Connect with us

Hronika

NESREĆA U TREBINJU: Poginuo radnik iz Turske, pao sa gradilišta stambene zgrade

Građevinski radnik, 31 godišnji turski državljanin, poginuo je prilikom pada sa sedmog sprata stambene zgrade u izgradnji u Trebinju, a u toku je obdukcija tijela stradalog, potvrdio je Srni portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović.

Vukanović je rekao da se nesreća dogodila juče oko 11.00 časova, u naselju Luč.

On je dodao da je dežurni tužilac zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Trebinje izvršio uviđaj.

“Na lice mjesta je po pozivu tužioca izašao i nadležni inspektor rada, naložena je obdukcija tijela koja se vrši u prosekturi u Trebinju i očekujemo nalaz obducenta i nalaz inspektora rada”, rekao je Vukanović.

On je naveo da se preduzimaju i druge radnje s ciljem utvrđivanja okolnosti koje su dovele do nesreće.

Hronika

NAJVIŠE ME IZNENADIO PONAŠANJE POLICIJE! Banjalučka advokatica NAPADNUTA u centru grada

Banjalučka advokatica Jovana Kisin Zagajac izjavila je za “Nezavisne novine” da ju je danas u Ulici Veselina Masleše u Banjaluci fizički i verbalno napao muškarac za kojeg su joj u policiji rekli da je od ranije poznat policiji, o čemu je pisala na društvenim mrežama.

“Prolazila sam Gospodskom ulicom, primijetila sam čovjeka u haustoru koji, kada me je ugledao, izašao je iz haustora i krenuo prema meni i baš pokazao prstom na mene. Dakle, bilo je još prolaznika, a on se baš uputio prema meni direktno. Vidjela sam da ga ne poznajem, pomislila sam da je neki pijanica i slično i nastavila sam hodati. On mi je prišao, krenuo da me vrijeđa, da psuje i da mi se unosi u lice. Kad sam vidjela da bi moglo doći do fizičkog kontakta rekla sam ‘molim vas udaljite se, pozvaću, policiju’, ali kako sam to rekla on je zamahnuo šakom u pravcu moje glave. Ja sam nekako uspjela da se izmaknem, ni sama ne znam kako, izvukla sam telefon i odmah pozvala 122. On je i dalje psovao, vrijeđao… I tada se udaljio”, kazala je Kisin Zagajac za “Nezavisne”

Dodala je da je policiji rekla da je napadnuta, a da su oni insistirali da kaže da li ju je napadač udario.

“Ja sam rekla ne, nije me uspio udariti, ali je pokušao, pošto sam vidjela da od tog zavisi da li će nekoga poslati ili ne. Nakon 10-ak minuta je došla policija, a ja sam uspjela da obezbijedim svjedoka, ženu koja je sve to vidjela i pitala me jesam li dobro. Najviše me iznenadilo ponašanje policije”, kazala je banjalučka advokatica.

Uzeli su, kaže, njene podatke, ali kada su krenuli prema napadaču, išli su “onako mirno, laganim korakom, a on umjesto da bježi je stajao i čekao ih”.

“Oni su prišli Ii krenuli da nešto razgovaraju sa njim, ostavili su mene na licu mjesta, od svjedoka nisu uzeli nikakve podatke i krenuli su dalje sa njim. Mi smo onako ostali na ulici, mene više niko niti je nazvao, niti pozvao da dam izjavu u policiji, niti je on lišen slobode, apsolutno nista. A pošto sam ja i prošle godine fizički napadnuta, a verbalno nebrojeno puta, i sve sam to prijavljivala, nikad nisam dobila informaciju ni da je pokrenuta istraga, samim tim je moja ispovijest na Facebook-u o napadu ispala moja kritika reakcije nadležnih”, kazala je Kisin Zagajac i dodala: “Svaki put prijavim, svaki put policija dođe na lice mjesta, ponašaju se uredno, ljubazno, pomalo nezainteresovano, upišu moje podatke, identifikujemo počinioca, svaki put se slučaj završi bez uzimanja zvanične izjave, bez pokretanja bilo kakvog postupka”.

Nastavi čitati

Hronika

STRAHOTA! Dječaci od 10 i 12 godina NASMRT PRETUKLI DJEDA, pa nastavili da divljaju PO GRADU

To je potvrdio Todorov rođak Dušan Jovanov koga su, kako kaže, kontaktirali iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu kako bi dobavili dodatnu dokumentaciju radi procesuiranja maloletnih delinkvenata.
– Pozvali su me iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i tražili su da im dostavim Todorovu otpusnu listu sa Neurohirurgije u Novom Sadu gdje je završio nakon prebijanja kao i izvještaj sa obdukcije. Kada sam ih pitao za šta im to treba rekli su mi da su dječaci koji su ubili našeg Tošu ponovo počinili niz krivičnih djela. Džaba im sva ta dokumentacija. Ja stvarno ne znam kako će se naša država izboriti sa njima jer su krivično neodgovorni – priča Jovanov uz napomenu da se nada da će za nesreću koja je zadesila Tošu i njegovu porodicu konačno neko nekada odgovarati.

Jovanov je izrazio nadu da će tužilac Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu naći način da dvojicu maloletnih kriminalaca smjesti u neku ustanovu gdje neće moći nikome ništa da urade.

O čitavom slučaju obavješten je i Centar za socijalni rad, a protiv majke dječaka podneta je krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica. Protiv majke je, prema saznanjima, još u julu podnijeta krivična prijava i protiv nje se vodi postupak, a ne isključuje se mogućnost da joj se oduzmu roditeljska prava.

Dječaci su ostali na slobodi nakon teškog krivičnog djela koje su počinili u Tovariševu, za koje nisu krivično odgovorni jer su maloljetnici. Od tada su identifikovani kao počinioci 32 krivična djela.

– Krali su sve i svuda. Najviše na Detelinari i oko Bulevara oslobođenja. Mesare, prodavnice, restorane, cvjećare, mjenjačnice, pa čak i salon za pse su opljačkali. Nema gdje nisu provaljivali, a ukrali bi sve što su smatrali da mogu da unovče. Osim novca krali su cigarete, mobilne telefone, pića i razne druge stvari, a policija je i ranije podnosila prijave – nezvanično se saznaje

Sada se terete za sedamnaest teških krađa, devet pokušaja ovih krivičnih djela, pet krađa i jedno krivično djelo razbojništvo.

Tri meseca nakon napada na 75-godišnjeg Todora Šunjku, kada je od batina i preminuo iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu rečeno je da je “postupak još uvjek u toku i u fazi je prikupljanje potrebnih obavještenja”.

– Pošto je izvršilac dete jer nema navršenih 14 godina života, čak i da se utvrdi da je izvršeno krivično djelo biće donijeto rješenje o odbacivanju krivične prijave, jer se prema djeci ne može voditi krivični postupak ali će se o tome obavjestiti nadležni organ starateljstva radi preduzimanja mjera iz njihove nadležnosti prema djetetu i njegovim roditeljima – rekli su u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

Nastavi čitati

Hronika

DRAMA U BANJALUCI! Jedno lice iz kladionice UKRALO 510 km, drugo VRIJEĐALO RADNICU

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka izvršili su kriminalističku obradu nad muškarcem čiji su inicijali F.Ć. zbog sumnje da je iz kase kladionice ukrao 510 KM, saopšteno je iz ove uprave.

Radnik sportske kladionice u Banjaluci prijavio je da je u petak, 24. novembra nepoznato muško lice koje je koristilo usluge kladionice iz kase ukralo 510 KM. U saopštenju je navedeno da je lice čiji su inicijali R.C. uhapšeno je jer je vrijeđalo radnicu sportske kladionice i udaralo po pultu, što je policiji prijavljeno 27. novembra u 18.50 časova.

Policijski pripadnici su na licu mjesta zatekli navedeno lice, koje se oglušilo o zakonito izdato, te nastavilo sa narušavanjem javnog reda i mira i odbilo da se podvrgne ispitvanju na prisustvo alkohola u organizmu.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje. Policija je uhapsila i lice iz Banjaluke čiji su inicijali S.J. osumnjičeno da je napalo drugo lice na autobuskom stajalištu i udarilo ga u glavu. Oštećenom licu je ukazana pomoć u Službi hitne medicinske pomoći, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dok se S.j. tereti za krivično djelo tjelesna povreda, navodi se u saopštenju.

POTPUNO POSRNUĆE DRUŠTVA UZIMA DANAK! U Srpskoj više od 50 000 patoloških kockara

Službenici Policijske stanice Prnjavor izvršili su kriminalističku obradu lica čiji su inicijali S.V. iz Prnjavora zbog sumnje da je počinilo krivično djelo teška krađa. Navedeno lice sumnjiči se da je od 26. novembra do 27. novembra iskoristilo odsustvo vlasnika i provalilo u kiosk poljoprivrednih proizvoda u Prnjavoru, odakle je ukralo više različitih proizvoda i 100 KM.

Tokom kriminalističke obrade kod lica su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

BONUS VIDEO

Nastavi čitati

Aktuelno