Connect with us

Hronika

Muž UHODIO SUPRUGU i prijetio da će joj POLOMITI NOGE i sasuti kiselinu u oči

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je pritvor D.Č., kojeg terete da je u Sokocu uhodio suprugu i prijetio joj da će sasuti solnu kiselinu u oči i prebiti noge.

Naime, Tužilaštvo je podnijelo Osnovnom sudu u Sokocu prijedlog za određivanje pritvora D.Č. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i jer je prekršio zaštitnu mjeru od nasilja u porodici koju mu je sud odredio, prenose Nezavisne novine.

Naime, D.Č. sumnjiče da je od 14. septembra do 4. oktobra ove godine na području Sokoca prijetnjom da će napasti na život i tijelo i drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo i duševno zdravlje svoje supruge M.Č.

Kako navode iz Tužilaštva, suprugu je svakodnevno uhodio prateći njeno kretanje.

Iako je žena blokirala njegov broj na svom telefonu, osumnjičeni nije odustajao od kontakta s njom pa je sa svog broja prijetio na mobilni telefon koji koriste njihova zajednička djeca.

Ženi je prijetio da će joj sasuti solnu kiselinu u oči, ali i da će poslati ljude da joj “isprebijaju noge da ne može hodati” i da će je “maloljetno dijete od pet godina voditi”.

Takođe ga terete da je u istom tom periodu na području opštine Sokolac prekršio hitnu zaštitnu mjeru zabrana približavanja i kontaktiranja učiniocu nasilja žrtvi nasilja u porodici, i to na udaljenosti od najmanje 200 metara u trajanju od 30 dana, koje mu je izrekao Osnovni sud u Sokocu, Odjeljenje u Palama.

Uprkos zabrani, osumnjičeni je svakodnevno uhodio suprugu M.Č., prateći njeno kretanje, te joj upućivao pomenute prijetnje.

“Razlozi za predlaganje mjere pritvora sastoje se u tome da postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da ukoliko se osumnjičeni nađe na slobodi, isti će ponoviti izvršenje istog krivičnog djela, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna”, navode iz Tužilaštva.

Hronika

JEZIVA tragedija u Jablanici: Maloljetnik iz Saudijske Arabije utopio se PRED PORODICOM

Maloljetnik A.E.S. (16) iz Saudijske Arabije utopio se sinoć na Jablaničkom jezeru, a sve se dogodilo pred porodicom, koja je bila na mjestu nesreće.

Kako su naveli iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanske županije, maloljetna osoba iz Saudijske Arabije A.E.S. koja je rođena 2008. godine izgubila je život na Jablaničkom jezeru u mjestu Radešine na području opštine Konjic.

“Mrtvozornik je na mjestu nesreće proglasio da je smrt nastala utapanjem. U tom trenutku na lokalitetu je bila višečlana obitelj iz Saudijske Arabije, a maloljetni A. E.S. utopio se pod nesretnim okolnostima. Do tragičnog događaja je došlo u večernjim satima, a očevid je obavljen pod nadzorom dežurnog tužitelja”, kazali su za hercegovina.info Tužilaštva HNK.

Inače, sinoć je Gorska služba spašavanja “Prenj” primila dojavu da se u Jablaničkom jezeru utopio maloljetnik i da ekipa na čelu sa kantonalnim tužiocem traži pomoć ronioca u traženju tijela.

Na mjesto utapanja je izašao ronilački tim GSS Prenj, a nakon što su locirali moguće mjesto gdje se nalazi utopljenik, iz drugog zarona su pronašli tijelo na dubini od oko pet metara.

Nastavi čitati

Hronika

POLICIJA POTVRDILA: Podmetnut požar na automobilu srpskog povratnika

Požar na automobilu povratnika Drage Rupara u mostarskom naselju Hodbina je podmetnut, rekao je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Marić je rekao da je Policijska stanica Jug predala predmet Odjeljenju kriminalističke policije koje vodi istragu.

“Istraga traje, čim bude rezultata obavijestićemo javnost”, naveo je Marić, prenosi Srna.

Povratniku u mostarsko naselje Hodbina Dragi Ruparu u noći sa 13. na 14. jun ispred porodične kuće zapaljen je automobil.

“Osjetio sam miris paljevine, izašao ispred kuće i vidio zapaljen automobil `kadet`. Zadnji dio automobila je potpuno izgorio. Policija je dolazila, napravili su uviđaj. U šoku sam, nemam riječi. Ne osjećam se bezbjedno. Živim ovdje sa bratom i ne znam kome bismo mogli smetati i zašto”, rekao je Rupar.

Nastavi čitati

Hronika

NAPAO SUPRUGU PA POSTAO ŽRTVA: Kako je Gradiščanin završio pretučen ispred Doma zdravlja

Muškarca, koji je jutros sa povredama po cijelom tijelu pronađen na ulazu u Dom zdravlja u Gradišci, pretukla je supruga koja je privedena u policiji na ispitivanje, saznaje ATV.

Pomenuti portal nezvanično saznaje da je policiji prethodno prijavljeno nasilje u porodici, odnosno da je 49-godišnjak napao svoju suprugu. Nešto kasnije osumnjičeni nasilnik je postao žrtva.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je 49-godišnjak prvo nasrnuo na svoju suprugu, te da mu je ona uzvratila. Nanijela mu je višestruke povrede, a potom ga dovezla na ulaz Doma zdravlja i izbacila iz vozila. Tu ga je pronašao portir koji je sve prijavio policiji. Njemu je pomoć ukazana u gradiškoj bolnici, a navodno je po tijelu imao i rane od noža.

”Pretučeni muškarac je odbijao da sarađuje sa istražnim organima, ali se operativnim radom došlo do saznanja da mu je povrede nanijela supruga. Ona je privedena i slučaj je zasada kvalifikovan kao nasilje u porodici”, kaže izvor blizak istrazi.

U PU Gradiška za ATV je potvrđeno da je slučaj prijavljen, te da je u toku rad kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog događaja. O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

Nastavi čitati

Aktuelno