Connect with us

Politika

PAO DOGOVOR ČOVIĆA I DODIKA “Usmjeriti pažnju na projekte kako za Srpsku, tako i za BiH” (VIDEO)

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je uvjerenje da će na sastanku koji će biti održan u četvrtak, 15. decembra, u Sarajevu biti dogovoren i sastav Savjeta ministara i predstavnici radnih tijela.
Čović je rekao da je danas na sastanku delegacija SNSD-a i HDZ-a u Banjaluci razgovarano o onome što se i radi u posljednje vrijeme, te da se nada da će ta priča u četvrtak biti i završena.

“Mislim da će biti potpisan i jedan dokument na tragu želja da do kraja godine usmjerimo pažnju oko ključnih projekata koji su vitalni, kako za Republiku Srpsku, tako i za cijeli prostor i mislim da tu neće biti problema”, rekao je Čović novinarima nakon sastanka delegacije SNSD-a i HDZ-a u Banjaluci.

On je izrazio zadovoljstvo što postoji razumijevanje o svim stvarima.

“Ono što je problem, to ostavimo sa strane, tako da nam to ne odvlači pažnju. Želimo da svo kadriranje, koje već duže stoji u Savjetu ministara, završimo na način da, kome je istekao mandat u pojedinim agencijama i institucijama na nivou BiH, imenujemo vršioca dužnosti i pokrenemo procedure konkursa”, rekao je Čović.

On je izrazio nadu da će i na nivou Federacije BiH ove i naredne sedmice biti završeni dogovori sa strankama “osmorke”.

“Centralna izborna komisija će morati odraditi posao korektno. Pokazalo se da oni ne rade profesionalno”, rekao je Čović.

Politika

37 OTKAZA U SDS-U! Evo šta piše u obavještenju o prekidu radnog odnosa

Svim službenicima zaposlenim u Srpskoj demokratskoj stranci (njih 37) dostavljeno je pismeno obavještenje o prestanku radnog odnosa.

Dokument je potpisao generalni sekretar SDS Zoran Latinović, koji je i sam na ovaj način dobio otkaz u SDS.

– Obavještenjem od 27.3.2024. Nova banka a.d. Banjaluka je jednostrano raskinula ugovor sa SDS i ugasila njen transakcioni račun u banci, iz razloga što se SDS nalazi na listi osoba/pravnih lica kojima su od strane zemalja Evropske unije i/ili SAD uvedene sankcije. Srpska demokratska stranka zbog navedenog ne može da otvori transakcioni račun za vršenje poslova unutrašnjeg platnog prometa kod banaka u Republici Srpskoj i BiH, da putem tog računa ostvaruje zakonom propisane prihode, odnosno finansira rashode poslovanja i ličnih primanja zaposlenih službenika – navodi se u obavještenju.
Kako dalje piše, zbog svega navedenog od strane „nadležnog organa“ odlučeno je da se prekinu radni odnosi za sve zaposlene službenike u SDS, zaključno sa 31. martom 2024.

Oni službenici koji se u međuvremenu ne zaposle na drugom radnom mjestu prijavljuju se za Biro za zapošljavanje RS gdje, po osnovu nezaposlenosti, imaju pravo na novčano prikanje nekoliko mjeseci, u zavisnosti od dužine radnog staža.

– Radnici su razočarani jer niko sa njima nije razgovarao. Samo su počeli poštom da dobijaju obavještenja o otkazima. Rukovodstvo SDS ovo smatra privremenim rješenjem, u nadi da će ih SAD skinuti sa crne liste. Ako se to pod hitno ne desi, u planu je osnivanje nove stranke – tvrdi izvor Srpskainfo.

Nastavi čitati

Politika

GRADONAČELNIK O TRIVIĆEVEVOJ “Sujeta je otišla toliko daleko, da kod nje sada imamo RUŠILAČKI FAKTOR svih oko sebe”

Sujetna i želi da komšijina krava crkne. Tako je na kandidaturu bivše stranačke koleginice odgovorio Draško Stanivuković. On će kaže osvojiti 45, a Trivićeva samo 15 odsto glasova.

“Ako bih trebao nešto da kažem o njenoj kandidaturi ja bih rekao vrijeme će pokazati. Da je ona jednostavno savršen izliv jedne sujete u kojoj sada želite da komšijina krava crkne”, rekao je Draško Stanivuković, kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

–Kada neko ne ostvari svoj politički cilj onda želi da ima taj rušilački faktor svih oko sebe – rekao je Stanivuković.

Narodni front, kako tvrdi Trivić je druga je stranka u Banjaluci. I to poslije SNSD. Izvor istraživanja ne otkriva.

-Ne mogu vam otkrivati medijsku kuću jer ih mi radimo interno za sebe. Da hoćemo da objavljujemo mi bismo to objavljivali. U ovom trenutku Narodni front je druga stranka iza SNSD – kaže Jelena Trivić, prenosi ATV.

Trivićeva očito nema namjeru da otkrije kakva su to istraživanja i ko ih je radio, kao što ni do danas nije otkrila ko finansira njenu partiju, dok istovremeno o sebi govori kao najpoštenijoj i najtransparentnijoj osobi na političkoj sceni. Ako je tako kako Jelena kaže bilo bi potpuno normalno i uobičajeno da saopšti javnosti ko je radio istraživanja koja su njene puste želje.

Nastavi čitati

Politika

PUNA PODRŠKA STANIVUKOVIĆU I IZ KULJANA! “Prethodna vlast nije uložila ni 10% u odnosu na naša ulaganja” (FOTO)

U Kuljane je uloženo više od pet miliona KM na izgradnju glavne saobraćajnice, vodovod, puteve, javnu rasvjetu, kanalizaciju, dječije igrlište, ali i za završetak izgradnje vrtića.

-Prethodna vlast za isti vremenski period nije uložila ni 10% u odnosu na naša ulaganja u ovo naselje.
To je razlog zašto imamo ogromnu podršku mještana ovog naselja i što sam dobio jednoglasnu podršku za novi mandat gradonačelnika, naglasio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno