Connect with us

Hronika

Otac i maćeha uhapšeni zbog smrti djevojčice (3): Policija otkrila jezive detalje

Trogodišnja djevojčica ubijena je u petak u Švajcarskoj, a za njeno ubistvo sumnjiče se otac (24), državljanin Srbije i maćeha (24), takođe državljanka ove zemlje.

Hitna pomoć primila je poziv u petak oko 20.20 časova, a otac je rekao da je djevojčica prestala da diše. Ubrzo su ekipe stigle na lice mjesta, ali nažalost mogle su da konstatuju samo smrt djeteta. Međutim, ljekari su primijetili povrede na tijelu djevojčice, zbog čega je odmah intervenisala i policija. Prilikom obdukcije, čiji rezultati su objavljeni u ponedjeljak, ustanovljeno je da je djevojčica preminula od posljedica zlostavljanja.

– Ništa ne ukazuje na to da se dijete zadavilo od hrane ili igračke. Na tijelu su pronađene povrede nanijete udarcima – navodi se u izvještaju.

“Djelovali su srećno, ali smo čuli djecu da vrište”

Kobnog dana ništa nije slutilo na tragediju. Otac je na Instagramu postavljao fotografije na kojima se vidi djevojčica u društvu polubraće. Djevojčica je navodno tek nedavno došla da živi sa ocem. Rođena je u vanbračnoj vezi, a prema riječima majke osumnjičenog, njen sin se dugo borio da dobije starateljstvo. Inače, osumnjičeni Srbin već tri godine živi i radi u Švajcarskoj.

U zgradi u kojoj je dijete pronađeno mrtvo porodica je živjela tek dva mjeseca. Komšije kažu da su živjeli u petosobnom stanu, i da su djelovali kao srećna porodica. Međutim, ističu da su više puta čuli kako djeca plaču.

– Kasno uveče, posle 10 sati, čula bih djecu kako vrište i plaču. Ali nikad nisam ni pomislila da ovako nešto može da se dogodi – rekla je komšinica.

Djed i baka vidjeli dijete dva dana prije smrti

Baka i djed djevojčice neutješni su zbog tragedije. Kažu da je djevojčica bila kod njih u srijedu, dva dana prije ubistva. Vodili su je na igralište i djevojčica je djelovala srećno. Da imaju unuku saznali su tek prošle godine.

– Biološka majka nije vodila računa o devojčici, zbog čega je malena bila smeštena u hraniteljsku porodicu – rekla je baka djevojčice.

Tada je, kako je rekla, njen sin počeo da se bori za starateljstvo. Djevojčica je potom došla da živi sa ocem, maćehom i njeno dvoje dece. Baka kaže da su za smrt unuke saznali iz medija.

– Niko nas nije obavestio, kao da smo stranci. Tek sam u ponedeljak saznala da nam je dete mrtvo – rekla je baka.

Ona tvrdi i da je maćeha prihvatila djevojčicu kao da je njeno djete.

– Bio je pouzdan radnik, ne znam šta se desilo – kazala je baka.

Bivši poslodavac uhapšenog Srbina kaže da je u pitanju pouzdan i smiren mladić. Prije tri godine se zaposlio u njegovoj za montažu ventilacionih sistema i tu je radio do decembra 2022. godine.

– Bio je pouzdan radnik – priča šokirani poslodavac za švajcarski “Blick”.

On ističe da je Srbin nekada znao da izostaje sa posla, a to je pravdao sastancima sa nadležnima u državnim službama.

Nakon što je jednom samo nestao, poslodavac je porazgovarao sa njim i rekao mu da je možda bolje da potraži drugi posao, gdje su fleksibilniji što se tiče izostanaka.

– Nikad nije bilo nikakvih naznaka da je nasilan. Jednostavno niko od nas ne može da povjeruje da je ovo uradio – rekao je bivši poslodavac.

“Poznavao sam čitavu porodicu”

On kaže da je poznavao čitavu porodicu i da se više puta van radnog vremena sastajao sa Srbinom, njegovom partnerkom i svo troje djece.

– Njegova žena je dva puta bila kod nas na večeri za Božić. Sve je djelovalo normalno. Zato ovo i ne mogu da shvatim – tvrdi bivši poslodavac.

Glas Srpske

Hronika

Sina predsjednika Vlade Republike Srpske NAPALI ZBOG MUZIKE

Mladen P. (28) i Mirko S. (36) iz Beograda nalaze se u pritvoru zbog sumnje da su napali i ugrozili sigurnost sinu predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, a kako “Telegraf.rs” saznaje, do sukoba je došlo zbog pjesme u kafani na Novom Beogradu. Obračun se dogodio juče, jedan sat nakon ponoći.

Istragu vodi Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Naime, mladić je bio sa svojim obezbjeđenjem u kafani na privatnoj proslavi rođenja djeteta. U jednom trenutku jedan od nasilnika je htio da naruči pjesmu, ali su ga ljudi iz obezbjeđenja upozorili da je to nemoguće jer je u pitanju privatna proslava i zamolili ga da napusti lokal.

Međutim, Mladen i Mirko nakon što su izbačeni iz kafane sjeli su u “BMW” i sačekali sina predsjednika Vlade Republike Srpske i njegovo obezbjeđenje. Tada su se automobilom zaletjeli ka njima. Srećom, nisu ih povrijedili.

Nakon incidenta pobjegli su, ali ih je policija ubrzo uhapsila.

Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva Mladenu i Marku određeno je zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, prenosi “Telegraf”.

Nastavi čitati

Hronika

PRVOSTEPENA PRESUDA: Arslanagić u predmetu “Bosnalijek” dobio 12 godina zatvora, OSUĐENO JOŠ ČETVERO

Kantonalni sud u Sarajevu juče je donio prvostepenu presudu u predmetu “Bosnalijek”. Osuđeni su dobili ukupno 39 godina zatvora jer su oštetili Bosnalijek, budžet Federacije BiH i budžet Kantona Sarajevo za oko 23 miliona KM.

Edin Arslanagić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina, Šefik Handžić 10 godina, Hasan Šepo 10 godina, Jasmin Šepo 7 godina. Aida Selvić je oslobođena optužbi.

Istovremeno se oduzima sva nezakonita korist, vrijednosti više od 25 miliona KM odnosno sva pokretna i nepokretna imovina (nekretnine, umjetničke slike, dionice, novac…)

Akteri predmeta “Bosnalijek” terete za organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja, pranjem novca, poreznom utajom, falsifikovanjem službenih isprava, te sklapanjem štetnih ugovora.

Optužnica je uz Edina Arslanagića, bivšeg Bosnalijekovog generalnog direktora, tereti i Šefika Handžića, Hasana Šepu, Aidu Selvić i Jasmina Šepu za inkriminacije, koje su, prema tužbenim navodima, počinili kao zaposlenici firmi – Bosnalijek d.d. Sarajevo, Brštanica d.o.o. Sarajevo i Carpe Diem Sarajevo.

Oni su osuđeni jer su oštetili Bosnalijek, budžet Federacije BiH i budžet Kantona Sarajevo za oko 23 miliona KM.

Optužnica je sadržavala 170 stranica, 25 hiljada pisanog materijala dokaza, dostavljeno je devet nalaza vještaka, a bilo je planirano je saslušanje 60 svjedoka.

Kantonalni sud u Sarajevu je potvrdio optužnicu 2015. godine. Osuđeni imaju pravo žalbe, navodi “Klix”.

Nastavi čitati

Hronika

BIZON PREDAT U TUŽILAŠTVO: Popović brutalno pretukao dječaka, a njegovu majku vukao za kosu

Drago Popović zvani Bizon iz Kneževa sproveden je u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci nakon što je brutalno napao đečaka (13) i njegovu majku.
Sve se desilo sinoć u Kneževu.

On je prvo istukao dječaka zato što je odbio otići u prodavnicu i kupiti mu sok.
Potom je u jednom kafiću udario njegovu majku, oborio je na zemlju o vukao za kosu po podu.

Govorio joj je da će joj razbiti lobanju i ubiti dijete zato što je zvala policiju.

Nakon što ga ispita tužilac, biće donesena odluka o prijedlogu pritvora za njega.

On je ranije bio osuđen zbog pokušaja ubistva.

(Srpskainfo)

Nastavi čitati

Aktuleno