Connect with us

Region

Mještani nakon hapšenja oca masovnog ubice: “Znate ko mu je sredio da ne ide u zatvor – tata”

Mještani Dubone, odakle je Uroš B. (20), koji je prošle nedjelje ubio osam osoba, a ranio 14, nakon hapšenja njegovog oca Radiše B. (55) ističu da su mišljenja da treba da bude uhapšena i majka ubice, ako ništa drugo, onda zbog vaspitanja sina, ali i da će svi potpisati peticiju da se porodica iseli iz sela.

Bijesni, ogorčeni i ožalošćeni, mještani sela, dan nakon hapšenja oca ubice, kod koga je pronađen čitav arsenal oružja, navode da je to trebalo i ranije da se dogodi.

“Odmah kada se saznalo da je njihov sin pobio nedužnu djecu, i otac i majka trebalo je da budu uhapšeni. Kada je njihov sin pobio djecu na početku života, pored njega, i oni su krivi. Da ne govorimo o tome da je njihov sin odranije poznat kao problematični mladić, koji je ubijao životinje, vozio traktor nenormalnom brzinom kao dete, a kasnije motor po centru sela, a oni su uvek i za sve imali opravdanja”, kažu potreseni ljudi.

Jedan od poznanika porodice navodi da je svojevremeno, tada maloljetni, Uroš B. bio izuzetno bahat, te je tako prije dvije godine namjerno udario motorom policajca koji je pokušao da ga zaustavi u Mladenovcu.

“Znate ko mu je sredio da ne ide u zatvor? Tata. Radio je šta god je hteo, a tata je rešavao njegove probleme. Pravio je probleme i u školi, pa kada bi mu zapretili da će pozvati njegovu majku, on se sa osmehom podrugivao uz komentar: ‘Ne morate kevu, doći će moj ćale da vam objasni sve'”, kaže naš sagovornik.

Osumnjičeni Uroš B., kako navode mještani Dubone, često je pravio probleme, a znaju ga i po tučama.

“Tukao je i starijeg meštanina od 70 godina jer nije imao kontrolu, mislio je da je nepobediv, neustrašiv. Tako je vaspitan. Takav stav imaju i njegovi roditelji. Pa on je sa 10 godina vezivao pse i ubijao ih iz pištolja. Tada su svi znali to, a niko nije reagovao, nije to dečja igra, videlo se da nije normalan. Njegov otac je o tome pričao uz osmeh, prepričavao je i dičio se sinovljevim glupostima”, kaže mještanin Dubone.

Na pitanje da li je istina da mještani traže da se porodica iseli iz sela, mještani kažu da se šuška tako nešto, ali da to nije još pokrenuto.

“Svakako ćemo mi prvo potpisati. Vjerujte, javno govorimo po selu, više nema straha, to zlo mora da se iseli iz Dubone. Nema njima normalnog života, jer su ga i nama uskratili. Zakazao je sistem, zakazalo je društvo, ali roditelji su krivi i tu smo svi usaglašeni. Treba ih iz Srbije iseliti jer, kada vidimo njegovu majku i brata u selu, vjerujte mi, svi se uznemirimo, radi nam bes, nevinu nam djecu ubi iz razvrati”, kažu mještani.

Nakon hapšenja oca osumnjičenog za masovno ubistvo u Malom Orašju i Duboni Radiše B., u njegovoj kući pronađen je arsenal oružja. On je osumnjičen da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na informativni razgovor privedeni su i majka, snaha, kao i brat Uroša B., nakon čega su pušteni. (Nova)

Dje­vojčica u Tir­šo­voj u te­škom sta­nju

Da­ni­ca Gru­jičić, mi­nis­tar­ka zdrav­lja Srbi­je, izja­vi­la je da je naj­teže sta­nje dje­vojčice ko­ja je u Tir­šo­voj, a da os­ta­li pa­ci­jen­ti, ko­ji su ra­nje­ni u pu­cnja­va­ma u OŠ “Vla­di­slav Ri­bni­kar” i u Mla­de­nov­cu po­ka­zu­ju zna­ko­ve opo­rav­ka i sta­bil­no su.

Ona je re­kla da su nas­ta­vni­ca i dje­vojčica, ko­je se na­la­ze u Kli­ničkom cen­tru, ope­ri­sa­ne or­to­ped­ski i za sa­da su do­bro, a da je dečko ko­ji je u Ur­gen­tnom cen­tru sa po­vre­dom vra­tne kičme počeo bo­lje da po­kreće li­je­vu ru­ku, ali da će se nje­gov de­fi­ni­ti­vni opo­ra­vak zna­ti za dve-tri go­di­ne zbog težine po­vre­de.

U pu­cnja­vi u OŠ “Vla­di­slav Ri­bni­kar”, učenik te ško­le K.K. (13) 3. ma­ja ubio je os­mo­ro đaka i čuva­ra i ra­nio šes­to­ro đaka i nas­ta­vni­cu, a 4. ma­ja, u ka­snim večer­njim sa­ti­ma, u pu­cnja­vi u Mla­de­nov­cu Uroš. B. je ubio osam oso­ba, a ra­nio 14.

Region

Pokušao da pomogne nepoznatoj ženi pa upao u šaht, spasavalo ga devet vatrogasaca

Jedan Splićanin povrijeđen je kada je upao u šaht pokušavajući da dohvati ključeve automobila koji su nepoznatoj ženi upali u šaht, a u njegovom spasavanju učestvovalo je devet vatrogasaca.
Čovjek koji je u petak bio u smjeni na svom radnom mjestu pokušao je pomogne ženi i dohvati joj ključeve koji su upali u šaht, ali u trenutku neopreznosti okliznuo se sa metalnih merdevina i pao u šaht dubok oko dva metra, prenosi portal Indeks.Na intervenciju su zatim pozvani vatrogasci koji su došli na lice mjesta i izvadili muškarca iz šahta.

-U intervenciji su učestvovala devetorica vatrogasaca s dva vozila – saopštili su zvaničnici splitske vatrogasne službe i potvrdili da je čovek sa prelomom ruke prevezen u bolnicu.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Region

Pjesmom „Ovo je Srbija“, završen skup „Srbija nade“ (VIDEO)

Skup „Srbija nade“ završen je večeras ispred Skupštine Srbije oko 20.30 sati pesmom „Ovo je Srbija“ i govorom predsednika Aleksandra Vučića.
Vučić je zahvalio građanima koji su došli u velikom broju iz svih dijelova zemlje.Rekao je i da je ponosan što nijednog incidenta nije bilo, što su došli ljudi da odaju pijetet i pokažu vjeru i ljubav prema Srbiji.

Skup je počeo intoniranjem himne Bože pravd nešto poslije 19.00 časova, a građani su ispunili prostor ispred Doma narodne skupštine, Pionirskog parka i okolnih ulica.

(Tanjug)

Nastavi čitati

Region

Slavili maturu, pa zapalili barku (VIDEO)

Tokom maturske povorke u Dubrovniku neko je ispalio signalnu raketu koja je potom pala na jednu barku u staroj gradskoj luci, javlja “Index”.

To je izazvalo požar na barci, kojoj je neko brzo pristupio drugim plovilom i ugasio ga.

Snimak nadzorne kamere koja prikazuje šta se tačno dogodilo širi se društvenim mrežama, pogledajte ga ispod.

Nastavi čitati

Aktuleno