Connect with us

Hronika

NAPAD U ZVORNIKU: Uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su pretukli muškarca

Pripadnici Policijske stanice Zvornik uhapsili su B.J. i B.O. iz Zvornika zbog sumnje da su fizički napala S.S. iz Zvornika nanijevši mu povrede.
Oni su uhapšeni nakon prijave koja je policiji upućena sinoć (nedjelja) oko 19 časova, a u kojoj je navedeno da su u Gornjoj Kamenici kod Zvornika dva lica fizički napala S.S. koji je tom prilikom povrijeđen.

– Službenici Policijske stanice Zvornik su postupajući po prijavi odmah identifikovali osumnjičena lica. O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini pod čijim nadzorom se preduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju događaja – saopštili su iz zvorničke Policijske uprave dodajući da je u toku dalji rad po prijavi.
Ranije su iz PU Zvornik naglasili da su B.J. i B.O. uhapšeni na osnovu člana 204. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, a da su identifikovani odmah po prijavi napada.

Potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković rekao je da je ispred džamije u Gornjoj Kamenici kod Zvornika juče napadnut i teško pretučen povratnik Senad Sejfić.

– Dok se vozilom kretao pored džamije, njega su prvo opkolili, a potom pretukli Bane Jovanović i Bojan Bogićević, Srbi iz susjednog sela Donja Kamenica – naveo je Duraković za federalne medije, koji je dodao da je razgovarao sa Sejfićem te da se on trenutno nalazi u Tuzli na pregledima.

Poručio je da očekuje da će policija adekvatno kazniti počinioce.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović smatra da je „ovaj incident dokaz da se treba posvetiti više pažnje međunacionalnim odnosima, otvorenom dijalogu i stvaranju uključive zajednice“.

Kazao i da je „saradnja etničkih grupa u Zvorniku svakodnevna i da će sve učiniti da ona bude nastavljena“.

(Nezavisne)

Hronika

NESTAO ČOVJEK KOD SANSKOG MOSTA! Otišao po ovce i nije se vratio

Potraga za Dursumom Bešićem, mještaninom sela Kijevo u Sanskom Mostu, koji je nestao u prošlog četvrtka, danima je bezuspješna.
Prema riječima Edina Seferovića, predsjednika Kluba ekstremnih sportova “Condor”, čiji su članovi učestvovali u potrazi, pretražen je široki teren pomenutog sanskog sela, kao i područja susjednih Kruhara i Tomine, ali Bešić nije pronađen.

“Na osnovu dojave o tome da je navodno viđen na području kuda protiče rječica Kijevuša pretražili smo i taj dio terena, međutim bez uspjeha iako je korišten dron i pas tragač. U ovome trenutku potpuno je nepoznato u kom pravcu se mogao uputiti“, istakao je Seferović.

Potrazi su se priključili takođe i pripadnici policije, brojni članovi porodice Bešić, mještani Kijeva te ostali građani.

Podsjetimo, nestanak Bešića prijavljen je policiji u prošli četvrtak, a gdje je mogao otići nije poznato. Bešić je supruzi rekao da ide dovesti ovce i nije se vratio.

U narednim danima, potragu će organizovati policija i to na osnovu informacija koje se mogu pojaviti o nestalom Bešiću, prenose Nezavisne.

Nastavi čitati

Hronika

HOROR! Srđan Dinić (58) ODLEŽAO SEDAM GODINA ZBOG PEDOFILIJE jer je djevojčicu (12) nagovarao “da prave bebu”

Srđan Dinić (58) iz okoline Gadžinog Hana izdržao je kaznu zatvora od sedam godina na koju je osuđen, jer je tokom 2015. godine imao seksualne odnosne sa djevojčicom koja je tada imala samo 12 godina, saznaje “Telegraf.rs”.
Dinić je, nezvanično saznaje Telegraf, polovinom godine izašao iz zatvora.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka pred niškim Višim sudom, S.D. je u oktobra 2015. godine u svojoj kući djevojčicu dodirivao po genitalijama, a zatim joj predložio “da prave bebu”. Nakon mjesec dana, kada je ona došla kod njega nakon bjekstva iz hraniteljske porodice, ponovo je sa njom imao seksualni odnos.

On je koristio loše materijalne prilike njene porodice, pa je pozivao djevojčicu da dolazi kod njega – što je ona rado činila. Po svemu sudeći, postojala je prećutna saglasnost njenih roditelja da sa njim zasnuje vanbračnu zajednicu.

Međutim, s obzirom na to da je Centar za socijalni rad uočio da u toj porodici postoji zanemarivanje djece, maloljetnica je izmještena u hraniteljsku porodicu. I nakon toga, S.D. je nastavio da kontaktira sa djevojčicom, ubijedio je da pobjegne od hranitelja i da mu se vrati, kažu sagovornici iz istrage.

Tokom sudskog postupka, Dinić je negirao da je sa djevojčicom imao seks. Priznao je da joj je dozvoljavao da živi u njegovoj kući, ali je isticao da je to činio u dobroj namjeri, jer je želio da joj olakša život s obzirom na to da je njena porodica siromašna.

Međutim, medicinsko vještačenje nedvosmisleno je pokazalo da je djevojčica imala seksualne odnose, a iskazima svjedoka potkrijepili su navode optužbe da je Dinić odgovoran za njenu obljubu.

Sud je odlučio da Diniću izrekne strogu kaznu pošto je u pitanju produženo krivično djelo, te da je između njega i njegove žrtve velika razlika u godinama, što je uzeto u obzir kao otežavajuća okolnost.

Više javno tužilaštvo je tražilo da se Dinić osudi na devet godina.

Nastavi čitati

Hronika

OTAC PRIJAVIO NAPAD! Maloljetnika opljačkala grupa nasilnika

uškarac E.A. prijavio je nadležnoj Policijskoj upravi u Sarajevu da je njegov maloljetni sin napadnut i opljačkan.
Kako je naveo u prijavi, njegov sin je napadnut i opljačkan u petak, 8. decembra, oko 20.50 časova u ulici Obala Kulina Bana.

Njegovog sina je, navodno, napalo više nepoznatih osoba uz upotrebu fizičke snage.
Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela i pronalasku izvršilaca, piše Avaz.

Nastavi čitati

Aktuelno