Connect with us

Banjaluka

MILADA ŠUKALO “Ove godine smo obezbijedili BESPLATNE udžbenike za više od 8.300 učenika”

Treću godinu za redom Grad Banja Luka je obezbijedio besplatne udžbenike za sve osnovce od petog do devetog razreda.

Podjela kompleta udžbenika već je počela, a kako je kazala savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo ovo je bila jedna od prvih inicijativa gradonačelnika, Draška Stanivukovića, koju danas slijede i drugi gradovi i opštine.

-Moram da kažem da smo ove godine obezbijedili udžbenike za više od 8.300 učenika, a posebno smo ponosni na činjenicu da smo one prošlogodišnje, očuvane udžbenike uspjeli da distribuiramo u osnovne škole u više od 20 opština i gradova širom Republike Srpske. Sa druge strane, izuzetno nas raduje činjenica da su ovu mjeru, odnosno nabavku udžbenika za osnovce, koju je Banja Luka implementirala, počele da primjenjuju i druge opštine i gradovi. Drago nam je da je upravo Banja Luka pozitivan primjer i nadam se da će i ostale lokalne zajednice da slijede isti – kazala je ona.

Sada već tradicionalna manifestacija pred početak nove školske godine jeste „Veliki početak“, koja je zakazana za 28. avgust sa početkom od 18.00 časova, na platou ispred novog sportskog kompleksa kod Parka „Mladen Stojanović“.

Sama manifestacija, kako kaže Šukalo – ima nekoliko ciljeva.

-Svjesni smo da roditelji moraju da izdvoje velike budžete da svoju djecu pripreme za školu, te želimo da im to olakšamo. Sa druge strane, organizovali smo niz aktivnosti za sve naše mališane. Tako će u sklopu „Velikog početka“ biti organizovano mnoštvo dešavanja. Između ostalog, mi ćemo da promovišemo sve one škole kojima smo donirali novčana sredstva za obnovu. Takođe, ove godine ćemo otvoriti i novu školu u Adi, što je ujedno i prva škola koja je u Banjoj Luci izgrađena nakon više od 20 godina. Uz sve to, Odjeljenje za saobraćaj i puteve priprema niz aktivnosti a koje se tiču bezbjednosti djece u saobraćaju – kazala je ona.

Dodatno, ovu školsku godinu obilježiće i vrijedna donacija prijatelja iz Švajcarske, koji su Banjoj Luci donirali veću količnu opreme za škole.

-Zahvaljujući toj donaciji, mi ćemo opremiti više od deset učionica širom grada. Sve ovo je pokazatelj da Grad brine o svojim učenicima. U sklopu manifestacije „Veliki početak“ podijelićemo udžbenike najboljim učenicima, onima koje su škole predložile, a imaćemo i priliku da porazgovaramo sa njima. Biće prisutan i veliki broj donatora i društveno odgovornih kompanija, koji će učenicima podijeliti rasporede časova, sveske i slično. Sa svim tim aktivnostima, mi želimo da zajedno krenemo u nove pobjede – zaključila je Milada Šukalo.

Banjaluka

FNC stiže u grad na Vrbasu: Spremite se za vrhunski BORILAČKI SPEKTAKL

Povodom predstojećeg FNC 18 borilačkog spektakla koji će biti održan 13. jula u Banjaluci, gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa predsjednikom FNC – a (Fight Nation Championship), Draženom Forgačom.

Ova gradska amdinistracija vratila je epitet grad sporta, grad borilačkih vještina, jer kako je istakao gradonačelnik, u prilog tome ide i činjenica da je Banjaluka prije godinu dana dobila prvu dvoranu borilačkih sportova.

– Ovdje svi zajedno radimo na afirmaciji sporta i borilačkih vještina, što je najbolje za grad, za mlade i sport – poručio je gradonačelnik, uz poziv sugrađanima da se neposredno pred ovaj borilački spektakl pridruže i treningu koji će biti održan 4. jula i kojem će i on prisustvovati.

Najavio je ovom prilikom za narednu godinu zbirni događaj, koji će Banjaluku pozicionirati na mapu Evrope i svijeta kada je riječ o borilačkim sportovima.

Predsjednik FNC – a pojasnio je da su se za svoj sljedeći događaj odlučili za Banjaluku jer, kako je rekao – ne postoji grad iz kojeg su dobili više upita i poziva fanova koji prate borilački sport i traže da dođu u Banjaluku.

-Zahvaljujem gradonačelniku Banjaluke i lokalnom partneru – Hektor fajt najt, koji su nam pružili podršku i koji će nam pomoći u organizaciji ovog događaja koji nije nimalo jednostavan. FNC je vrhunska produkcija, nastupiće najpoznatiji borci iz regije tako da očekujemo vrhunski spektakl, punu dvoranu Borik i pravi spektakl za sve fanove – kazao je Forgač.

Nastavi čitati

Banjaluka

OVO NISTE NIGDJE VIDJELI Predsjednik SKUPŠTINE se bori protiv regulacionog plana koji je SKUPŠTINA usvojila

Na nedavno održanom mirnom protesnom skupu u naselju Borik u Banjaluci, zajedno sa građanima se našao i predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković, ali i predstavnici Narodnog fronta.

Ninković je na ovom skupu poručio da je njegova obaveza kao predsjednika Skupštine grada da dođe na ovakav skup, piše Insajder.

– Moja obaveza je bila da dođem ovde i da čujem koji su to zahtjevi koji muče građane kako bi znali kako da nastupamo u Skupštini grada. Odnosno da li da podržimo takvu vrstu regulacionih planova – naveo je Ninković.

Ipak ono što je ostalo nejasno je činjenica da je upravo Ninković na čelu Skupštine koja je usvojila regulacione planove protiv kojih se bune građani koje je došao da podrži.

Osim Ninkovića, na ovom skupu su se pojavili i članovi partije Narodni front Jelene Trivić.

Oni su došli da podrže građane u borbi protiv izgradnje nebodera u ovom naselju, koji po Nacrtu regulacionog plana tek treba da ide na javnu raspravu.

S tim u vezi, poznavaoci političkih prilika u gradu na Vrbasu ocijenjuju da je na djelu moguća simbioza SNSD-a i Narodnog fronta, jer kako kažu, ovo nije prvi put da nastupaju zajedno u osporavanju projekata aktuelne gradske administracije i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Nastavi čitati

Banjaluka

LEGALIZOVANO 6.000 KUĆA Stanivuković: Banjaluka brine o građanima, jer Banjaluka je porodica

Uspješno smo legalizovali blizu 6.000 porodičnih domova, rekao je ovo Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

– Na taj način obezbijeđen je krov nad glavom za preko 20 000 naših građana. Uručili smo danas nova rješenja o besplatnoj legalizaciji objekata čime su ovi dobri domaćini ostvarili uštede i do nekoliko desetina hiljada KM – kazao je on i dodao:

“Banjaluka brine o svojim sugrađanima, jer Banjaluka je porodica.”

 

Nastavi čitati

Aktuelno