Connect with us

Politika

NEBOJŠA VUKANOVIĆ “Dodik KRČNI CIJELU ZEMLJU samo da bi ga stranci pustili da VLADA JOŠ 20 GODINA”

Milorad Dodik je imao ključnu ulogu u cijepanju pokreta „Mi- glas iz naroda“ Branimira Nestorovića u Srbiji, a Igor Dodik je priznao da je finansirao kampanju Pokreta „Evropa sad” u Crnoj Gori“, tvrdi Nebošja Vukanović, šef Kluba poslanila liste za pravdu i red u NS Republike Srpske na današnjoj konferencije za medije ispred OHR-a u Sarajevu.
Sva prirodna bogatstva vlast je dala strancima!
„Oni su se toliko napljačkali novca da sada ne finansiraju samo političke kampanje kod nas u Srpskoj, nego to isto rade i u Crnoj Gori, Srbiji i FBiH.

Dodik je finansirao kampanju SDP-a Vojina Mijatovića, igrao je sa njim igru da bi mogli da nam urade ono što su uradili. Pitajte Igora Dodika kakav je njegov interes da se miješa u izborni proces u Crnoj Gori i koliko je para Dodik dao Nestoroviću“, upitao je Vukanović.

Vukanović je istakao da su vlasti Srpske i Federacije BiH strancima dale sva prirodna bogatstva i resurse u BiH kako bi, kako je rekao, oligarhija ostala na vlasti.

„Prirodna bogatstva i resurse predali su u ruke nekim autralijskim kompanijama, rudnik litujuma Amerikancima i Kanađanima, a nešto i Nijemcima, pored obojenih metala, kako bi ova oligarhija ostala na vlasti. Korumpirani stranci podržavaju korumpirane moćnike na vlasti u BiH. Njima je bitno da su otvorili vrata NATO-a, da su uveli snakcije Rusiji, da se kopa litijum, a nije ih briga za posljedice po narod“, ističe Vukanović.

Dodaje da, kako je rekao, Milorad Dodik krčmi cijelu zemlju samo da bi ga stranci pustili da vlada još 20 godina.

„Poslije toga će da ga naslijedi sin Igor Dodik kojeg je postavio za prestolonaslednika“, rekao je Vukanović.

(BN) Foto: BN

Politika

Nastavak suđenja DODIKU I LUKIĆU

Pred Sudom BiH danas će biti nastavljeno suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Milošu Lukiću za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika u BiH.

Advokat Goran Bubić, branilac predsjednika Srpske, rekao je da očekuje nastavak suđenja na kojem će Tužilaštvo BiH nastaviti izvođenje svojih dokaza.

“Odbrana je pripremila prijedlog svojih dokaza, o kojima će Sud BiH odlučivati nakon što Tužilaštvo BiH izvede svoje dokaze”, rekao je Bubić ranije Srni.

Nastavak suđenja predviđen je u 13.00 časova, objavljeno je na sajtu Suda BiH.

Nastavi čitati

Politika

STANIVUKOVIĆ ZA BUKU “Pobijediću! Znao sam da Đajić neće smjeti da mi ide na crtu, ne onu njegovu, NEGO OVU POLITIČKU” (VIDEO)

Gost novog BUKA podcasta bio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

On je tom prilikom odgovarao na pitanja oko kandidature, da li je, kao što neki tvrde, on kandidat i SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke?

Kakav je njegov odnos sa Miloradom Dodikom , a kakav sa Jelenom Trivić i Nebojšom Vukanovićem.

Zašto će doći na miting povodom Rezolucije o Srebrenici i zašto ima isti stav kao Milorad Dodik, a ne kao njegove bivše kolege Jelena Trivić i Nebojša Vukanović?

Na pitanje da prokomentariše tvrdnje Jelene Trivić da je on drugi kandidat SNSD-a Stanivuković je rekao da smo mi kao narod skloni teprijama zavjere.

-Riječ gubi na težini kada se bavite stvarima kakvim se bavi gospođa Trivić. Čuo sam priču kako se trudim da gradim hotel Palas jer mi je Cepter dao pet stanova, onda ljudi idu još dalje pa kažu to je pola Stanivukovićeva zgrada, a moj jedini interes je da nakon 42 godine sklonimo ono ruglo iz centra grada. Izgradnja hotela počinje za dvadesteak dana i svi imovinsko pravni odnosi su riješeni. Što se tiče kandidature, postoji ta priča da je Šobot tu stavljen da bih ja pobijedio, meni to odgovara, jer to samo govori o tome koliko nikakvih šansi nemaju, jer njega javnost posmatra kao čovjeka koji je žrtveno jare, tako da sa te strane to mi je simpatično. S druge strane neko želi to da predstavi kao da sam ja to sve tako uradio, naravno to ne stoji, kazao je Stanivuković.
Govoreći o Đajiću, Stanivuković je rekao da će oni izbore izgubiti, a da Đajić sada treba da smisli šta će sa sobom.
– Nisam ni sumnjao, znao sam da Đajić neće smjeti da mi ide na crtu, ne onu njegovu, neku drugu, nego ovu političku, istakao je Stanivuković.
A šta je gradonačelnik još rekao u intervjuu pogledajte u videu:

Nastavi čitati

Politika

MUP RS izdao uputstva za učesnike skupa “Srpska te zove”

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske pozvalo je građane da daju svoj doprinos da javni skup “Srpska te zove”, koji je planiran za četvrtak, 18. april, u Banjaluci, protekne mirno i dostojanstveno.

Iz MUP-a su istakli da preduzimaju pojačane mjere bezbjednosti povodom ovog skupa koji je prijavljen od Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica za 18.00 časova na Trgu Krajine, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Građanima savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument”, navodi se u saopštenju.

Radi preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja ovog javnog skupa, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske zabranio je prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području cijele Srpske od četvrtka u ponoć do petka u ponoć, prenosi Srna.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

“Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane podsjećamo da je radi bezbjednosti zabranjena upotreba dronova”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su napomenuli da novinari, koji budu pratili događaj, treba da na sebi imaju jasno istaknutu novinarsku akreditaciju organizatora događaja.

Nastavi čitati

Aktuelno