulturnom centru BANSKI DVOR sinoć je otvoreno osmo po redu Međunarodno takmičenje pijanista „BANJALUČKI BIJENALE“

U Kulturnom centru Banski dvor sinoć je otvoreno osmo po redu Međunarodno takmičenje pijanista „Banjalučki bijenale“, koje ove godine okuplja čak 145 učesnika iz 10 zemalja Evrope.

Ovom događaju prisustvovala je i savjetnica gradonačelnika, Mirna Savić – Banjac, koja je poručila kako je riječ o takmičenju na koje cijela Banja Luka može da bude zaista ponosna.

-Međunarodno pijanističko takmičenje „Banjalučki bijenale“ održava se po osmi put i svi na njega možemo biti ponosni. Svake dvije godine imamo sve veći broj učesnika i sve zvučnija imena članova žirija, ali i predavača. Grad Banja Luka je prepoznao važnost ovog događaja i nastavlja da podržava Umjetničku školu „Vlado Milošević“ u ovom ali i sličnim projektima – kazala je Savić – Banjac.

Ujedno, iskoristila je priliku da čestita organizatoru na sjajno organizaciji jednog ovakvog događaja, te da učesnicima poželi mnogo sreće.

-Sa druge strane, pozivam publiku da posjete ovo takmičnje, koje traje do petka – kazala je savjetnica gradonačelnika.

Inače, „Banjalučki bijenale“ već tradicionalno organizuje Umjetnička škola “Vlado Milošević”.

Direktor ove škole, Damir Jovanić poručio je kako su se na bijenale ove godine prijavili takmičari sa određenim zapaženim rezultatima, te da će svi takmičari imati i priliku da na master- klasterima čuju pohvale, primjedbe, ali i određene smjernice članova žirija.

Takmičenje se odvija u disciplinama klavir solo i klavirski duo (za četiri ruke ili dva klavira), te klavir za učenike i studente odsjeka muzički saradnik – teoretičar i odsjeka koji imaju klavir kao obavezan instrument.

Završni koncert biće održan u petak, 24. maja, u Banskom dvoru kada će biti uručene nagrade i priznanja pobjednicima po kategorijama.

Ulaz je besplatan za sve sadržaje koji se odvijaju u okviru “Banjalučkog bijenala”.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAĐANI ISTAKLI ZASTAVE pred odluku o rezoliciji o Srebrenici

Brojni Banjalučani odazvali su se pozivu Vlade Republike Srpske da istaknu srpske trobojke čime, kako ističu, simbolički iskazuju protivljenje namjeri usvajanja za Srbe sporne rezolucije o Srebrenici.

Otome svjedoči i zastava istaknuta u Ulici Vojvode Momčila u centru Banjaluke.

Vlada Republike Srpske će danas u Srebrenici održati redovnu sjednicu, i to na dan kada će Generalna skupština UN odlučivati o prijedlogu rezolucije o Srebrenici.

Tom prilikom najviši zvaničnici Republike Srpske položiće cvijeće i vijence na srpsko groblje u Bratuncu.

Nastavi čitati

Banjaluka

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA Gradskog štaba za vanredne situacije

Gradski štab za vanredne situacije održao je danas redovnu sjednicu, na kojoj je prihvaćen prijedlog Plana obuke i osposobljavanja Gradskog štaba za vanredne situacije, jedinica i timova civilne zaštite za period 2024 – 2027. godine.

Dodatno, na današnjoj sjednici je razmatran i prijedlog Plana zaštite i spasavanja od zemljotresa u Banjoj Luci.

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije prihvaćena je Informacija o aerozagađenju vazduha i mjerama zaštite na teritoriji grada.

Jedna od tačaka dnevnog reda koja je razmatrana jeste i razmatranje Odluke o određivanju privrednih privrednih društava i pravnih lica, nosilaca poslova i zadataka u provođrnju mjera zaštite i spasavanja na teritoriji grada, kao i Odluka o formiranju jedinica i timova civilne zaštite i Odluka o određivanju povjerenika zaštite i spasavanja na teritoriji Banje Luke.

Osim toga razmatran je i Plan sprovođenja mjera na vodovodnom sistemu „Vodovod“ – a a.d. Banja Luka za eventualni sušni period.

Nastavi čitati

Aktuelno