Connect with us

Banjaluka

Načelnik PU Banjaluka o PRIJETNJI UČENIKA u banjalučkoj osnovnoj školi, poručio da NEMA POTREBE ZA PANIKOM

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Đurica Vukelić rekao je da trenutno ne može da kaže mnogo informacija o navodnim prijetnjama jednog učenika da će napraviti spisak po ugledu na masakr u Beogradu gdje je K.K. ubio devet đaka i radnika obezbjeđenja, ali je poručio da nema potrebe za panikom.

Djeca su osjetljiva kategorija. Preduzimamo sve mjere i radnje u saradnji sa institucijama – sa školom, Centrom za socijalni rad – rekao je on.

Vukelić je pozvao građane, a naročito roditelje da se ne diže panika.

-Policija je upoznata sa kompletnim slučajem i sa snimkom koji kruži mrežama i preduzimamo sve mjere i radnje. Odsjek za visokotehnološki kriminalitet je uključen i pokušaće se utvrditi vrijeme nastanka ali i akter i motivi – rekao je Vukelić.

Vukelić je apelovao da se ne diže panika te da djeca idu u školu.

– Mi smo uveli policajca koji će tu biti cijeli dan, ne zato što imamo informaciju da će doći do napada nego da se svi osjećaju sigurnije – rekao je Vukelić za ATV.

Banjaluka

“UVIJEK JE PRAVO VRIJEME ZA RAZGOVOR SA NAŠIM NARODOM” Stanivuković posjetio domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je danas domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu.

– Danas smo svratili i kod našeg domaćina Bogdana Novakovića u Krupi na Vrbasu, na kratki predah i druženje. Uvijek je pravo vrijeme za razgovor sa našim narodom, iz svih dijelova Banje Luke. Nastavljamo dalje! – napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PODRŠKU ĆEMO PRUŽATI I DALJE” Finalni dan Međunarodne kružne trke na stazi u Zalužanima (FOTO)

Na autodromu u Zalužanima uspješno je završena Međunarodna kružna auto-trka „Nagrada Banje Luke 2024“.

Finalnoj trci, u kojoj se za Otvorena prvenstva Republike Srpske i Srbije borilo 40 takmičara iz zemlje i regiona, prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Tom prilikom on je zahvalio organizatorima Auto klubu “Crankshaft” na sjajnoj organizaciji, te dodao da će Grad i dalje pružati podršku ovom događaju.

-Sjajan događaj koji smo kao Grad sa zadovoljstvom podržali, ali ono što treba reći jeste i to da ćemo u vremenu koje je pred nama izdvojiti značajna sredstva kako bismo obnovili ovu stazu, jer ovakvi događaji nas podsjećaju da je to itekako potrebno. Drago mi je što ovaj događaj organizujemo zajedno sa Sportskim auto – karting savezom Srbije, što pokazuje koliko su Republika Srpska i Srbija povezane na svim poljima – poručio je gradonačelnik.

Inače, Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj koji banjalučki Auto klub “Crankshaft” organizuje u saradnji sa Sportskim auto karting savezima Srbije i Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno