Connect with us

Region

OTKRIVENI JEZIVI DETALJI ZLOSTAVLJANJA U ŠKOLI “Tjerao ih je da ostanu u donjem vešu i snimao ih telefonom”

Slučaj stravičnog zlostavljanja u Poljoprivredno – veterinarskoj školi “Stevan Sinđelić” u Vranju otkriven je nakon što je policiji stigla prijava da Đorđe J. učenik četvrtog razreda sa još jednim maloljetnom osobom napao učenike prvog razreda M.N. i S.J. rođene 2007. Godine.

Kako je za Blic rečeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, nasilje se dogodilo na taj način što je nakon što je maloljetnik oštećene udarao rukama Đorđe J. zadao nekoliko udaraca rukom u predjelu lica oštećenima, a zatim tražio od oštećenih da spuste pantalone i donji veš i tako nagi šetaju po učionici dok ih je on sa maloljetnim licem snimao mobinim telefonom.

Naloženo je prikupljanje potrebnih obavještenja, takođe da se obavi razgovor sa oštećenima, očevicima događaja, nabavi medicinska dokumentacija za oštećene i podnese krivična prijava protiv Đorđa J. zbog krivičnog djela zlostavljanje i mučenje – rečeno je u Tužilaštvu.

Oglasila se škola gdje su pretučeni dječaci.

Iz Poljoprivredno-veterinarske škole “Stevan Sinđelić” u Vranju, gdje su žrtve između ostalog snimane nage, za Telegraf u ovoj ustanovi navode da je riječ o maloljetnim osobama i da se slučaj još ispituje.

– Svi učenici su maloljetni. Istraga je još u toku, a direktor je na službenom putovanju, pa ne možemo ništa više od toga da vam kažemo – kratko su odgovorili.

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno