Connect with us

Region

Policajac optužen da je zadržao više od 110.000 evra od naplaćenih kazni

Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /Uskok/ podigla je optužnicu protiv policajca osumnjičenog da je zadržao više od 110.000 evra od kazni naplaćenih u prekršajnim postupcima.

Optužnica tereti 56-godišnjaka da je kao službenik Policijske stanice Belišće, zadužen za preuzimanje novčanih kazni naplaćenih u prekršajnim postupcima i predaju novca u državni budžet, preuzeo od kolega 258.552 evra naplaćenih novčanih kazni i dio zadržao za sebe.

Uskok je istakao da je 56-godišnjak na taj način sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 110.163 evra, prenose hrvatski mediji.

Kako bi prikrio nezakonite radnje u službene evidencije Ministarstva unutrašnjih poslova unio je neistinite podatke o naplaćenim iznosima novčanih kazni i vremenu njihove naplate, odnosno neistinite podatke o zaduženju obrascima za prekršajne kazne.

Prilikom redovnih godišnjih inventura od 2013. do 2020. godine osumnjičeni je u liste inventure robe unio neistinite podatke o stanju zaliha obrazaca i svojim potpisom ovjerio unesene podatke.

Potom je sačinio završne zapisnike o provedenim inventurama s neistinitim podacima o ukupnoj naplati i zalihama obrazaca te takvu dokumentaciju predočio članovima komisije koji su ih, ne sumnjajući u istinitost navedenih podataka, svojim potpisom ovjerili, saopštio je Uskok koji je optužnicu podigao pred Županijskim sudom u Osijeku.

Region

Pokušao da pomogne nepoznatoj ženi pa upao u šaht, spasavalo ga devet vatrogasaca

Jedan Splićanin povrijeđen je kada je upao u šaht pokušavajući da dohvati ključeve automobila koji su nepoznatoj ženi upali u šaht, a u njegovom spasavanju učestvovalo je devet vatrogasaca.
Čovjek koji je u petak bio u smjeni na svom radnom mjestu pokušao je pomogne ženi i dohvati joj ključeve koji su upali u šaht, ali u trenutku neopreznosti okliznuo se sa metalnih merdevina i pao u šaht dubok oko dva metra, prenosi portal Indeks.Na intervenciju su zatim pozvani vatrogasci koji su došli na lice mjesta i izvadili muškarca iz šahta.

-U intervenciji su učestvovala devetorica vatrogasaca s dva vozila – saopštili su zvaničnici splitske vatrogasne službe i potvrdili da je čovek sa prelomom ruke prevezen u bolnicu.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Region

Pjesmom „Ovo je Srbija“, završen skup „Srbija nade“ (VIDEO)

Skup „Srbija nade“ završen je večeras ispred Skupštine Srbije oko 20.30 sati pesmom „Ovo je Srbija“ i govorom predsednika Aleksandra Vučića.
Vučić je zahvalio građanima koji su došli u velikom broju iz svih dijelova zemlje.Rekao je i da je ponosan što nijednog incidenta nije bilo, što su došli ljudi da odaju pijetet i pokažu vjeru i ljubav prema Srbiji.

Skup je počeo intoniranjem himne Bože pravd nešto poslije 19.00 časova, a građani su ispunili prostor ispred Doma narodne skupštine, Pionirskog parka i okolnih ulica.

(Tanjug)

Nastavi čitati

Region

Slavili maturu, pa zapalili barku (VIDEO)

Tokom maturske povorke u Dubrovniku neko je ispalio signalnu raketu koja je potom pala na jednu barku u staroj gradskoj luci, javlja “Index”.

To je izazvalo požar na barci, kojoj je neko brzo pristupio drugim plovilom i ugasio ga.

Snimak nadzorne kamere koja prikazuje šta se tačno dogodilo širi se društvenim mrežama, pogledajte ga ispod.

Nastavi čitati

Aktuleno