Connect with us

Banjaluka

POGLEDAJTE KAKO JE STANIVUKOVIĆ poželio srećan rad radnicima ambulante u Dragočaju (VIDEO)

Na zadovoljstvo 10.000 stanovnika Dragočaja, Ramića, Prijakovaca i okolnih mjesta, počela je sa radom nova ambulanta porodične medicine u Dragočaju.

Gradonačelnik Draško Stanivuković zajedno sa rukovodstvom Doma zdravlja obišao je ovu novootvorenu ambulantu.

– Svi mještani ovih potkozarskih naselja sada mogu da dolaze u ovu savremenu ambulantu u čiju je izgradnju Grad uložio pola miliona KM. Ambulanta je urađena po svim svjetskim standardima. Ima prostorije za preglede, kao i za laboratoriju da mještani mogu da urade sve potrebne analize na ovom mjestu – kazao je gradonačelnik.
Istakao je da Grad ima dobru saradnju sa Domom zdravlja, te da se iz budžeta izdvajaju značajna sredstava za tu zdravstvenu ustanovu-

-U protekle dvije godine samo za opremu, od digitalnog mamografa, ultrazvuka i druge tehničke potrebe, kao i ambulantno vozilo izdvojeno je oko milion KM. Takođe, u vrijeme korone godišnje smo izdvajali preko tri miliona KM kako bismo odgovorili na sve izazove u tom periodu, odnosno da postojeće ambulante ostanu u radnom režimu, a kovid ambulnate da rade u punom kapacitetu – kazao je gradonačelnik ističući da je na sve izazove u toku epidemije korona virusa uspješno odgovoreno.

Prema njegovim riječima, i dalje se sagledavaju potrebe sugrađana u drugim naseljima kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti.
– Uvjeren sam da će ova ambulanta u Dragočaju biti na zadovljstvo svih mještana. Inače, posvećeno radimo za ovaj dio grada, tako da je ovo područje dobilo nedavno i nova igrališta, putnu infrastrukturu, javnu rasvjetu, a radimo i na projektima vodosnabdijevanja – zaključio je gradonačelnik.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović kazala je da je ambulanta u Dragočaju počela sa radom u ponedjeljak, te da je izgrađena sredstvima Grada Banjaluke.

– U ambulanti rade četiri tima porodične medicine u dvije smjene. Ove godine Grad je preuzeo obavezu da sufinansira rad laboratorija i stomatoloških ambulanti u školama i pružanje usluga u kućnim uslovima, tako da sa ambulantom u Dragočaju i otvaranjem laboratorije naredne sedmice, imamo ukupno devet objekata u kojima pružamo laboratorijske usluge, ne računajući naš centaralni objekat u Poliklinici – navela je ona.

Osvrnula se i na trenutnu zdravstvenu situaciju na podrčuju grada, navodeći da je uobičajeno za ovo doba godine pojačan priliv pacijenata sa respiratornim infekcijama zbog virusa gripa.

Banjaluka

Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2023. godinu na javnoj raspravi

Odjeljenje za finansije obavještava javnost da je Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2023. godinu na javnoj raspravi.

Primjedbe, sugestije i prijedlozi mogu se dostaviti elektronski putem i-mejl adrese: primjedbe@banjaluka.rs.ba, kao i poštom na adresu: Gradska uprava Grada Banja Luka, Trg srpskih vladara br. 1, sa naznakom: Odjeljenje za finansije.

Naime, odbornici Skupštine grada Banje Luke usvojili su danas Nacrt rebalansa za 2023. godinu u iznosu od 209.077.000 KM i uputili ga u javnu raspravu, koja će trajati tri dana.

Nacrt preuzmite OVDJE.

Nastavi čitati

Banjaluka

Završen 16. “Gambit Banjaluka grand prix”: Učestvovala 72 takmičara iz sedam gradova

U Banjaluci je proteklog vikenda održan 16. šahovski turnir za djecu “GAMBIT Banjaluka grand prix”, a riječ je o prvom u mini seriji od šest turnira za 2023. godinu.

Nastupila su, kako je istaknuto iz kluba 72 takmičara iz Banjaluke, Jajca, Cazina, Doboj-Istoka, Teslića, Bijeljine i Foče, a titulu je osvojio Ahmed Kekić sa osam poena.

Srebro je pripalo domaćem takmičaru, članu banjalučkog Gambita Petru Gaziću sa sedam poena, dok je treće mjesto osvojio Omer Jahić, koji je takođe osvojio sedam poena ali slabijim dodatnim kriterijumima.

Pravo nastupa su imali takmičari do 18 godina starosti (rođeni nakon 1.1.2005. godine) iz škole šaha “Gambit” Banjaluka, grupe top i kraljica, te pozvani gostujući takmičari iz drugih gradova i opština.

Odigrano je ukupno devet kola po “švajcarskom sistemu” uz tempo igre od osam minuta po igraču za cijelu partiju + 4 sekunde za svaki odigran potez.

Nastavi čitati

Banjaluka

PRIJAVE OTVORENE Budite dio Festivala cvijeća od 7. do 9. aprila

Na radost svih sugrađana, Banja Luka se, u okviru programa „Banjalučko proljeće“, priprema za još jedan Festival cvijeća, koji će u našem gradu biti održan od 7. do 9. aprila.

Pozivamo sve zainteresovane izlagače da i ove godine učestvuju i tokom ovog već tradicionalnog festivala Park „Petar Kočić“ pretvore u cvjetnu oazu, punu prekrasnog cvijeća, ukrasnih sadnica i cvjetnih aranžmana, koristeći istovremeno priliku da bez naknade u centru grada dobiju štandove za izložbu, prodaju cvijeća i promociju svog brenda.

Svi zainteresovani za učešće na festivalu, prijavu mogu dostaviti Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave, kontakt osoba Sanja Mataruga (051 244 444, lokal 774) najkasnije do 3. aprila. Prijave se mogu dostaviti lično u Gradskoj upravi – kancelarija 405, ili putem elektronske pošte komunalno@banjaluka.rs.ba i sanja.mataruga@banjaluka.rs.ba. 

Prijavni obrazac preuzmite OVDJE.

Nastavi čitati

Aktuleno