Connect with us

Banjaluka

ODLAZE VRHUNSKI LJEKARI SA UKC-a! Đajić zapošljava HOSTESE i savjetuje penzionere da se VOZE TAKSIJEM!

Tri vrhunska ljekara specijalista napustila su ovih dana UKC i otišla u inostranstvo. Ovo nije nikakav novost jer naš kadar odlazi svakodnevno i ne, ne odlaze zbog loših plata nego zbog nepodnošljivih uslova rada i zbog nenormalnog zapošljavanja hostesa i kućnih majstora umjesto medicinskog osoblja.

Jedna od onih koje su otišle ovih dana je i doktorica specijalista oftalmologije Saša Smoljanović, kako se kaže u objavi da liječi neke tuđe, daleke ljude, a UKC je ostao bez još jedne doktorice.

Ni prva ni zadnja reći će mnogi, ali ogorčenost i bahatost koja vlada na Kliničkom centru pod vođstvom estradnog menadžera Đajića dostigla je vrhunac. Njemu to nije bitno jer on se bavi penzionerima i preporučuje im da se voze taksijem iako većina njih nema dovoljno ni za hljeb.

UKC RS pored nedostatka ljekara i medicinskog osoblja, nastavlja da zapošljava nemedicinskog kadar, među koji spadaju i radnice na info-pultovima, koje pacijentima daju informacije kako da nađu odjeljenja na UKC.
Djevojke, koje popularno u uKC zovu “hostese”, dočekuju na info-pultu sve koji dođu u zgradu, a opšte je poznato da ih Đajić upoznaje u klubovima ili ih zapošljava stranačkom linijom.https://www.youtube.com/watch?v=lts4Ma8nya4&t=3sNikako ne treba zaboraviti ni aferu Tilu Lilu gdje je Đajić još jednom iskoristio svoj položaj kako bi promovisao svoju tadašnju “drugaricu”, a koju je oblikovao po svom još za vrijeme studija, nezvanično doktor joj je kupio i stan.

Tu su i brojne nerazjašnjene smrti na UKC-u Srpske a najpoznatiji je smrt trudnice Ilijane Manojlović. Ogromna stopa smrtnosti na UKC RS nije slučajna, već, očigledno, ima mnogo dublje i veće razloge.

Sve u svemu zahvaljujući majstoru kotlića liječiće nas iste te hostese ili priučene sestre koje djeci u venu ubrizgavaju hidrogen.

NOVI SKANDAL NA UKC-u SRPSKE! Djetetu u venu ubrizgali HIDROGEN, očajna majka sve objavila (FOTO)

Banjaluka

ZA AKCIJU „UDOMI LJUBAV“ vlada velika zainteresovanost, POSJETITE AZIL na Manjači i pružite stalni dom ljubimcu

U azilu na Manjači brojni prekrasni psi, različitih rasa i karaktera, čekaju svoje vlasnike i stalni dom, a zahvaljujući akciji „Udomi ljubav“ prošle godine 84 psa su našla svoj stalni dom, dok je ove godine udomljeno 14 pasa.

Kako poručuju iz Odjeljenja za komunalne poslove, zainteresovanost naših sugrađana za udomljavanje pasa je u porastu.

-Opredijeljenost Grada je da zaštiti životinje, te upravo ova akcija ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila, što je i dokazano po broju udomljenih životinja. Dodatno, moram da naglasim da imamo izuzetno dobru saradnju sa Udruženjima i volonterima, a sve kako bi što više pasa pronašlo svoj stalni dom – poručio je ovlašteni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove, Boriša Mandić.

Podsjećamo, svi naši sugraćani, koji žele kućnog ljubimca – mogu jednostavno da postanu ponosni vlasnici jednog od pasa iz azila.

Treba napomenuti i to da je udomljavanje psa iz azila besplatno i jednostavno, a važno je istaći da se u azilu radi o psima koji su spremni za udomljavanje, jer su prošli kompletan tretman, koji obuhvata pregled veterinara, sterilizaciju, obradu protiv vanjskih i unitrašnjih parazita, a osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera.

Podsjećamo, iako Grad Banja Luka posvećuje posebnu pažnju obezbjeđivanju boljih uslova u azilu i svakodnevno radi na zbrinjavanju napuštenih životinja, istovremeno aktivno se radi na tome da zbrinute životinje dobiju i svog vlasnika, koji bi im pored osnovnih uslova pružili brigu i ljubav, a koju će ovi čovjekovi najvjerniji prijatelji zasigurno višestruko uzvratiti.

Tako su u prethodnom periodu psi koji u azilu borave dok ne pronađu svoj dom, dobili ograđen prostor za boravak na otvorenom.

Dodatno, postavljena je i nova stolarija na objekat gradskog azila i napravljeni su odvojeni boksovi za štence.

Osim infrastrukturnog unapređenja, Grad Banja Luka sprovodi akciju „Udomi ljubav“, s ciljem da jedinke iz azila pronađu stalni dom.

Pokrenuta je i posebna Fejsbuk stranica, a organizuju se i Dani otvorenih vrata.

Ukoliko ste zainteresovani da udomite nekog od pasa iz azila, sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona na brojeve: 051-244-526 i 065-690-857 ili putem fejsbuk stranice „Udomi ljubav“.

Nastavi čitati

Banjaluka

U okviru kampanje „ZA ŽIVOTŽENA“: Prva ženska trka 10. marta u Parku „MLADEN STOJANOVIĆ“

U sklopu ovogodišnje kampanje „Za život žena“, biće održana i prva ženska trka i to u nedjelju, 10. marta u Parku „Mladen Stojanović“.

Trka, koju zajedničkim snagama organizuju predstavnici Grada i „Banja Luka maratona“, a broj prijavljenih učesnika govori o tome kolika je zainteresovanost za ovaj događaj.

-​Iako je u savremenom društvu ostvaren drastičan pomak u emancipaciji žena, ipak postoje pojedini segmenti u kojima je ovaj pol marginalizovan. Upravo iz tih razloga, drage dame, 10. marta obujte vaše patike za trčanje i pohrlite ka Parku „Mladen Stojanović“ u Banjoj Luci u kojem će se održati 5K Ženska trka, jer je osnaživanje žena moguće i kroz sport – navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako u trci mogu učestvovati svi, bez obzira na to da li trkači imaju afinitete prema trčanju ili šetnji, jer je, kako navode, posvećena svim ženama.

-Trka počinje u 11.00 časova, dok će se preuzimanje startnih paketa vršiti u 9.00 časova, takođe u Parku „Mladen Stojanović“. Dođite u što većem broju kako bismo iz Banje Luke, kroz trčanje, šetnju, priču, smijeh i nadasve fantastičnu zabavu, poslali svijetu sjajnu poruku o važnosti žena i svega onoga čime se one bave – kazali su organizatori.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZBOG IZGRADNJE MOSTA U NASELJU ČESMA: Izmjena u odvijanju saobraćaja u Ulici braće Pišteljića

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će od 8.00 časova 4. marta do 16.00 časova 26. aprila ove godine doći do obustave saobraćaja za sva vozila u Ulici braće Pišteljića (zona izgradnje mosta), na dijelu od ulazne kapije „Niskogradnje“ stotinjak metara prema istoku, zbog izgradnje mosta u naselju Česma.

Za vrijeme izvođenja radova, odnosno obustave saobraćaja, autobusi na gradskoj liniji broj 9 Kumsale – Centar –Desna Novoselija, saobraćaju do autobuskog stajališta „Vitaminka“, gledano iz smjera centra.

Za vrijeme izvođenja radova, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Radove izvodi preduzeće „MRKONJIĆPUTEVI“ d.o.o. Mrkonjić Grad.

Nastavi čitati

Aktuelno