Connect with us

Politika

NEMA ŠTEDNJE Parlament BiH kupio laptope za 107.000 KM

Kolegij Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH donio je odluku o izboru banjalučke firme za kupovinu laptopa u vrijednosti 107 hiljada KM.

Prihvata se preporuka Komisije za nabavke iz Zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda od 02.11.2022. i ugovor za nabavku IT opreme za potrebe Parlamentarne skupštine BiH (Lot 1. Laptopi) i dodjeljuje se ponuđaču „Lanako“ d.o.o. Banja Luka za ponuđenu cijenu u iznosu od 107.967,60 KM sa PDV-om (bez PDV-a 92.280,00 KM).

Procijenjena vrijednost javne nabavke IT opreme za potrebe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (Lot 1. laptopi) bila je 108.000 KM.

Interesantno, na tender se prijavila samo jedna firma, koja je na kraju i dobila posao.

U postupku ocjene provedenog postupka, Kolegij Sekretarijata nije našao razloge, nepravilnosti niti propuste u radu, koji bi eventualno bili osnov za neprihvatanje preporuke Komisije za javnu nabavku“, navedeno je u odluci.

Za potrebe Parlamentarne skupštine BiH nedavno je kupljen i novi luksuzni automobile marke pasat čija vrijednost iznosi čak 94.440 KM.

Komisija za javnu nabavku preporučila je Kolegiju Sekretarijata od 18.10.2022. da u postupku nabavke automobila za potrebe Parlamentarne skupštine BiH, donese Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za ponuđača AC Kvatro d.o.o. Sarajevo, čija ukupna cijena ponude za jedan novi automobil marke Folksvagen, tip pasat 2,0 TDI DSG 4MOT, model CB247T sa zahtjevanom opremom, prema ponudi iznosi 80.717,95 KM bez PDV-a odnosno 94.440 KM sa uračunatim PDV-om – naveli su u odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Treba istaći da su ovo samo neke u nizu nabavki koje su proteklih mjeseci zaključile institucije BiH.

(Kliks)

Politika

Petrović najavio kampovanje pred Vladom ako ne bude raspuštena Skupština grada

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u Vladu Srpske predao je inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog referenduma za njegov opoziv.

Petrović je inicijativu, koja je izgubila na sva 183 biračka mnjesta, nazvao kaolicijom “Pokradimo Bijeljinu”.

– Danas smo po obećanju došli u Vladu Republike Srpske, da podsjetimo ministarstva na neke projekte koje je grad Bijeljina predavao u protekle dvije i po godine, jer su neki zvaničnici govorili da oni ne znaju šta treba Bijeljini i da im se niko ne obraća – istakao je dr Ljubiša Petrović.

Kaže da je ukupna vrijednost predviđenih projekata, koje su ranije uputili Vladi Republike Srpske, bila više od 40 miliona KM.

– Smatramo da preko 114 hiljada građana grada Bijeljina zaslužuju i više od tih 40 miliona KM. Samo jedan ATP turnir u Banjaluci koštao je preko 50 miliona KM. Postavljamo pitanje da li je važniji jedan ATP turnir koji košta preko 50 miliona KM ili 40 miliona KM projekata za preko 114 hiljada građana grada Bijeljine – upitao je Petrović.

Nastavi čitati

Politika

Nele Karajlić meta napada: Odbio da optuži vlast za zločin u školi na Vračaru VIDEO

Beograd – Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, meta je napada zbog izjave da ga neko teško može uvjeriti da je tragedija u Beogradu povezana sa vlašću.
Naime, Nele je rekao da mu ono što se dogodilo u školi “Vladislav Ribnikar” više liči na film “Terminator”.”Sarajevska nemoralna hulja, sa adresom u Beogradu, Nele Karajlić, danas je u emisiji “NU 2” na HRT-u, oslobodio “Vučićevu vlast” i “rijaliti programe”, od bilo kakve odgovornosti za stravične zločine u Srbiji , okrivivši “Terminatora” i “Holivud”… Za kraj je raspisao i izbore”, poručio je jedan tviteraš, prenose Novosti.

 

GLAS SRPSKE

Nastavi čitati

Politika

Višković zatražio da se riješi problem zdravstvenog osiguranja građana u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je od resornog ministarstva da u saradnji sa Fondom zdravstva omoguće da građani Republike Srpske koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije u Srpskoj, mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana.

Šezdeset dana je predviđeno, kako bi u tom roku mogli da se usklade sa obavezama koje nalaze zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuleno