Connect with us

Region

Počeli radovi na rekonstrukciji Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”

Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” počeli su jutros.

Majstori su na terenu i rade na rekonstrukciji enterijera ove škole u kojoj se prije malo više od dva mjeseca dogodila velika tragedija, a radovi će trajati do početka sljedeće školske godine.

Kako je ranije izjavio ministar za javna ulaganja u Vladi Srbije Marko Blagojević, radi se na adaptaciji i sanaciji enterijera dijela objekta škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića, koje je moguće izvesti do 1. septembra.

“Radi se o radovima koje je realno moguće izvesti za ovo vreme koje nam je preostalo, do početka školske godine. Radi se o nešto manje od dva meseca i to su radovi na adaptaciji i sanaciji enterijera tog dela škole, dela škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića”, izjavio je ranije ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

On je prethodno rekao da je škola potvrdila da u tom dijelu ima mjesta za sve učenike i da će do 1. septembra biti urađeno sve što je neophodno kako bi djeca počela da pohađaju nastavu u jednom pristojnom, čistom objektu.

Kako je objasnio, radi se o objektu koji je u veoma lošem stanju, u koji decenijama nije ulagano zbog čega ga je i ranije grad izabrao, zajedno sa još jednom školom, za projekat kompletne rekonstrukcije.

Dodao je da je ugovaranju ovog posla prethodilo sprovođenje postupka javne nabavke, u kome je učestvovalo 11 kompanija, koje su bile grupisane u sedam ponuda, a izabrana je po ceni najpovoljnija ponuda. Cijena radova je 18 miliona dinara.

Memorijalni centar je, prema njegovim riječima, predmet razgovora i biće urađeno ono što bude ishod tih razgovora, i dodao da je izvjesno da će memorijal biti napravljen, a o tome kako će izgledati i samom konceptu ključnu riječ će dati porodice žrtava.

U školi “Vladislav Ribnikar” 3. maja je 13-godišnji učenik ubio osmoro školskih drugova i radnika obezbjeđenja, dok je jedna djevojčica naknadno preminula od povreda.

Glas Srpske

Region

KOLAPS U HRVATSKOJ: Građani od jutra ne mogu podići lijekove

Centralni zdravstveni informatički sistem (CEZIH) u Hrvatskoj od prijepodneva je u prekidu pa se u apotekama ne mogu podići lijekovi putem e-Recepta.

CEZIH sustav za izdavanje recepata i uputnica je “pao” u cijeloj zemlji, a iz HZZO-a obavještavaju pacijente koji trenutno ne mogu do svojih lijekova da rade na otklanjanju kvara i da će problem danas biti riješen, prenosi Jutarnji.hr..

Nastavi čitati

Region

“PRETJERALI SMO”: Brutalno isprebijali tri brata pa rekli da im je žao

Četiri dana od premlaćivanja četvorice mladića ispred kluba H2O u zagrebačkoj Runjaninovoj ulici, policija je djelimično riješila slučaj i krivično prijavila dvojicu zaštitara firme Bilić Erić – Darka M.(41) i Dalibora K. (45), dok se za trećim njihovim kolegom još uvijek traga.

Krivično su prijavljeni da su oko tri sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja na štetu četvorice gostiju kluba koje su fizički napali i povrijedili. Po dovršetku obrade dvojac je predan pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuću prijavu nadležnom državnom tužilaštvu a danas su dovedeni na ispitivanje u tužilaštvo.

Kako saznaje Jutarnji, osumnjičeni su izrazili žaljenje te otkrili da su tu noć postupali unutar kluba nakon što se slavljenička ekipa oštećenih, pod vidnim uticajem alkohola, posvađala u prostoru kluba sa drugom grupom mladih. Ispratili su ih sve van da sukob ne eskalira ali su, itekako svjesni i da su, kako doznajemo, pretjerali u postupanju pri izlasku na ulicu o čemu svjedoči i jedan video snimak.

Za mladiće su ujedno naveli da su se neprimjereno ponašali uz psovke i kad je policija stigla. Inače dvojica uhapšenih su dugogodišnji licencirani zaštitari koji se tim poslom bave 15-ak godina i čiste su krivične evidencije.

Na meti redara, kako se pisalo proteklih dana, našla su se tri brata od kojih je najstariji slavio rođendan. Majka pretučene trojice braće obratila se povodom svega medijima i usput ustupila snimak premlaćivanja kao i posljedica koje su pretrpjela njena djeca.

Otkrila je pritom da je najteže povrede zadobio jedan od 18-godišnjih blizanaca koji je od udarca pao na tlo i udario glavom. S razbijenom glavom završio je u bolnici na šivanju i od tada su njegova svakodnevica konstantne glavobolje. I druga dvojica sinova su zadobila modrice, dok je njihov prijatelj završio s rukom u longeti.

“Redari su mladiće počeli tući kod izlaza iz kluba, a sve se nastavilo na ulici, ispred ulaza u H2O. Oni to nisu nikada prije doživjeli niti se tukli. Za njih je sve to bilo baš jako stresno. Brutalno su ih pretukli, a oni se ni ne znaju tući”, otkrila je novinarima majka napadnutih mladića koji, ako je suditi prema snimlu snimljenom s ulice, u tim trenucima nisu bili agresivni niti uzvraćali udarce.

A tome je prethodilo, kako je rekla verbalni dijalog u klubu koji je prerastao u obračun sa zaštitarima i koji se preselio ispred kluba. Redari su rukama i nogama udarali mladiće koji su se odmicali i pritom dizali ruke u vazduh. Osim sile, navodno je jedan upotrijebio i suzavac.

Zaštitarska firma Bilić Erić nakon događaja osudila je svaki vid nasila.

Nastavi čitati

Region

DJEČAK U ŠKOLU DONOSIO NOŽEVE: Podnesena prijava protiv majke

Dječak iz jedne osnovne škole u Budvi donosio je metalne noževe i pirotehnička sredstva u ovu obrazovnu ustanovu, pa je protiv njegove majke podnijeta prekršajna prijava zbog propuštanja mjera roditeljskog nadzora, saopšteno je danas iz Uprave policije Crne Gore.

Policija je došla do fotografije na kojoj se vidi da dječak star 13 godina u prostorijama škole drži manji nož i predmet crne boje nalik na pištolj.

“Nakon toga su preduzete radnje u objektu stanovanja dječaka i njegovog zakonskog zastupnika V.M. (35), kojom prilikom je pronađeno više komada metalnih noževa, plastični pištolj – igračka i plastična municija, kao i pirotehnička sredstva”, navodi se u saopštenju.

Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti, a o događaju su upoznati službenici Centra za socijalni rad radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, kao i državni tužilac koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela.

Nastavi čitati
Uncategorized1 tjedan ago

ĐAJIĆ BEZ SRAMA “DOBAR SAM S KRIMINALCIMA, sve koji se nisu učlanili u SNSD-a ODMAH SMIJENITI jer su zauzeli mjesta članovima partije” (FOTO, VIDEO)

Horoskop1 tjedan ago

DNEVNI HOROSKOP: Vodolijama danas potreban odmor, Ribe očekuju novi izazovi

Uncategorized2 tjedna ago

PROPAST BANJALUČKOG SNSD-a! KIKO I ĆURLA PREUZELI KORMILO! Presuđeni kriminalac i drugi koji “ne zna ko je” NOSE ĐAJIĆEVE SKUTE NA PUTU U AMBIS!

Banjaluka2 tjedna ago

GRAĐANI OGORČENI ĐAJIĆEVIM “DERNEKOM” PLJUŠTE PRIJETNJE! ” Stari pedofil, treba da se STIDI ZEMLJE KOJOM HODA, pacijenti mu umiru od sepse, A ON SLAVI”

Uncategorized1 dan ago

MAJA DRAGOJEVIĆ “DEMOLIRALA” ĐAJIĆA! “Živite li vi u Hjustonu, pa mi nemamo LIJEKOVA, POSTELJINE, a kod Vas pacijenti SKAČU KROZ PROZORE” (VIDEO)

Banjaluka2 tjedna ago

STANIVUKOVIĆ IZRAZIO DUBOKO SAUČEŠĆE ZBOG PORODICE INJAC! Grad preuzima troškove sahrane

Banjaluka2 tjedna ago

ĐAJIĆ SLAGAO UČESNIKE KOTLIĆIJADE! Umjesto po 200 KM dobili po 3 KG MESA! “Dao bih vam, AL NE SMIJEM OD PORESKE”

Banjaluka3 dana ago

STANIVUKOVIĆ KOD PORODICE NOVAKOVIĆ! “Ima bližih pa neće da dođu, A TI SI DOŠAO” Emotivan susret o kojem će se pričati (FOTO, VIDEO)

Banjaluka2 tjedna ago

“ZAUVIJEK ĆEMO PAMTITI NJEGOVU DOBROTU”! Gradonačelnik se oprostio od čika Ale (FOTO)

Uncategorized3 dana ago

“PUKLA TIKVA” U SNSD PRIJEDOR! Kabić iznio teške optužbe “VRH lokalne partije VRŠI PRITISAK U CILJU MOJE SMJENE, danas ću upoznati DODIKA SA SVIM DEŠAVANJIMA”

Aktuleno