Connect with us

Banjaluka

NAJVEĆU KORIST BI IMALI BOGATI! Neprihvatljivo smanjenje poreza na nepokretnost

-Prilikom donošenju budžeta odbornici Skupštine grada glasali su za budžetiranje prihoda od poreza na nepokretnost u iznosu od 10,5 miliona KM. Iz ovih prihoda se već finansiraju subvencije za privatne predškolske ustanove, subvencije za javni prevoz, ali i druge stavke planirane budžetom za 2024. godinu.

Kazao je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević, koji je dodatno naglasio kako je neprihvatljivo smanjenje ovog poreza.

-To će dovesti u pitanje realizaciju budžeta, te će na taj način biti ugrožene i druge ustanove kojima bi bila smanjena raspoloživa sredstva poput: Centra za socijalni rad, Sportskog centra Borik, ali i drugih budžetskih korisnika – naglasio je on.

Kresojević je poručio i to kako, na ovaj način bi se nanijela šteta građanima koji ne bi mogli ostvariti svoja prava, a najveću korist bi imali bogati.

-To je zato jer 5 % građana sa najvećom imovinom plaća porez u istom iznosu koliko preostalih 95% građana – zaključio je gradski menadžer.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Izuzetno mi je drago što je moja PORODICA JEDNA O ZADUŽBINARA u manastiru Gomionica! (FOTO)

Porodica gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića jedna je od zadužbinara manastrira Gomionica.
-Izuzetno mi je drago što je moja porodica dobila blagoslov da bude jedna od zadužbinara u manastiru Gomionica.
U prelijepom parku pored manastira izgradili smo spomenike posvećene Petru Kočiću i Davidu Štrbcu, uredili stare vodenice, obnovili ognjište i prelijepe staze uz rječicu Gomionicu. Trenutno gradimo amfiteatar na otvorenom čije radove smo obišli jutros nakon liturgije, napisao je Stanivuković na društvenoj mreži “X”.

On je tom prilikom pozvao sve one koji do sada nisu imali priliku da posjete prelijepu svetinju da to učine i uživaju u duhovnom miru i miru nestvarno lijepe prirode.

Nastavi čitati

Banjaluka

VUČEVIĆ DOLAZI NA PROSLAVU DANA GRADA! Stanivuković ponosan DOMAĆIN manifestacije!

Predsjednik Vlade Republike Srbije, Miloš Vučević, sljedeće sedmice dolazi u Banjaluku, i to na proslavu Dana grada koja će biti organizovana 24. aprila.

Vučević će biti gost gradonačelnika Draška Stanivukovića koji je predložio da upravo on bude dobitnik velikog priznanja koje ovaj grad svake godine dodjeljuje.

– On je čovjek koji je kroz godine vođenja Novog Sada učvrstio odnose prijateljstva između Novog Sada i Banjaluke, a obavljajući novu funkciju nastavio je da bude dio mnogih strateški važnih projekata Srbije vezanih za podršku Banjaluci i Republici Srpskoj”, kazao je Stanivuković, te dodao da je uz pomoć Vlade Srbije Banjaluka nakon 20 godina dobila školu, a realizovani su mnogi važni projekti za naše građane. Zbog velikog doprinosa razvoju Banjaluke, ali i čitave Republike Srpske, gospodin Vučević, zaslužio je da bude počasni građanin najvećeg grada Republike Srpske – napisao je nedavno, Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

POSTAVLJENI QR KODOVI! 30 lokacija koje morate vidjeti

Postavljeni su QR kodovi na lokacijama u slivu rijeke Vrbas, a u sklopu realizacije aktivnosti „Via Dinarika – 30 lokacija koje morate vidjeti“.

-Ukoliko ovih dana planirate posjetiti Krupu na Vrbasu, obavezno skenirajte QR koji su postavljeni realizacije aktivnosti „Via Dinarika – 30 lokacija koje morate vidjeti“.

Naime, riječ je o projektu „Via Dinarika“ i „Bridž“ koji realizuje Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Ova aktivnost realizovana je preko JU Turističke organizacije grada Banje Luke.

Nastavi čitati

Aktuelno