Connect with us

Banjaluka

NEPOHODNI SUNČANI DANI! Turnir u malom fudbalu „Banja Luka open“ pomjeren za 2. oktobar

-Zbog kompleksnog nanošenja višeslojne sportske podloge, neophodni su nam dodatni sunačni dani. Iz tog razloga pomjeramo turnir, koji će biti održan od 2. do 10. oktobra, a sve u cilju perfektnih uslova za igru. Hvala našim timovima za razumijevanje, a spremamo vam spektakl za pamećenje – navedeno je u saopštenju organizatora.

Posjetimo, nakon više od 20 godina, Banja Luka će dobiti prvi turnir u malom fudbalu na otvorenom, koji je regionalnog kapaciteta, te će zasigurno zainteresovati ljubitelje ovog sporta.

Gradonačelnik Draško Stanivuković ranije je poručio kako će kroz ovaj turnir ova nova dvorana biti dodatno afirmisana, te da vjeruje da će postati tradicionalna manifestacija u našem gradu.

-Zahvaljujem se Darku Saviću i njegovoj ekipi na ovoj ideji, jer šta god da su radili i predložili, pokazalo se kao ispravno. Oni su organizovali trku sa preprekama „4Falcons“ koja je Banju Luku pozicionirala u regionu. Kada je rekao da ima ideju za jedan ovakav turnir u malom fudbalu, koji će biti regionalnog karaktera i koji će okupljati najbolje timove iz regiona, dogovorili smo da ima podršku Grada i moju podršku. Kroz ovaj turnir, ova nova dvorana u blizini Parka „Mladen Stojanović“ će se biti dodatno afirmisana – kazao je graonačelnik.

Organizator turnira, Darko Savić zahvalio je Gradu i gradonačelniku na podršci dodavši kako adekvatna infrastruktura koja je stvorena izgradnjom centralnog terena u Parku „Mladen Stojanović“ je idealna za održavanje ovog turnira.

Banjaluka

GRADONAČELNIK KOD MAJSTOROVIĆA U MELINI! “Gradimo vodovodni sistem vrijednosti više od 2.5 miliona KM”

-Uz čašicu razgovora sumirali smo sve do sad urađeno, a utvrdili smo i prioritete koje ćemo rješavati u budućem vremenskom periodu.
Za ovaj dio našeg grada uradili smo i radimo zaista mnogo!
Gradimo vodovodni sistem vrijednosti više od 2.5 miliona KM, obnavljamo lokalne puteve, izgradili smo dječije igralište, obnovili fasadu škole, izgradili javnu rasvjetu, a kroz projekat Urbanih tržnica podstičemo lokalne poljoprivredne proizvođače na rast i razvoj, napisao je gradonačelnik Banjaluke na društvenoj mreži X.

Nastavi čitati

Banjaluka

KONCERT BALKAN EKSPRESA 15. decembra u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 15. decembra biće održan koncert BALKAN EXPRESS UNPLUGGED.

-Ovaj koncert, članovi kultnog banjalučkog rok benda smatraju i svojevrsnim jubilejom, kada su u pitanju koncerti u našoj ustanovi, jer je prošlo 15 godina od njihovog prvog unplugged koncerta u Banskom dvoru – saopštili su iz Banskog dvora.

Svoj prvi akustični koncert “Balkan Express” je održao 2008. godine u Koncertnoj dvorani Banskog dvora zajedno sa gudačkim kvartetom banjalučke Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

-Njihova muzika je poput duše grada koji predstavljaju – iskrena i s dozom neobuzdanosti. Gitare se prepliću u moćnim rifovima, dok vokal benda nosi priču koja dira duboko u srce. Njihovi tekstovi su kao prozri kroz koje gledamo životnu stvarnost, sa refrenima koji će ostati urezani u pamćenje kao himne jedne generacije – navedeno je u saopštenju.

BALKAN EXPRESS čine: Saša Nikić (vokal), Momir Nikić (gitara), Aleksandar Vlajsavljević (bas gitara), Stefan Nikić (klavijature) i Dejan Trkulja (bubanj).

Gosti na koncertu će biti “Palladio String Quartet“, solo sopran Lidija Pajić, vokal Sanja Zelić, vokal Tea Čolić i Strahinja Nikić (gitara).

Besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakim radnim danom, osim vikendom, u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Nastavi čitati

Banjaluka

VELIKI INTERES za učešće u prvoj Skupštini građana!

Građani koji su zaprimili pozivno pismo za učešće na prvoj Skupštini građana, prijaviti se mogu najkasnije do 14. decembra u skladu sa uputstvom koje je priloženo uz pozivno pismo.

Naime, u okviru projekta „Inoviranje demokratskog učešća na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini“, koji Grad Banja Luka realizuje u saradnji sa Savjetom Evrope u proteklom periodu pozivna pisama dostavljena su na ukupno 5.000 nasumično odabranih adresa.

Do sada je više stotina građana iskazalo interesovanje da postanu članovi prve Skupštine građana u našem gradu i na taj način diskutuju o važnim društvenim temama, te učestvuju u izradi preporuka koje će odražavati potrebe i interese svih građana naše zajednice.

Inače, Skupštinu građana će činiti 35 učesnika, a prvo zasjedanje na temu „Preduzetništvo i mladi“ trebalo bi da bude održano u frebruaru naredne godine.

Cilj je da se kroz ovu važnu temu otvore nove perspektive i razmotre ideje koje će doprinijeti unapređenju preduzetništva u našem gradu.

Nastavi čitati

Aktuelno