Connect with us

Banjaluka

MILETIĆI NA MANJAČI! “Niko nam OSIM DRAŠKA nije došao još od Kraljevine Jugoslavije”! (FOTO/VIDEO)

U Miletiće u Kolima na Manjači, niko nije došao još od vremena Kraljevine Jugoslavije. Niko da ih vidi, da ih posjeti, da ih upita kako im je.  To se ipak konačno desilo, a zahvaljujući Gradu Banjaluka počelo je rješavanje nagomilanih problema, vele mještani.

– Niko nikada nam nije došao. Još od Kraljevine. Sada je došao ovaj mladi čovjek. Gradonačelnik. Hvala mu za svu podršku. Prvo je udžbenike dao, i ovdje kod nas ima porodica sa petoro i šestoro djece i to je za njih veoma značajno. Zatim imamo i besplatnu legalizaciju objekata i dobićemo priključke na vodu. Velika je to stvar – kazao je Miletić.

Ovdje je na prvom mjestu  potrebno riješiti problem vodosnabdjevanja. I to je ono što će se najprije raditi zbori Krsto Golijanin, odbornik u Skupštini grada Banjaluka

Foto: SrpskaCafe

– Voda je najpotrebnija da bi se mogao vratiti život u ovaj zaseok. Ove porodice će dobiti vodu i srećan sam što sam pokrenuo ovo značajno pitanje, koje su podržali i gradonačelnik i preduzeće „Vodovod“ – kazao je Golijanin.

I upravo tako. Projekat vodosnabdjevanja prvi je na listi prioriteta ovdje u Miletićima , kaže prvi čovjek grada.

Obišao sam danas ove divne ljude, a u narednih 30 dana započećemo projekat vodosnabdijevanja na koji mještani čekaju više od jednog vijeka. Hvala im na ogromnoj podršci – poručio je Stanivuković.

Kako je kazao, mještani će dobiti i besplatne priključke na mrežu, a nakon izgradnje vodovoda nastaviće se sa rješavanjem i drugih potreba ovih mještana. Mještani Miletića tako će dobiti dugo čekanu vodu kažu u Gradskoj upravi, a sve bi moglo biti gotovo do početka maja mjeseca ove godine.

Ljubinko Spasojević/SrpskaCafe

Banjaluka

“UVIJEK JE PRAVO VRIJEME ZA RAZGOVOR SA NAŠIM NARODOM” Stanivuković posjetio domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je danas domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu.

– Danas smo svratili i kod našeg domaćina Bogdana Novakovića u Krupi na Vrbasu, na kratki predah i druženje. Uvijek je pravo vrijeme za razgovor sa našim narodom, iz svih dijelova Banje Luke. Nastavljamo dalje! – napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PODRŠKU ĆEMO PRUŽATI I DALJE” Finalni dan Međunarodne kružne trke na stazi u Zalužanima (FOTO)

Na autodromu u Zalužanima uspješno je završena Međunarodna kružna auto-trka „Nagrada Banje Luke 2024“.

Finalnoj trci, u kojoj se za Otvorena prvenstva Republike Srpske i Srbije borilo 40 takmičara iz zemlje i regiona, prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Tom prilikom on je zahvalio organizatorima Auto klubu “Crankshaft” na sjajnoj organizaciji, te dodao da će Grad i dalje pružati podršku ovom događaju.

-Sjajan događaj koji smo kao Grad sa zadovoljstvom podržali, ali ono što treba reći jeste i to da ćemo u vremenu koje je pred nama izdvojiti značajna sredstva kako bismo obnovili ovu stazu, jer ovakvi događaji nas podsjećaju da je to itekako potrebno. Drago mi je što ovaj događaj organizujemo zajedno sa Sportskim auto – karting savezom Srbije, što pokazuje koliko su Republika Srpska i Srbija povezane na svim poljima – poručio je gradonačelnik.

Inače, Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj koji banjalučki Auto klub “Crankshaft” organizuje u saradnji sa Sportskim auto karting savezima Srbije i Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno