Connect with us

Banjaluka

Obavještenje za DOBROVOLJNE DAVAOCE KRVI, koji ostvaruju pravo na BESPLATNU godišnju parking kartu

Grad Banja Luka obavještava dobrovoljne davaoce krvi, koji ostvaruju pravo na besplatnu godišnju parking kartu – da će u narednom periodu biti obaviješteni o načinu preuzimanja karte.

Informacija o dobrovoljnim davaocima krvi sa područja grada Banje Luke zatražena je od Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske i na osnovu tih podataka biće pripremljene besplatne parking karte.

Ova nova mjera podrške, koju je gradonačelnik Draško Stanivuković najavio juče, odnosi se na sve dobrovoljne davaoce krvi koji su krv donirali preko 30 puta. NJima će Grad Banja Luka pokloniti besplatnu godišnju kartu za parkiranje u iznosu od 1.000 KM.

-Pozitivno sam iznenađen činjenicom da je više stotina ljudi na ovaj način iskazalo svoju humanost i da su svojim malim gestom spasili mnogo života. Takođe, kreiraćemo mjere podrške i za dobrovoljne davaoce koji su krv dali preko 20 puta, a kojih je preko hiljadu u našem gradu. Na ovaj način želimo da podstaknemo naše sugrađane da se uključe u humanu misiju i daruju kapi koje život znače – poručio je gradonačelnik.

Napominjemo da će besplatnu parking kartu dobiti i oni dobrovoljni davaoci krvi, koji su krv dali preko 30 puta, ali više nisu aktvni davaoci iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga.

Banjaluka

POJEDINI DIJELOVI BANJALUKE sutra “u mraku” – evo koji tačno

Zbog radova pojedini dijelovi Banjaluke sutra (subota) neće imati električnu energiju.
Kako navode iz “Elektrokrajine”, od deset sati do 10.30 časova bez struje će biti dijelovi ulica: Koste Vojinovića, Vojvode Pere Krece i Put banjalučkog odreda, te dijelovi naselja Srpske toplice, Novoselija, Grab i Banj brdo”, istakli su oni.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA LAUŠU! “Izgradili smo preko 2 kilomera vodovodne mreže, NAŠA DJELA SU VIŠE OD RIJEČI”

-Naša djela su uvijek više od riječi, istakao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.
On je dodao da je izgrađeno preko 2 kilomera vodovodne mreže na Laušu.
-Realizacijom ovog projekta riješeno je vodosnabdijevanje za preko 100 domaćinstava!
Kao po običaju, nakon završetka radova organizovali smo druženje sa mještanima kako bismo im uručili vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, ali i porazgovarali o budućim projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda života u ovom dijelu našeg grada!
Nastavljamo dalje putem pobjede, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Prepoznali smo potrebu roditelja čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE”

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske“ da je Gradska administracija na čelu sa Draškom Stanivukovićem prepoznala potrebu roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.
– To potvrđuje jer samo prva Gradska uprava koje je uvela subvencije za boravak djece u vrtićima. Već tada smo izrazili želju i potrebe da se taj iznos poveća, ali moramo uzeti realne budžetske mogućnosti – rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, na održanom sastanku prije skoro mjesec dana zajedno sa roditeljima došli su do zaključka, odakle, na koji način i u kojem iznosu se mogu obezbijediti sredstva. – Poznato je da budžetska sredstva raspređuje Skupština grada a predlaže gradonačelnik.

Na tom sastanku, Gradska administracija se obavezala da će uputiti takav prijedlog, ali da takav prijedlog razmatra Skupština grada i usaglašeno je da roditelji sa “drugom stranom“ političke scene grada to usaglasiti.

Nismo dobili informaciju da li prijedlog koji smo mi dogovorili dobio podršku – rekao je Kresojević.

Nastavi čitati

Aktuelno