Connect with us

Svijet

PEDOFIL TVRDI da ne može da bude deportovan u Iran, jer je “PREŠAO U HRIŠĆANSTVO”

Pedofil iz Irana, koji se 14 godina borio za azil u Velikoj Britaniji, tvrdi da ne može da bude deportovan u rodnu zemlju jer je “prešao u hrišćanstvo” i ima istetoviran krst, prenio je Dejli mejl.

Seksualni prestupnik (45), koji je opisan kao “opasnost po zajednicu”, kršten je 11 dana prije nego što je uložio najnoviju žalbu da ostane u Britaniji.

Prošle godine, imigracioni sudija je odbacio njegovu odbranu i presudio da njegov propust da prizna “užas svojih bolesnih zločina pokazuje da nije hrišćanin”. Međutim, kako dodaje londonski list, u “zapanjujućem” razvoju događaja, sudiju je ukorio viši sudija zbog, kako se navodi, “potpuno neprikladne analize” pedofilovog “odnosa sa Bogom”.

Slučaj, koji je pregledalo već šest sudija tokom dugotrajnog ciklusa žalbi, ponovo će ići na imigracioni sud.

Seksualni prestupnik M.M. je jedan od 300 migranata koji su uložili žalbu Gornjem imigracionom tribunalu, braneći se da su prešli u hrišćanstvo. Među njima je i muškarac (43) iz Bangladeša, koji je osuđen na minimalnu kaznu od 12 godina zbog ubistva žene, i 37-godišnji Somalijac, kriminalac osuđen po 12 tačaka optužnice, među kojima je oružani napad i provala.

Bivša ministarka policije Priti Patel rekla je da je slučaj M.M. “užasavajući”, dodajući da “crkva mora da prestane da pruža pomoć opasnim kriminalcima i onima koji žele da zloupotrijebe britanski pravni sistem”.

-Ovakvi, nasilni kriminalci moraju ići u zatvor, pravo iz aviona. To je ono što javnost očekuje – rekla je Patel.

Engleska crkva insistira na priči da nije njen posao da provjerava tražioce azila.

Sudski dokumenti pokazuju da je M. M. ilegalno ušao u Britaniju 2010. godine, nakon što je pobjegao iz Irana, a tada mu je dva puta odbijen zahtjev da dobije azil. Šest godina kasnije, čekajući odluku britanskih vlasti da li može da ostane na neodređeno, osuđen je za dva seksualna napada, za šta je dobio 7,5 godina zatvora. Sudski dokumenti otkrivaju da je počinio zlodjelo protiv djeteta.

Dobio je papire za deportaciju 2018. godine, ali se onda žalio sudu za ljudska prava. Kasnije te godine, počeo je da dolazi u zatvorsku kapelu, a 2020. godine, njegova žalba je odbijena i bio je blizu deportacije. Onda je podnio novu žalbu, rekavši da će biti mučen i ubijen u Iranu jer je napustio islam. Takođe je rekao da bi bio u opasnosti u Iranu jer je njegov brat radio za BBC. U februaru 2020. godine, 11 dana nakon što je podnio žalbu, on je kršten.

U martu 2021. godine, sudija Pol Kraters uvažio mu je žalbu, uz presudu da je M.M. postao “suštinski posvećen hrišćanskoj vjeri” i da bi bio u “realnoj opasnosti” u Iranu.

Svijet

BAJDEN NAKON LJEKARSKOG PREGLEDA “Doktori misle da izgledam previše mlado”

Američki predsjednik Džo Bajden rekao je danas da se rezultati njegovog ovogodišnjeg sistematskog pregleda ne razlikuju od prošlogodišnjih.

Bajden je po povratku u Bijelu kuću iz vojne bolnice Volter Rid u Merilendu, gdje je pregledan, u šali rekao da doktori misle da “izgleda previše mlado”, prenosi “NBC News”.

“Ništa nije drugačije nego prošle godine. Sve je sjajno”, rekao je Bajden.
Bajden (81) se podvrgava godišnjim fizičkim pregledima otkako je postao predsjednik Sjedinjenih Država.

Bajdenovi kritičari zatražili su veću transparentnost od Bijele kuće kada je riječ o njegovom zdravlju, fizičkom i mentalnom, nakon nedavnog izvještaja specijalnog tužioca Roberta Hura.

U izvještaju se, između ostalog, navodi da je američki predsjednik “dobronamjerni stariji čovjek sa lošim pamćenjem”.

Nastavi čitati

Svijet

VELIKA TRAGEDIJA! Punjač za ajfon ubio tinejdžera

Velika tragedija zadesila je jednu porodicu kod Moskve kada je punjač za ajfon ubio 17-tinejdžera.

U trenutku nesreće mladić je telefonom komunicirao sa svojom djevojkom, ali je iznenada vrisnuo i veza je prekinuta.

Djevojka je pokušala ponovo da ga dobije, ali u tome nije uspjela.

Tijelo dječaka sa teškim opekotinama ujutro je pronašla njegova majka.

Na ugljenisanom jastuku pored tinejdžera bio je izgorjeli ajfon, povezan na punjač čiji je kabl bio zalijepljen trakom.

Nastavi čitati

Svijet

PRIZORI APOKALIPSE! Vatra progutala 500.000 hektara zemlje

Veliki požari u Teksasu i dalje bjesne dok sve vatrogasne službe pokušavaju suzbiti vatreni plamen, javlja “The Guardian”.

Požar u Smokhaus Kriku drugi je najveći šumski požar u Teksasu dosad, a progutao je više od 500.000 hektara u teksaškom području Panhendl otkako je započeo u ponedjeljak.
Požar trenutno nije pod kontrolom, a stanovnici nekoliko teksaških regija su evakuisani.
Vatra se uveliko proširila s obzirom na neuobičajno visoke temperature i jak vjetar, a plamen se pojačavao u suvim travnatim područjima.
Juče su naređene obavezne evakuacije za nekoliko teksaških regija, nakon što je guverner Greg Abot proglasio katastrofalno stanje.

Više od 4000 kuća u Teksasu trenutno je bez struje, prenosi “Index”.

Nastavi čitati

Aktuelno