Connect with us

Region

“MNOGI ŽELE DA SRBIJA BUDE KAŽNJENA” Vučić o razgovoru sa državnim sekretarom SAD povodom situacije na KiM

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je imao ne lak razgovor sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom povodom situacije na KiM i dodao da su se oko nekih stvari saglasili, a oko nekih ne.

Potrebna je deeskalacija i veća uloga KFORA i Srbija će tu ulogu uvijek podržati. Negirao sam neistine o najvišem stepenu borbene gotovosti. Nismo se saglasili o prirodi onoga što se dogodilo na KiM, posebno oko kosovskog suvereniteta – kazao je on i dodao da su na Kosovu hladnokrvno likvidirani Srbi.

On je dodao da je Blinken govorio i o mogućim mjerama.

Ne interesuje me šta bilo ko na svijetu misli o tome. Mi imamo dokaze da je najmanje jedno, a moguće dva lica bukvalno hladnokrvno likvidirani, kada nisu bili likvidirani u borbi, nego samo ranjeni, bili su u životi i predali se, a onda su sa male udaljenosti likvidirani. Nisam želio da se saglasim da je to bila bilo kakva perfektna profesionalno urađena akcija – rekao je Vučić.

– Radoičić i momci koji su u tome učestvovali se time ponose. Oni na to gledaju na drugačiji način. Policija mora na osnovu medijskih izvještaja da prikupi određene informacije pa nakon toga ide tužilac. Očigledno da je mnogima potrebno da naprave hajku protiv Srbije. Mnogi žele da Srbija bude kažnjena. Makar bio kažnjen pričaću na sav glas, jer naša država ima dokaze i goniće hladnokrvne ubice. Te priče o divnim profesionalcima koji se suprotstavljaju srpskim teroristima je obmanjivanje. Mi za to imamo dokaze. NATO neka šalje tupe, manje će Kurti da divlja – rekao je Vučić, piše Blic.

Zadržaćemo i mir i stabilnost uprkos velikim mukama i zemlja će svakako ići naprijed. Od 1. oktobra kreće povećanje penzija. Čekamo podatke o prihodima i to su za nas važne vijesti, rekao je Vučić.

Ranije danas, Vučić je obišao kulu “Beograd” u Beogradu na vodi zajedno sa princem prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

– Ponosan sam na Kulu Beograd i Beograd na vodi, koja nije samo još jedan simbol Beograda, već ostvarenje našeg velikog i smjelog sna i vizije – napisao je on na Instagramu.

Region

PAKLENE VRUĆINE STIGLE U Beogradu se TOPI ASFALT (VIDEO)

Osjetila sam kako mi je propala štikla, jako je vruće, napisala je žena koja se u srijedu po najvećoj vrućini našla vani na skoro 40 °C u prestonici Srbije.

“Telegraf” piše da je video snimljen u Beogradu.

Naglašavaju da je jako vruće u cijeloj zemlji i da su izdana upozorenja zbog toplotnog vala.

Žena tvrdi da se trolejbus pokvario pa su putnici morali dalje pješke.

Kada je izašla van osjetila je da joj se asfalt topi pod nogama. Njena je štikla napravila nekoliko rupa u asfaltu, kao da je u pitanju bilo blato, prenose “24Sata“.

 

Nastavi čitati

Region

BOMBAŠKI NAPAD NA CETINJU: Stradala dvojica pripadnika kriminalnog klana, više ljudi povrijeđeno!

Dve osobe su poginule, a više je povređeno jutros u eksploziji bombe na Cetinju, nedaleko od tamošnjeg Sportskog centra, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz Uprave polciije.

Iz Uprave policije saopšteno je da su sve raspoložive policijske ekipe na terenu.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, stradali je pripadnik kriminalnog klana. Izvor iz vrha Uprave policije kazao je Vijestima da je povredama kasnije podlegla još jedna osoba, pripadnik iste organizovane kriminalne grupe.

Od siline eksplozije popucala su stakla na zgradi Sportskog centra i otkinuto je drvo.

“Vijesti” piši da je policija mjesecima strahovala da bi ovakvo nešto moglo da se dogodi i to baš na Cetinju, budući da se veliki broj pripadnika kriminalnih klanova i posljednjih pola godine domogao slobode.

“Većina njih su izašli iz pritvora jer im sud nije izrekao ni prvostepenu presudu tri godine nakon određivanja pritvora. Najveći broj osoba, koje je policija zavela kao pripadnike OKG, nalaze se baš na Cetinju”, navode u tekstu.

Nastavi čitati

Region

PRVA PRESUDA ZA MASAKR KOD MLADENOVCA: Brat Uroša Blažića ide iza rešetaka, ujak oslobođen optužbi

Donijeta je prva presuda za masakr u selima Dubona i Malo Orašje.

Kragujevčanin Boris Gavrilović, brat od ujaka masovnog ubice Uroša Blažića iz Dubone kod Mladenovca, koji je na svom imanju imao arsenal oružja, osuđen je danas u Višem sudu u Kragujevcu na godinu dana i šest mjeseci.

“Boris Gavrilović je osuđen na zatvorsku kaznu zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvišilaštvu, dok je njegov otac Goran Gavrilović koji je takođe, bio obuhvaćen optužnicom oslobođen optužbi”, navodi izvor.

Inače. brat i ujak Uroša Blažića našli su se na optužnici zbog arsenala oružja koje je nađeno na njihovom imanju. Nakon krvavog pira njihovog rođaka Uroša Blažića tog 4. maja prošle godine okrivljeni je taksijem došao u selo Vinjište kod Kragujevca na imanje Gavrilovića.

Blažić je u svom iskazu dva dana nakon zločina naveo da je došao na imanje ujaka kako bi se sakrio, a takođe je i bestidno opisao kako je u nekoliko navrata zaspao u kokošinjcu svog ujaka. U jutarnjim časovima policija ga je pronašla i Blažić je uhapšen, detaljnim pretresom kasnije je pronađeno i oružje.

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu u oktobru prošle godine protiv osumnjičenih Uroša, njegovog oca Radiše Blažića, ali i rođaka Gavrilovića, ali je odlučeno da oni nisu mesnonadležni za njih, pa je predmet odvojen i njima se sudilo u kragujevačkom sudu. Tokom suđenja, kako navodi izvor, otac i sin Gavrilovići ponašali su se pristojno, pognute glave su pratili ročišta.

“Jednom prilikom bili smo kod Uroša u njegovoj kući u Šepšinu, slavili su kod njega slavu. U jednom trenutku, kada je otvorio vrata svoje sobe, video sam na kućištu kompjutera pištolj, koji je Uroš odmah sklonio u orman. Nisam mu rekao da sam vidio oružje zato što su tu bila djeca”, rekao je na saslušanju u tužilaštvu okrivljeni Boris 11. juna prošle godine.

Objasnio odakle mu silno oružje
Gledao sam “Otpisane” i želeo takvu pušku

Boris Gavrilović je u svom iskazu objasnio odakle silno oružje koje je zaplijenjeno u njegovom domu.

“U junu ili julu 2022. kosio sam njivu jednom čovjeku koji mi je rekao da ima neko oružje kojeg želi da se otarasi. U pitanju je automatska puška, dvije bombe, sećam se da je bila neka municija. Oružje sam dobio u džaku i odnio sam ga na tavan pomoćnog objekta, tačnije stavio sam ga iza grede. To oružje je zaplijenila policija 5. maja prošle godine. Inače, taj čovek mi je rekao da ta automatska puška nije ispravna. Ponudio mi je to oružje, a meni se posebno dopala ta puška jer sam kao mali gledao seriju “Otpisani” i imao sam neku želju da imam ovakvu pušku”, rekao je brat masovnog ubice.

“Džak u kom je bilo oružje bio je pocijepan, a automatska puška nije mogla da stane, pa sam iz kuće uzeo crni ranac i stavio pušku.”

Naveo je da su objekat u kom je krio oružje retko koristili, a da je to ranije bilo predviđeno za koke nosilje.

“Bio sam siguran da ovo oružje moji ukućani neće vidjeti i zato sam ga tu sakrio. Nikome od njih nisam rekao za ovo oružje, pogotovo ocu koji bi se jako razočarao u mene. Da je moj otac vidio ili znao za to oružje odmah bi ga predao policiji. Htio bi da napomenem da mi je žao što nisam rekao ocu za oružje i što sam nas doveo u ovaj poloažaj”, rekao je Boris i dodao da o svom arsenalu nije pričao sa Urošem Blažićem.

Nastavi čitati

Aktuelno