Connect with us

Banjaluka

NEDA GAVRIĆ promovisala NOVU KNJIGU “Kakav princ, takva i bajka”

Vijećnica Banskog dvora bila je sinoć mala da primi sve koji su željeli da prisustvuju promociji knjige “Kakav princ, takva i bajka”, autorke Nede Gavrić.

Nesvakidašnja promocija četvrte knjige spisateljke koja je skrenula pažnju svojom poezijom čiji su najjači oslonci vjera i ljubav.

– Nedi se vjeruje, jer je Neda iskreni vjernik. Ona to ne skriva kao ni unutrašnje stanje duše, rekao je književnik Velimir Savić, recenzent knjige.

“Kakav princ, takva i bajka” je prva knjiga proze Nede Gavrić koja je nagrađena na konkursu na Šestom drinskom književnom konkursu u Zvorniku.

Nada Gavrić zahvalila je svim prijateljima, umjetnicima i mnogobrojnoj publici koja je došla da čuje njenu književnu riječ i sazna više o knjizi.

Naglasila je da treba da se vratimo vrijednostima kao što su vjera i ljubav i da otvaramo svoja srca i grlimo jedni druge.

Snažan pečat promociji knjige dali su članovi Ansambla “Vrbaska svita” na čelu sa profesorom Predragom Simišićem.

Članice “Vrbaske svite” otpjevale su nekoliko prikladnih pjesama koje su muzički obojile razgovor o knjizi, ali i razgalile publiku.

Svoj doprinos ovoj književnoj večeri dala je i glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Radenka Ševa koja je pročitala priču iz novopromovisane knjige.

Posjetioce je kroz program vodila glumica Ljiljana Čekić.

Banjaluka

AMBULANTA BOČAC: Kampanjska prevencija u sklopu akcije “Za tvoje dobro” biće nastavljena u subotu, 20. aprila

Nastavlja se ciklus preventivnih zdravstvenih pregleda za stanovništvo Banja Luke.

Tako će u subotu, 20. aprila preventivni pregledi biti obavljani za sve građane koji su registrovani u ambulantama porodične medicine Bočac, za građane mjesnih zajednica Bočac i Agino Selo, poručeno je iz „Doma zdravlja“.

-Preventivna akcija “Za tvoje dobro” se sprovodi u skladu sa Programom ranog otkrivanja malignih oboljenja i utvrđivanja faktora rizika za masovne nezarazne bolesti za odraslo stanovništvo Grada Banje Luka, a cilj akcije je poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva kroz seriju besplatnih preventivnih pregleda. Preventivne preglede obavljaju doktori specijalisti porodične medicine, radiologije i ginekologije – napominju iz ove ustanove.

Nastavi čitati

Banjaluka

RADOVI U TOKU: Nova LED rasvjeta u Debeljacima

Na području mjesne zajednice Debeljaci, u ulicama Riste Kremenovića, Stojana Milekića, Diane Budisavljević, Spomenka Gostića i Uroša Milakovića u toku su radovi na zamjeni postojeće rasvjete novom LED rasvjetom.

Naime, Grad Banja Luka u cilju primjene mjera energetske efikasnosti planira zamjenu kompletne javne rasvjete sa energetski efikasnom LED rasvjetom, čime bi se smanjila potrošnja električne energije za više od 65 odsto.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove ističu da trenutno u gradu ima oko 28 hiljada svjetiljki, od čega je 6 hiljada LED.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUČKO PROLJEĆE STIŽE U GRAD: Veliko otvaranje zakazano za 20. april

Banjalučko proljeće stiže u naš grad i sa sobom donosi mnoštvo zanimljivih dešavanja za sve generacije.

Ovogodišnja manifestacija započeće velikim proljećnim druženjem uz muziku, ples i sjajnu zabavu, koja vas već u subotu, 20. aprila očekuje na ulicama našeg grada.

Već od 10.30 časova očekuje vas proljećna zabava u „Parkiću“ i ispred Gradske uprave uz “Baba Djex Tribe”, nakon čega slijedi zabava za najmlađe sugrađane uz animatore i koncert Dječijeg hora “Vrapčići”.

Program će biti nastavljen u Gajevoj ulici gdje vas od 12.00 časova očekuje sjajna atmosfera uz nastupe plesnih animatora i koncert banjalučkog umjetnika Andreja Pucarevića.

Nakon velikog otvaranja priređenog u čast proljeća naše sugrađane i sve posjetioce očekuje prava proljećna bajka uz bogat program koji će trajati sve do kraja juna.

Podsjećamo, sjajni koncerti, obilježavanje Dana grada, Vaskršnji piknik, Banjalučki karneval, Banjdan, Festival uličnih zabavljača „TrotoArt“ samo su neki od događaja koji će zasigurno donijeti fenomenalnu atmosferu u grad na Vrbasu i zato ne propustite priliku da budete dio jedinstvene proljećne priče.

Nastavi čitati

Aktuelno