Connect with us

Banjaluka

POČEO UPIS nove generacije srednjoškolskog obrazovanja odraslih

Javna ustanova „Centar za obrazovanje odraslih“ Banja Luka objavio je novi upis 20. generacije polaznika formalnog srednjoškolskog obrazovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije.

-Pozivamo vas da izaberete svoje zanimanje.  Konkurs ostaje otvoren do 1.septembra, a sve  potrebne informacije možete da dobijete putem telefona broj: 051/215-076 ili na adresi Grčka 4, Banja Luka – navedeno je u saopštenju „Centra za obrazovanje odraslih“.

Samo neka od zanimanja su: trgovački tehničar, bankarski tehničar, tehničar multimedije, tehničar poštanskog sadržaja, tehničar drumskog sadržaja, trgovac, autoelektričar i još mnoga druga.

Banjaluka

Vrijednim domaćinima dopremljena voda: Gradonačelnik obišao VIŠEČLANU PORODICU iz Dragočaja

Odmah po saznanju da se suočavaju sa nestašicom vode, gradonačelnik Draško Stanivuković obišao je višečlanu porodicu Rakulj iz Dragočaja, koja ima i članove iz kategorija RVI i osoba sa invaliditetom.

Riječ je o vrijednoj banjalučkoj porodici koja se bavi poljoprivredom i uzgojem stoke, te je, imajući u vidu da ovo domaćinstvo ima i veći stočni fond, porodici dopremljena i cisterna sa vodom, neophodna za normalno funkcionisanje domaćinstva.

Podsjetivši da 96 odsto stanovnika Banjaluke u ovom trenutku ima uredno vodosnabdijevanje, gradonačelnik je kazao da su sve nadležne službe pripravne kako bi voda u rekordnom roku došla do onih domaćinstava koja trenutno suočavaju sa nestašicom vode.

– Iako imamo dovoljne količine vode, zbog manjeg promjera dovodnih cijevi prema rezervoarima Tunjice 1 i 2, ta voda ne može da prođe u ove dijelove našeg grada. Riječ je o tome da je pri izgradnji sistema prije 12 godina bilo neophodno staviti cijevi većeg promjera. Trajno rješenje za ovo područje je izgradnja novog sistema, što ćemo svakako u narednom periodu realizovati – poručio je gradonačelnik.

Istakao je svakako, da će, dok god ne bude trajno riješeno pitanje stabilnog vodosnabdijevanja ovog dijela grada, sve nadležne službe biti na raspolaganju sugrađanima i dopremati neophodne količine vode.

– Preduzeli smo sve mjere, do sada investirali preko 30 miliona KM u vodosnabdijevanje i nećemo stati dok svaka kuća na području grada ne bude imala uredno i stabilno vodosnabdijevanje – rekao je Stanivuković.

Ilija Rakulj zahvalio je gradonačelniku na brzoj rekaciji.

-Zahvalan sam što je cisterna stigla brzo i što mi je stoka spašena. Ujedno se zahvaljujem i na podršci za izgradnju štale, jer mi je to prioritet. Od toga živim i prehranjujem četvoro djece – kazao je Rakulj.

Vidjevši da je riječ o vrijednom i mladom domaćinu, koji želi da proširi svoje gazdinstvo gradonačelnik je izdvojio i lična finansijska sredstva za izgradnju štale.

Inicijativu za posjetu ovoj porodici pokrenula je ekipa Elta televizije.

Nastavi čitati

Banjaluka

U MANDATU OVE GRADSKE ADMINISTRACIJE izgrađeno je najviše parkova u ISTORIJI BANJALUKE

Protiv “betonizacije” Banjaluke danas govore oni koji su podigli ruku za svaki regulacioni plan koji je usvojen u protekle tri i po godine.

Ovako je Vuk Višekruna, član Predsjedništva PDP Banjaluka, prokomentarisao poziv odbornika SPS, Darka Miloševića, upućen šefovima odborničkih klubova u Skupštini grada Banjaluka, na hitan sastanak kako bi zajedno pripremili i potpisali zajedničku izjavu protiv “betonizacije” Banjaluke.

Još je licemjernije to što pozivaju oni koji više od 10 puta nisu podigli ruku za izmjenu regulacionog plana za gradnju najvećeg gradskog parka – poručio je Višekruna.

Višekruna je dodao da je u mandatu ove gradske administracije izgrađeno najviše parkova i uređeno najviše zelenih površina u istoriji Banjaluke.

Nastavi čitati

Banjaluka

Dim iznad hotela “Bosna” u Banjaluci, INTERVENISALI VATROGASCI

Gust dim izbio je danas oko 12.45 sati iznad hotela “Bosna” u Banjaluci, ali je na sreću utvrđeno da se ne radi o požaru i da nema ozbiljne prijetnje za imovinu i ljude.

Kako saznajemo na mjestu događaja, u pitanju je najvjerovatnije reakcija na agregatu koji se upalio nakon što je u Banjaluci nestalo struje.

Brzo su intervenisali pripadnici Vatrogasne jedinice Banjaluka, ali nije bilo potrebe za lokalizacijom požara niti angažovanjem većih snaga.

Nastavi čitati

Aktuelno