Connect with us

Region

ONI SU DJECA, NISU UBICE! Otac uhapšenog hrvatskog navijača stao pred kamere – SIN MU SE JAVIO IZ ZATVORA!

Roditelj jednog od uhapšenih hrvatskih navijača pristao je da priča za medije i otkrio je šta se dešava u Grčkoj.

Haos u Grčkoj se nastavlja, policija je uhapsila huligane koji su bili dio tuče između navijača Dinama iz Zagreba i AEK-a u kojoj je ubijen Mihalis Kacuris (29). Više od 100 navijača, većinom Hrvata, biće preraspodijeljeno u zatvore širom Grčke i zbog toga su njihovi roditelji protestovali u Zagrebu.

Oni su se okupili ispred Ministarstva inostranih poslova u glavnom gradu Hrvatske i imali su posebne zahtjeve. Otac jednog od uhapšenih pristao je da stane pred kamere.

“Znao sam da ide tamo, pokušali smo kao roditelji da ga ubijedimo da ne ide, jer smo znali pod kojim okolnostima i gdje ide. Momku od 20 godina možete da pričate, teško da možete da mu zabranite ako je on to zacrtao. Posebno ako ne zavisi od mene, ako je radio i zaradio za to, imao je novac za put”, ispričao je otac za “Dnevnik Nove TV” i uputio saučešće porodici ubijenog navijača AEK-a.

Otkrio je da mu se sin (19) javio i rekao da ga vode u Avlon, zatvor koji se nalazi na oko 50 kilometara od Atine.

“Sumnjam da su oni, bar ta njegova ekipa, znali šta se sprema. Pretpostavljam da su računali da može da bude nekih problema, ali da će se baš ovako završiti… Ne vjerujem da je to bio neki cilj. Oni su djeca, nisu ubice. Rekao mi je da je okej, da mu se ništa nije desilo, da je čitav, da nije povrijeđen i da ga nisu maltretirali. Po njegovim riječima momci koji su dole najviše su zabrinuti za roditelje, jer znaju da se oni nerviraju”, zaključio je otac jednog od navijača Dinama i dodao da je njegov sin student agronomije i da je krenuo autom sa još trojicom vršnjaka iz kraja.

Region

DETALJI NESREĆE U CRNOJ GORI: Poginuli mladić i djevojka

Podgoričanin J.R. (23) i njegova saputnica V.LJ. (23), takođe iz Podgorice, poginuli su u saobraćajnoj nesreći na putu Bar-Ulcinj, u mjestu Kruče.

Kako je saopšteno iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije Crne Gore, u sinoćnjem udesu povrijeđene su dvije osobe, prenosi Srna.

Iz OKC-a su kazali da se nesreća dogodila oko 22.20.

U udesu su učestvovala dva vozila, a saobraćaj je obustavljen zbog uviđaja.

Nastavi čitati

Region

SIMBOL CRNE GORE VEĆ 4 GODINE POD KATANCEM! Prijeti mu nestanak sa turističke mape

Nekada najprestižnije i najluksuznije naselje već godinama nije dostupno turistima.

Sveti Stefan, nekada jedan od simbola Crne Gore, danas je zatvoren i, ukoliko se nešto hitno ne preduzme, polako klizi ka trajnom nestajanju s turističke mape, pišu Vijesti.

Vladimir Mitrović, svjedok najvećeg uspjeha popularnog “Sveca” i njegov direktor od 1969. do 1975. godine, ističe da država treba da preuzme grad-hotel, uloži novac i vrati mu sjaj koji je imao. On je to rekao komentarišući to što je ovaj grad-hotel četvrtu godinu zaredom zatvoren i svoj 64. rođendan dočekuje s katancem na gvozdenim vratima.

Malo paštrovsko ribarsko naselje, srednjovjekovno utvrđenje koje je vijekovima odolijevalo najezdama osvajača, 13. jula 1960. pretvoreno je, odlukom tadašnjih komunističkih vlasti, u mondensko ljetovalište. “Svetac” je postao sinonim luksuza i prestiža, a u njemu su odsjedale najpoznatije svjetske filmske zvijezde, političari, kraljevi, carevI itd.

Nažalost, noviju istoriju “Svetog Stefana” ispisuju vlade, počev od onih kojima je rukovodio Milo Đukanović, pa do vlada od pada DPS-a zaključno s posljednjom Milojka Spajića. Sveti Stefan zajedno s Vilom “Miločer” i hotelom “Kraljičina plaža”, koji je u međuvremenu srušen i na negovom mjestu je započeta gradnja novog s apartmanima za tržište, data je 2007. u zakup kompaniji Adriatic properties, koji je mendžment povjerio brendu Aman.

Katastrofa za Crnu Goru
Sukob na relaciji zakupac-Vlada, koji su eskalirali međunarodnom arbitražom u Londonu teškom stotinu miliona evra, već četvrtu godinu kao posljedicu ima da je popularno ljetovalište zatvoreno, a male su nade da će gosti ovoga ljeta odmarati na ostrvu.

“Evo četiri godine ‘Sveti Stefan’ nije radio, a nije radio i četiri godine zbog renoviranja, praktično osam godina. To je katastrofa za Crnu Goru, za Budvu, jer je grad-hotel jedan, jedinstven na svijetu, takvog više nema. Pokušali su da ga imitiraju Francuzi, ali nisu uspjeli. Dajemo priliku da neko ko dolazi u Crnu Goru kaže ako je ‘Sveti Stefan’ nešto najbolje što imate i ako je zatvoren, onda nešto ovdje nije u redu”, naveo je Mitrović.

Mitrović ističe da bi najbolje bilo da grad-hotel preuzme država i da ga dovede, kako kaže, tamo gdje je nekada bio. Ističe, da bi “Sveti Stefan” trebalo da se vratiti gdje je bio kada je plijenio cijeli svijet, kada su dolazili carevi kraljevi, viđeni gosti.

Nastavi čitati

Region

Detalji horora kod Majdanpeka: Ubio komšije zbog požara, pa pobjegao u šumu

Bračni par Rumena i Rade Jovanović ubijeni su na salašu između Majdanpeka i Donjeg Milanovca.

Njih je iz puške ubio komšija (89) nakon svađe.

U pucnjavi je ranjen i jedan muškarac koji je sa dvije prostrelne rane zbrinut u Domu Zdravlja u Donjem Milanovcu, kaže doktor Vladica Petrović.

Prema prvim informacijama, svađa je izbila zbog požara, ali se više detalja ne zna.

Ubica je pobjegao u šumu, policija traga za njim.

Ka mjestu pucnjave krenuli su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

(Kurir.rs)

Nastavi čitati

Aktuelno