Connect with us

Banjaluka

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA PRIVATNIH VRTIĆA i grupom roditelja čija djeca pohađaju predškolske ustanove

Gradski menadžer, Bojan Kresojević sa saradnicima održao je danas sastanke sa predstavnicima privatnih predškolskih ustanova, kao i sa predstavnicima roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.

Tom prilikom, razgovarali su o uslovima koji imaju roditelji kada plaćaju boravak djece u privatnim predškolskim ustanovama.

-Administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića prva je koja je prepoznala i preduzela konkretne korake kada je u pitanju subvencionisanje boravka djece u privatnim predškolskim ustnovama i to potvrđuje da mi imamo čvrst stav da treba nastaviti tim koracima. Važno je reći da moramo uzeti u obzir realne okolnosti da 2019. godine kada je prosječna plata bila 906 KM budžet Grada bio je 211 miliona, a danas kada je prosječna plata 1.305 KM budžet je takođe 211 miliona KM. Dakle, realna budžetska ograničenja su jedini izazov koji nas sprječava da dođemo do cilja koji smo zacrtali na početku ovog mandata, a to je da u konačnici izjednačimo participaciju koju plaćaju roditelji za boravak djece u javnom i roditelji za boravak djece u privatnom vrtiću – kazao je gradski menadžer.

Prema njegovim riječima, sve ovo jasno je rečeno i na današim sastancima u Gradskoj upravi.

-Jasno smo rekli da roditelji imaju našu podršku na svom putu da dobiju podjednaku participaciju kada je u pitanju privatni vrtić kao javni, ali da moramo detaljno analizirati gdje postoje budžetska sredstva u ovih 211 miliona KM i koja je to dinamika da dođemo do tog cilja – kazao je gradski menadžer.

Naveo je da se za subvencije privatnim vrtićima na godišnjem nivou iz budžeta izdavaja 1,8 miliona KM.

-Nastvićemo ta sredstva da povećamo i za takvo nešto biće nam potrebna podrška svih koji učestvuju u ovom procesu, s jedne strane roditelja i s druge strane skupštinske većine – zaključio je gradski menadžer.

Banjaluka

POJEDINI DIJELOVI BANJALUKE sutra “u mraku” – evo koji tačno

Zbog radova pojedini dijelovi Banjaluke sutra (subota) neće imati električnu energiju.
Kako navode iz “Elektrokrajine”, od deset sati do 10.30 časova bez struje će biti dijelovi ulica: Koste Vojinovića, Vojvode Pere Krece i Put banjalučkog odreda, te dijelovi naselja Srpske toplice, Novoselija, Grab i Banj brdo”, istakli su oni.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA LAUŠU! “Izgradili smo preko 2 kilomera vodovodne mreže, NAŠA DJELA SU VIŠE OD RIJEČI”

-Naša djela su uvijek više od riječi, istakao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.
On je dodao da je izgrađeno preko 2 kilomera vodovodne mreže na Laušu.
-Realizacijom ovog projekta riješeno je vodosnabdijevanje za preko 100 domaćinstava!
Kao po običaju, nakon završetka radova organizovali smo druženje sa mještanima kako bismo im uručili vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, ali i porazgovarali o budućim projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda života u ovom dijelu našeg grada!
Nastavljamo dalje putem pobjede, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Prepoznali smo potrebu roditelja čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE”

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske“ da je Gradska administracija na čelu sa Draškom Stanivukovićem prepoznala potrebu roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.
– To potvrđuje jer samo prva Gradska uprava koje je uvela subvencije za boravak djece u vrtićima. Već tada smo izrazili želju i potrebe da se taj iznos poveća, ali moramo uzeti realne budžetske mogućnosti – rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, na održanom sastanku prije skoro mjesec dana zajedno sa roditeljima došli su do zaključka, odakle, na koji način i u kojem iznosu se mogu obezbijediti sredstva. – Poznato je da budžetska sredstva raspređuje Skupština grada a predlaže gradonačelnik.

Na tom sastanku, Gradska administracija se obavezala da će uputiti takav prijedlog, ali da takav prijedlog razmatra Skupština grada i usaglašeno je da roditelji sa “drugom stranom“ političke scene grada to usaglasiti.

Nismo dobili informaciju da li prijedlog koji smo mi dogovorili dobio podršku – rekao je Kresojević.

Nastavi čitati

Aktuelno