Connect with us

Politika

NEŠTO SE “GOLEMO” IZA BRDA VALJA: Još jedan u nizu javnih sukoba unutar SNSD

Da je tviter nezgodna igračka, pokazalo se nebrojeno puta na političkoj sceni.

Sinoć su svjetla tviter reflektora usmjerena bila prema figuri do sada prisutanoj samo na fotografijama stranačkih događaja i to tik uz lidera. Da ne kažemo, tik uz “glavnog baju”.

Dodik Mlađi, Igor, sin Milorada Dodika – predsjednika najuticajnije i najmnogobrojnije političke stranke u Republici Srpskoj rijetko se oglašava na tviteru. Prisutan jeste, što pokazuju njegovi svakodnevni lajkovi.

Dodik se sinoć negdje oko 22 časa obratio neimenovanom stranačkom kolegi negodujući zbog njegovog neadekvatnog ponašanja.

“Kada umisliš da si bitan i jos daš sebi za pravo da komentarišeš kako predsjednik nije korektan prema tebi. A dobiješ i šansu i kandidaturu na listama i republičku poziciju i …. E to je pravi primjer licemjerstva”, tvitnuo je Dodik.

Tviter zajednica je vrlo brzo reagovala u namjeri da Dodik otkrije kome je uputio javnu kritiku. U igri su, ako je suditi prema komentarima ispod Dodikovog tvita, dojučerašnji generalni sekretar SNSD Luka Petrović i bivši v.d. direktor Gas Res Momčilo Antonić. Obojica sa podebljim “dosijeima” stranačkih prestupnika, koji su više puta javnim istupima uzburkali političko “mrtvo more”.

Da jutro nije uvijek pametnije od noći, pokazalo se i ovog puta, pa je u svitanje “zacvrkutao” jedan iz reda imaginarnih.

“Imam 33 godine, roditelj sam, diplomirao sam i magistrirao na državnim fakultetima, naučio engleski (FCE), USPJEŠNO vodio i privatno i javno preduzeća bez ijedne mrlje, izborio mjesta odbornika i poslanika sa zavidnim rezultatima…najveću vrlinu smatram NORMALNOST i ne osjećam se VAŽNIM, osim kad me važni ljudi javno prozivaju da sam nevažan. Kad me još vrijeđaju poluprijetećim tonom na osnovu namjernog pogrešnog tumačenja moje izjave i pokušavaju me ućutkati, tad me motivišu i podstiču na uspjeh. I obećavam im dvije istinu na svaku njihovu laž”, tvitnuo je jutros mladi Antonić, enfant terrible SNSD.

Očigledno je da se nešto “golemo” valja iza brda, jer ovo je samo još jedan u nizu javnih sukoba unutar SNSD. Više puta opjevanih.

Da li smo zaista svjedoci početka “decenija pada” stranke koja je dvadesetak godina na vlasti u Republici Srpskoj – pokazaće vrijeme. Ali, svakako da stvari ne stoje dobro unutar SNSD.

Ono što jeste poražavajuće za drušvo u kojem živimo moguće je svesti i u jednu tviter minijaturu:

insajder.in

Politika

KAŽNJENI POLICAJCI KOJI SU “zažmirili” na ORUŽJE Šmitovog obezbjeđenja

Tri granična policajca kažnjena su smanjenjem plate od 15 odsto u naredna tri mjeseca jer su dopustili osiguranju Kristijana Šmita da unesu oružje u BiH.

Kako je potvrđeno Kliksu, kompletna smjena na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška odnosno policijski službenici Granične policije BiH inicijala B.Č., H.K. i S.B. juče je nakon sprovedenog disciplinskog postupka kažnjena novčanom kaznom umanjenja plate od 15 odsto u naredna tri mjeseca.

Kažnjeni granični policajci su, kako nezvanično saznaje Klix, Safet Badnjar, Hasan Krehmić i Boško Čivić.

Razlog kažnjavanja, po stavu Disciplinske komisije, leži u propuštanju ulaska u BiH oružja koje su unijeli pripadnici osiguranja Šmita, koga u Federaciji priznaju za visokog predstavnika a u Srpskoj tretiraju kao njemačkog diplomatu ili turistu.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je za RTRS, da se nada da je kažnjavanje graničnih policajaca, koji dozvolili obezbjeđenju da nelegalno unesu oružje u BiH početak rasvjetljavanja legalnosti boravka Šmita na teritoriji BiH i njegovog naoružanog obezbjeđenja.

Nešić je najavio da će u ponedjeljak tražiti da mu budu dostavljene sve informacije u vezi sprovedenog postupka, a u kojem su navodno kažnjena trojica graničnih policajaca.

Nastavi čitati

Politika

KOŠARAC TVRDI “Krišto BEZ SAGLASNOSTI Savjeta ministara potpisala deklaraciju u Tirani”

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je danas da je predsjedavajuća Borjana Krišto bez saglasnosti Savjeta ministara stavila potpis na deklaraciju u Tirani, na samitu “Ukrajina – Jugoistočna Evropa”.

Košarac je istakao da jednostrani pristup, samovolja i nekorektno političko ponašanje nikome neće donijeti ništa dobro, niti doprinose povjerenju i izgradnji partnerstva.

– Borjana Krišto ima pravo na vlastito mišljenje, ali kao predsjedavajuća Savjeta ministara apsolutno ne može govoriti u ime BiH bez prethodno usaglašenog stava i obaveznih instrukcija Predsjedništva BiH, koje je po Ustavu BiH nadležno za spoljnu politiku – naveo je Košarac.

On je dodao da je to slučaj i sa deklaracijom koju je potpisala u Tirani.

– Na Savjetu ministara niti smo razmatrali, niti dali saglasnost za potpisivanje ove deklaracije, kao što to nije uradilo ni Predsjedništvo BiH, kao jedini organ nadležan za spoljnu politiku – napisao je Košarac na Instagramu.

Podsjetio je da je stav Srpske o pitanju dešavanja u Ukrajini jasan i definisan, neutralan pristup je jedini mogući model.

– Zahvaljujući tome, BiH ima status neutralne zemlje i nedopustivo je da bilo ko, pa i Borjana Krišto, izlazi sa jednostranim pristupom o stvarima oko kojih konsenzus ne postoji – naveo je Košarac.

Krišto je stavila potpis na nešto što je njen lični stav, nikako na zvaničan i usaglašen stav BiH, naglasio je Košarac i napomenuo da to nije prvi put da ona glumi nekakvog “premijera BiH” umjesto onoga što jeste, predsjedavajuća Savjeta ministara.

Podsjetio je da je Savjet ministara tijelo koje čine ministri iz Republike Srpske i Federacije BiH i predstavlja pomoćni organ Predsjedništvu BiH.

Agencije

Nastavi čitati

Politika

MILIČEVIĆ SE OBRUŠIO NA PETROVIĆA “Treba da vas je sram, vas iz Elektroprivrede Republike Srpske”

Smanjite cijenu struje na onu koju smo imali prije vaših eksperimenata, poručio je dr Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke Upravi Elektroprivrede Republike Srpske.

“Treba da vas je sram, vas iz Elektroprivrede Republike Srpske! Kada ste nam povećali cijenu struje i ‘na naučnoj osnovi’ objašnjavali način obračuna, ubjeđivali ste nas da je poskupljenje za naše dobro.

Sada koristite presudu Ustavnog suda RS da nam opet ‘objasnite’ da će struja biti zbog presude još skuplja, opet za naše dobro”, istakao je Miličević.

Nastavi čitati

Aktuelno