Connect with us

Banjaluka

PETAK U BANSKOM DVORU! Koncert dua Mravunac – Fabijanić

U Kulturnom centru Banski dvor u petak, 16. februara sa početkom koncert dua Mravunac – Fabijanić (Nikola Fabijanić, saksofon i Linda Mravunac Fabijanić, klavir.

Iz Banskog dvora navode kako će spoj ova dva instrumenta i snaga umjetničke muzike publiku odvesti na putovanje kroz čarobni svijet zvuka i emocija.

-Saksofonista Nikola Fabijanić svoje umjetničko djelovanje vrlo uspješno ostvaruje kao solista, kamerni i muzički umjetnik u orkestru, te kao pedagog. Kao kamerni muzički umjetnik djeluje u Papandopulo kvartetu, jednom od najuticajnijih kamernih sastava u Hrvatskoj, s kojim nastupa na brojnim koncertima u Hrvatskoj i inostranstvu, a kojeg je imala priliku da čuje i publika u Banjoj Luci u okviru programa 3. Internacionalnog festivala Jesenja sonata – navode iz Banskog dvora.

Napominju kako pijanistkinja i čembalistkinja Linda Mravunac Fabijanić već je više od trideset godina prisutna na muzičkoj sceni i kritika je proglašava darovitom i maštovitom umjetnicom.
Na svom repertoaru ima kompozicije od razdoblja baroka sve do novije literature, pri čemu u biografiji redovno bilježi praizvođenja savremenih kompozitora iz Hrvatske.

Besplatne pozivnice za koncert svi zainteresovani mogu preuzeti na biletarnici Banskog dvora u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Izuzetno mi je drago što je moja PORODICA JEDNA OD ZADUŽBINARA u manastiru Gomionica! (FOTO)

Porodica gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića jedna je od zadužbinara manastrira Gomionica.
-Izuzetno mi je drago što je moja porodica dobila blagoslov da bude jedna od zadužbinara u manastiru Gomionica.
U prelijepom parku pored manastira izgradili smo spomenike posvećene Petru Kočiću i Davidu Štrbcu, uredili stare vodenice, obnovili ognjište i prelijepe staze uz rječicu Gomionicu. Trenutno gradimo amfiteatar na otvorenom čije radove smo obišli jutros nakon liturgije, napisao je Stanivuković na društvenoj mreži “X”.

On je tom prilikom pozvao sve one koji do sada nisu imali priliku da posjete prelijepu svetinju da to učine i uživaju u duhovnom miru i miru nestvarno lijepe prirode.

Nastavi čitati

Banjaluka

VUČEVIĆ DOLAZI NA PROSLAVU DANA GRADA! Stanivuković ponosan DOMAĆIN manifestacije!

Predsjednik Vlade Republike Srbije, Miloš Vučević, sljedeće sedmice dolazi u Banjaluku, i to na proslavu Dana grada koja će biti organizovana 24. aprila.

Vučević će biti gost gradonačelnika Draška Stanivukovića koji je predložio da upravo on bude dobitnik velikog priznanja koje ovaj grad svake godine dodjeljuje.

– On je čovjek koji je kroz godine vođenja Novog Sada učvrstio odnose prijateljstva između Novog Sada i Banjaluke, a obavljajući novu funkciju nastavio je da bude dio mnogih strateški važnih projekata Srbije vezanih za podršku Banjaluci i Republici Srpskoj”, kazao je Stanivuković, te dodao da je uz pomoć Vlade Srbije Banjaluka nakon 20 godina dobila školu, a realizovani su mnogi važni projekti za naše građane. Zbog velikog doprinosa razvoju Banjaluke, ali i čitave Republike Srpske, gospodin Vučević, zaslužio je da bude počasni građanin najvećeg grada Republike Srpske – napisao je nedavno, Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

POSTAVLJENI QR KODOVI! 30 lokacija koje morate vidjeti

Postavljeni su QR kodovi na lokacijama u slivu rijeke Vrbas, a u sklopu realizacije aktivnosti „Via Dinarika – 30 lokacija koje morate vidjeti“.

-Ukoliko ovih dana planirate posjetiti Krupu na Vrbasu, obavezno skenirajte QR koji su postavljeni realizacije aktivnosti „Via Dinarika – 30 lokacija koje morate vidjeti“.

Naime, riječ je o projektu „Via Dinarika“ i „Bridž“ koji realizuje Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Ova aktivnost realizovana je preko JU Turističke organizacije grada Banje Luke.

Nastavi čitati

Aktuelno