Connect with us

Banjaluka

Nakon izbora tri od devet načelničkih kandidata Stanivuković poručio: Nastavljamo da radimo i da se borimo za Banja Luku

FOTO:Grad Banjaluka

Odbornici Skupštine Grada podržali su tri od ukupno devet razmatranih kanidata za vršioce dužnosti načelnika odjeljenja, dok je jedan prijedlog u toku sjednice povučen sa dnevnog reda.

Podršku gradskih parlamentaraca za imenovanje dobio je kandidat predložen za vršioca dužnosti Odjeljenja za prostorno uređenje Vuk Višekruna, a imenovana je i Božana Šljivar kao kandidat za vršioca dužnosti Odjeljenja za finansije, te Boriša Mandić, na mjesto vršioca dužnosti Odjeljenja za komunalne poslove.

Ostali predloženi kandidati nisu dobili podršku banjalučkih odbornika.

Kako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković, zadovoljan je što su imenovani tri od ukupno devet načelnika.

-Danas mogu da kažem da sam donio ispravnu odluku jer nisam pristao na ucjene i dozvolio da skupštinska većina predvođena SNSD-om postavi svoje načelnike, koji bi zasigurno bili remetilački faktor u Gradskoj upravi. Prihvatili su tri načelnika, koja sam ja predložio, sedam nisu – u redu, oni će da nastave da rade kao i do sada– kao ovlašteni potpisnici – istakao je Stanivuković.

Dodao je da je ipak najvažnije da će borba za bolju Banju Luku biti nastavljena, kao i da u ovom kapacitetu sa tri načelnika i sedam ovlaštenih potpisnika nastavlja da radi i dalje.

– Čestitam kandidatima koji su imenovani. Ostalih sedam za mene su i dalje odlični i mi nastavljamo da radimo. Imenovali su načelnike Odjeljenja za prostorno uređenje, bez kojeg ne mogu da prođu strateške odluke, ali i načelnika Odjeljenja za komunalne poslove odakle imamo najveći broj predloženih tačaka za raspravu – rekao je Stanivuković, dodavši da ipak neće odustati ni od rasprave o javnom prevozu, upisnoj politici za školu u Adi, EBRD kreditima za projekte vodosnabdijevanja, kao ni od drugih važniih tačkaka koje donose prihode Gradu.

Gradonačelnik je naglasio da je između ostalog postignut i dogovor da se zakaže nova vanredna sjednica, na kojoj bi bile razmatrane odluke od strateške važnosti.

-Spremni su da regulacione planove, besplatne građevinske dozvole, besplatne placeve i sve druge važne strateške odluke ponovo stave na dnevni red – kazao je Stanivuković, te dodao da ukoliko ostanu pri dogovoru, Banja Luka ima šansu da ide prema naprijed.

Kako je istakao, sutra bi trebalo da bude održan Kolegijum Skupštine Grada, na kojem bi se sve ranije skinute tačke vratile na dnevni red vanredne sjednice, koja bi trebalo da bude održana u ponedjeljak, 10. jula.

-Zvanično je dogovoreno da u ponedjeljak razmatramo 92 tačke i da ne prekidamo sjednicu dok to ne završimo. – kazao je gradonačelnik Stanivuković.

Dodao je da se ipak neće prerano radovati dok ne vidi da je dogovor ispoštovan.

-Ne radujem se prerano i  ne popuštam perarno. Ostajem u pripravnosti – kazao je Stanivuković, te pozvao građane da prate skupšinsko zasjedanje.

-Pozivam javnost da prate, jer kad postoji pritisak javnosti, oni su spremni da rade. Ostajem pri stavu da će sjednicu naši građani moći da prate uživo, ali naravno na način da to ne remeti funkcionsanje rada – zaključio je.

Gradska uprava

Banjaluka

OTVORENA STOMATOLOŠKA AMBULANTA U OŠ “STANKO RAKITA”! Grad izdvojio preko 100 000 KM

Gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvovao je danas otvaranju stomatološke ambulante, koja se nalazi u sklopu Osnovne škole „Stanko Rakita“ u naselju Vrbanja.

Kako je tom prilikom poručio gradonačelnik, velika je čast biti dio otvaranja moderno opremeljene školske stomatološke ambulante, te je dodao kako je Grad mnogo toga uradio za ovu školu i naselje u prethodne dvije godine.

-Uradili smo obiman dio posla koji je bio potreban ovom naselju. Podsjećam vas da je Grad uložio stotinu hiljada KM u protekle dvije godine u ovu školu gdje se sada nalazimo, kako bi objekat imao izolaciju, stolariju. Uspjeli smo da obezbijedimo neophodna sredstva, iako je to bilo izuzetno izazovno. Kada pričamo o ovoj stomatološkoj ambulanti, uložili smo oko 30 hiljada KM, na molbu našeg Doma zdravlja, sa čijim rukovodstvom imamo odličnu saradnju, te smo nedavno zajedno otvorili potpuno novu ambulantu u naselju Dragočaj – poručio je gradonačelnik.

Dodao je i to da je više od pola miliona KM uloženo u vrtić koji je takođe izgrađen u Vrbanji.

-Pored toga, radili smo i javnu rasvjetu, legalizovali kuće i još mnogo toga, dakle, riječ je o izuzetno obimnom poslu. Sada smo otvorili i ovu ambulantu, na zadovoljstvo svih, kako djece tako i roditelja. Nastavićemo posvećeno da radimo – dodao je gradonačelnik Stanivuković.

Direktorica JZU Dom zdravlja Banja Luka, Nevena Todorović istakla je kako je ovo deseta stomatološka ambulanta na području našeg grada, te da je ista namijenjena za uzrast do 18 godina.

-Prošle godine smo dobili dopis sa molbom da se u sklopu ove škole otvori stomatološka ambulanta. Prostor koji smo imali na raspolaganju je ispunjavao uslove, te smo mi zatažili od Grada da prisutpimo izradi elaborata. Pokušavamo da svim građanima učinimo primarnu zdravstvenu zaštitu što dostupnijom, te upravo zbog toga širimo mrežu ambulanti na teritori grada – istakla je direktorica Todorović.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite, Alen Šeranić čestitao je Domu zdravlja i Gradu na realizaciji ovog projekta.

-Grad Banja Luka i Dom zdravlja su riješili inicijativu koju su pokrenuli članovi ove mjesne zajednice. Priča o školskim ambulantama počela je prije šest do sedam godina kada smo krenuli u projekat, sa ciljem da budemo bliži djeci i da ambulante smjestimo u škole. Uvijek napominjem to da Dom zdravlja predstavlja odličan model razvoja školske stomatologije, koji lično predstavljam u cijeloj Republici Srpskoj – kazao je on.

Doktor stomatologije, Jelena Klepić dodala je kako u svih deset stomatoloških ambulanti na području grada je raspoređeno više od 3 hiljade djece.

-Stomatološkoj ambulanti koja se nalazi u sklopu ove škole pripadaće djeca iz Vrbanje, Debeljaka i Zelenog vira. Takođe, usluge mogu dobiti i djeca iz MZ Česma i Ada. Ukupan broj djece koji će gravitirati ovoj ambulanti je nešto više od hiljadu, tačnije oko 500 školske, 300 predškolske i 300 srednjoškolske djece. Ukoliko se ukaže potreba, ambulanta će raditi savaki dan – istakla je ona.

Predsjednik Skupštine Grada, Ljubo Ninković izrazio je zadovoljstvo što je ovaj projekat realizovan na zadovoljstvo svih.

-Srećan sam i zadovoljan zbog početka rada ove školske stomatološke ambulante, posebno jer sam ja ovdje i završio svoje osnovno obzraovanje i srećan sam zbog djece koja sada tu idu u školu – kazao je predsjednik Skupštine.

Direktor škole OŠ „Stanko Rakita“ Vrbanja, Darko Branković takođe je iskoristio priliku da izrazi zadovoljstvo što je ova škola dobila stomatološku ordnaciju, dok je predsjednik savjeta MZ Vrbanja, Dušan Jannjić naglasio kako su mještani zadovoljni onim što je urađeno, te je zahvalio svima koji su bili dio ovog projekta.

U ovoj ambulanti usluge će biti pružane i za odrasle pacijente i to svake srijede od 12.30 do 19.30 časova.

Radno vrijeme ove ambulante je ponedjeljkom i utorkom od 07.30 do 14.30 časova, a srijedom od 12.30 do 19.30 časova.

Nastavi čitati

Banjaluka

PRIDRUŽITE SE “VELIKOJ PORODIČNOJ ŠETNJI”! U nedjelju, 8. oktobra u centru Banje Luke

Članovi Udruženja porodica sa četvoro i više djece „Četiri plus“, uz podršku Grada, organizuju „Porodičnu šetnju“ u nedjelju, 8. oktobra u centru Banje Luke.

Simbolično, velika šetnja će početi u 11 časova i 55 minuta, a kretaće se od zgrade Vlade Republike Srpske pa sve do tvrđave Kastel.

Pozvane su sve porodice da se pridruže u ovoj velikoj porodičnoj šetnji, koja se organizuje u ovoj sedmici kada se obilježava Međunarodna nedjelja djeteta.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUČKI “BAZAR OBRAZOVANJA” donosi zanimljive radionice

Besplatne obrazovne radionice za sve uzraste biće organizovane u okviru projekta „Bazar obrazovanja“, koji će treći put biti održan u terminu od 16. do 20. oktobra u Centru za obrazovanje odraslih.

Prijave su u toku, te iste traju do subote, 14. oktobra do 15.00 časova.

Radionice krojenja i šivanja, šminkanja, modeliranja, ali i radionice učenja jezika samo su dio ponude ovogodišnjeg Bazara obrazovanja.

Inače, riječ je o projektu koji je podržao Grad Banja Lukai koji ima za cilj da građanima ponudi sadržaje formalnog i neformalnog obrazovanja, ali i da se Centar ujedno predstavi kao poveznica u sektoru obrazovanja, razvijanja znanja i vještina sa drugim javnim ustanovama, organizacijama, udruženjima, klubovima.

Svi zainteresovani za učešće na radionicama, mogu se prijaviti putem telefona 066/ 332-211, a program Bazara obrazovanja pogledajte u OVDJE.

Nastavi čitati
Banjaluka4 dana ago

STANIVUKOVIĆ ISPISUJE ZLATNA SLOVA U ISTORIJI BANJALUKE! Kružni tok i VELIČANSTVENI PARK kod Ekvatora oduševili građane (FOTO, VIDEO)

Uncategorized2 tjedna ago

ĐAJIĆ BEZ SRAMA “DOBAR SAM S KRIMINALCIMA, sve koji se nisu učlanili u SNSD-a ODMAH SMIJENITI jer su zauzeli mjesta članovima partije” (FOTO, VIDEO)

Uncategorized7 dana ago

MAJA DRAGOJEVIĆ “DEMOLIRALA” ĐAJIĆA! “Živite li vi u Hjustonu, pa mi nemamo LIJEKOVA, POSTELJINE, a kod Vas pacijenti SKAČU KROZ PROZORE” (VIDEO)

Uncategorized5 dana ago

KAD MAČKE NEMA MIŠEVI KOLO VODE! Ninković juče VRŠLJAO po kancelarijama GU i uznemiravao radnice, obrušio se i na TRUDNICU!

Banjaluka3 dana ago

ISPOVJEST BANJALUČKE DOMINO DAME! “Naši političari traže da ih DAVIM U WC ŠOLJI, ZAHTJEVI SU BIZARNI, a svi glume porodične ljude”

Banjaluka1 tjedan ago

STANIVUKOVIĆ KOD PORODICE NOVAKOVIĆ! “Ima bližih pa neće da dođu, A TI SI DOŠAO” Emotivan susret o kojem će se pričati (FOTO, VIDEO)

Uncategorized1 tjedan ago

“PUKLA TIKVA” U SNSD PRIJEDOR! Kabić iznio teške optužbe “VRH lokalne partije VRŠI PRITISAK U CILJU MOJE SMJENE, danas ću upoznati DODIKA SA SVIM DEŠAVANJIMA”

Banjaluka2 dana ago

OBEĆANO ISPUNJENO! Draško Stanivuković na večeri sa porodicom Novaković, ZDRAVICA za početak radova na NOVOM DOMU!

Politika1 tjedan ago

OŽENI SE VUKAN! Danas izgovorio sudbonosno DA lijepoj Zorani!

Banjaluka19 sati ago

NAJAVLJENE NOVE AFERE NA UKC-U! Stanivuković kaže da ih ima 10 “TO JE LEGLO KORUPCIJE, pare za lijekove daju na JAVNE NABAVKE”

Aktuleno