Connect with us

Region

“NESREĆNO RJEŠENJE” Milanović ističe da Komšić izaziva želju za revanšom

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio da posebnu uvredu i “bezobrazluk” predstavlja činjenica da se Željko Komšića nameće Hrvatima u BiH i da to izaziva želju za revanšom.

Milanović je naveo da je hrvatska Vlada ranije trebalo da se snažnije postavi prema “preglasavanju Hrvata” u BiH čime bi se spriječilo da Željko Komšić bude ponovno “prevarom izabran” za člana Predsjedništva BiH.

On je istakao da se Komšića nameće Hrvatima kao manje brojnom konstitutivnom narodu što izaziva probleme i “zagađuje hrvatsko-bošnjačke odnose”.

To je nesrećno rješenje. Ono izaziva žuč, osjećaj nepravde, želju za revanšom – naveo je Milanović, prenosi N1.

On je dodao da je Komšić zajedno s bivšim članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem pisao pismo zvaničnicima EU u Briselu da bi se zaustavila gradnja Pelješkog mosta.

– Ti ideš protiv nečega što je i tvoj interes. Koja pakost, obijesno parničenje – dodao je Milanović.

Region

Pokušao da pomogne nepoznatoj ženi pa upao u šaht, spasavalo ga devet vatrogasaca

Jedan Splićanin povrijeđen je kada je upao u šaht pokušavajući da dohvati ključeve automobila koji su nepoznatoj ženi upali u šaht, a u njegovom spasavanju učestvovalo je devet vatrogasaca.
Čovjek koji je u petak bio u smjeni na svom radnom mjestu pokušao je pomogne ženi i dohvati joj ključeve koji su upali u šaht, ali u trenutku neopreznosti okliznuo se sa metalnih merdevina i pao u šaht dubok oko dva metra, prenosi portal Indeks.Na intervenciju su zatim pozvani vatrogasci koji su došli na lice mjesta i izvadili muškarca iz šahta.

-U intervenciji su učestvovala devetorica vatrogasaca s dva vozila – saopštili su zvaničnici splitske vatrogasne službe i potvrdili da je čovek sa prelomom ruke prevezen u bolnicu.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Region

Pjesmom „Ovo je Srbija“, završen skup „Srbija nade“ (VIDEO)

Skup „Srbija nade“ završen je večeras ispred Skupštine Srbije oko 20.30 sati pesmom „Ovo je Srbija“ i govorom predsednika Aleksandra Vučića.
Vučić je zahvalio građanima koji su došli u velikom broju iz svih dijelova zemlje.Rekao je i da je ponosan što nijednog incidenta nije bilo, što su došli ljudi da odaju pijetet i pokažu vjeru i ljubav prema Srbiji.

Skup je počeo intoniranjem himne Bože pravd nešto poslije 19.00 časova, a građani su ispunili prostor ispred Doma narodne skupštine, Pionirskog parka i okolnih ulica.

(Tanjug)

Nastavi čitati

Region

Slavili maturu, pa zapalili barku (VIDEO)

Tokom maturske povorke u Dubrovniku neko je ispalio signalnu raketu koja je potom pala na jednu barku u staroj gradskoj luci, javlja “Index”.

To je izazvalo požar na barci, kojoj je neko brzo pristupio drugim plovilom i ugasio ga.

Snimak nadzorne kamere koja prikazuje šta se tačno dogodilo širi se društvenim mrežama, pogledajte ga ispod.

Nastavi čitati

Aktuleno