Connect with us

Hronika

NIMALO NAIVNA SITUACIJA! Uhapšen maloljetnik zbog prijetećeg mejla školi, EVO ŠTA JE POLICIJA PRONAŠLA

Službenici zaduženi za borbu protiv visokotehnološkog kriminala identifikovali je i uhapsili sedamnaestogodišnjaka iz crnogorskog gradića Tuzi za kojeg se sumnja da je putem mejla uputio poruku prijeteće sadržine na adresu Srednje elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” u Podgorici, a prilikom pretresa stana pronađeno je 20 komada Airsoft oružja (replike original oružja), od čega su dva komada predmet krivičnog djela.

Iz Uprave policije kazali su da je maloljetnik lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

“On je, kako se sumnja, 15. marta, uputilo mejl prijeteće sadržine na adresu pomenute škole, a kojom prilikom je zaprijećeno višestrukim ubistvima”, piše u saopštenju, prenose Vijesti.me.

Zbog izazivanja panike i nereda koje je ovaj sedamnaestogodišnjak prouzrokovao slanjem prijetećih mejlova, protiv A.S, oca osumnjičenog maloljetnika, policija će podnijeti prekršajnu prijavu zbog zanemiravanja djeteta, shodno članu 37 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

Iz policije su kazali da će imajući u vidu kontinuirane događaje, u kojima su mete sajber aktivnosti bile, između ostalog i obrazovne ustanove, u kontinuitetu nastaviti istraživanje ovih kriminalnih aktivnosti sa posebnim fokusom i pažnjom, kroz raspoložive kapacitete, u cilju zaštite društvene zajednice.

Oni su apelovali na roditelje, obrazovne institucije i društvene činioce da daju doprinos u podizanju svijesti ovoj kategoriji lica prilikom sprovođenja aktivnosti u sajber prostoru na odgovorno ponašanje prilikom korišćenja informacionih tehnologija, kako bi se izbjegle posljedice u široj društvenoj zajednici, kao i u odnosu na odgovorna lica.

Hronika

HAPŠENJA U BANJALUCI: Pronađena droga, novac, mobilni telefoni

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su četiri osobe iz ovog grada kod kojih su pronašli 246 grama marihuane, 7.080 KM, mobilne telefone i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge.

U akciji “Kvantum” uhapšeni su R.B, P.P, S.M. i F.J.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci i uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva obavljeni su pretresi na četiri lokacije na području Banjaluke.

Pronađeno je 246 grama marihuane, dvije digitalne vage, mobilni telefoni, 7.080 KM, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Sve mjere preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon komletiranja i dokumentovanja predmeta protiv ovih lica biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Nastavi čitati

Hronika

TRAGIČNO! Tijelo mladića pronađeno u Drinskom jezeru

Beživotno tijelo Drage Tanaskovića pronađeno je u Drinskom jezeru u Ustiprači.

Kako Kliks, saznaje tijelo su pronašli ribari.

Uviđaj je u toku, a više detalja biće poznato naknadno.

Stric Drage Tanaskovića, Radoš Tanasković izjavio je ranije kako ne vjeruje da je riječ o samoubistvu te očekuje da nadležni obave istragu i da se utvrdi kako je nastupila smrt.

Nestanak Drage Tanaskovića, njegov stric Radoš Tanasković prijavio je 28. marta i od tada je trajala potraga za 30-godišnjim pripadnikom Oružanih snaga BIH.

Tanaskovića je policija uhapsila 25. marta zbog navodnog pokušaja iznude. Uhapšen je u Bileći i doveden u PS Foča odakle je pušten 26. marta u večernjim satima, odnosno u 21.05 minuta.

Kamere su zabilježile da se te noći spustio do rijeke ispod mosta u Foči gdje su pronađeni opušci od cigareta.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U SPLITU! Muškarac prebio dvije žene DOK SU PILE KAFU

Stravično nasilje jutros na splitskoj Rivi.

Prema svjedočenjima sredovječni muškarac, gost kafića, napao je dvije žene koje su sjedile ispred njega.

Napad je uslijedio nakon što je, kako se čini, prisluškivao njihov privatni razgovor, prenosi Dalmatinski portal.

Nakon što je žene udario, muškarac je pokušao pobjeći s mjesta događaja. Međutim, građani koji su bili u blizini priskočili su u pomoć žrtvama, a neki su se odvažili i krenuli za napadačem kako bi ga spriječili u bijegu.

Policija je brzo reagovala i uhapsila napadača. Hitna pomoć je takođe pozvana jer je jedna od napadnutih žena bila povrijeđena i krvarila.

Srpskainfo

Nastavi čitati

Aktuelno