Connect with us

Svijet

Policija ga pronašla MRTVOG U KUTIJI: Nakon 65 godina otkriveno ko je tragično STRADALI DJEČAK

Više od 60 godina nakon što je dječak nađen mrtav u kutiji u Filadelfiji, policija je otkrila identitet djeteta pomoću DNK analize.

U slučaju koji je poznat kao “Dečak u kutiji” dijete je 25. februara 1957. pronađeno umotano u ćebe u kartonskoj kutiji u šumovitom području sjeveroistočne Filadelfije, objavio je Nacionalni centar za nestalu djecu.

Policija je danas održala konferenciju za medije na kojoj je objavila identitet dječaka, kao i neke druge detalje. Vlasti su dječaka identifikovale kao Džozepa Augustusa Zarelija.

Njegov datum rođenja je 13. januara 1953. godine.

Policija kaže da su detektivski rad i DNK analiza pomogli da saznaju ime mladića koji je generacijama bio poznat kao „Dječak u kutiji“.

Djetetovo golo tijelo sa modricama pronađeno je 25. februara 1957. u šumovitom dijelu četvrti Foks Čejs u ​​Filadelfiji.

Njegov slučaj je najstarije neriješeno ubistvo u gradu.

U blizini tijela pronađena je muška kapa od kraljevsko plavog somota, za koju policija vjeruje da je možda bila vezana za ubicu.

Ćebe od flanela, nedavno oprano i popravljeno, takođe je prekrilo tijelo i ponudilo još jedan trag.

Dječakova fotografija je postavljena na poster i bila je oblijepljena po cijelom gradu dok je policija radila na identifikaciji i hvatanju njegovog ubice.

Već šest decenija, nadgrobni spomenik žrtve jednostavno ga identifikuje kao „nepoznato dijete Amerike“, a policija se nada da bi sa njegovim identitetom i dalje mogla biti podignuta krivična prijava.

Detektivi su tražili i odbacili hiljade tragova – da je mađarska izbjeglica, dječak koji je kidnapovan ispred supermarketa na Long Ajlendu 1955. godine, kao i razna druga nestala djeca.

Istražili su par putujućih karnevalskih radnika i porodicu koja je upravljala obližnjim hraniteljskim domom, ali su ih isključili kao osumnjičene, prenosi Blic.

Svijet

Pripadnice tajne službe na meti javnosti: Jedna NAMJEŠTALA NAOČARI, druga MAŠILA futrolu za pištolj

Nakon atentata na kandidata za američkog predsjednika Donalda Trumpa osiguranje tajne službe je formiralo “ljudski lanac” oko njega. No dvije pripadnice su svojom reakcijom izazvale žestoke reakcije američke javnosti.

Snimak koji je popularan na društvenim mrežama je uhvatio panično stanje ženskog dijela osiguranja Tajnih službi raspoređenih u tom području.

Jedna od djelatnica osiguranja bila je u panici i nije uspjela staviti pištolj u futrolu dok je Trump sjedio u svom automobilu.

Video-snimak je objavljen na društvenim mrežama i ubrzo je postao viralan, a korisnici sada sumnjaju u njihovu spremnost i efikasnost u rješavanju ovih paničnih situacija. Mnogi komentatori su kazali da su čuvarke bile nesposobne nositi se s paničnom situacijom.

Kao što je prikazano na videu, jedna pokušavala vratiti pištolj u futrolu, ali nije uspjela nakon više pokušaja. Dok je druga viđena kako vadi naočale te ih stavlja na glavu.

“Potpuna nekompetentnost žena iz tajne službe je u potpunosti vidljiva. Jedna od agenata ne može pravilno staviti svoju oružju u futrolu, dok se druga petlja okolo sa svojim sunčanim naočalama pokušavajući izgledati kul pred gomilom. Apsolutno jadno”, napisao je jedan od korisnika društvene mreže X uz podijeljeni snimak, prenosi Klix.

I Elon Musk zatražio je ostavke sigurnosnih dužnosnika te je na X-u objavio da šef sigurnosne službe i voditelj sigurnosnih detalja trebaju dati ostavke.

Nastavi čitati

Svijet

DRAMA Kralj Čarls i kraljica Kamila HITNO evakuisani

Kralj Čarls i kraljica Kamila hitno su evakuisani sa sajma u Džerziju nakon što je otkriven bezbjednosni rizik.

Kralj i kraljica su tokom prvog dana zvanične posjete Džerziju evakuisani zbog sopstvene bezbjednosti i uvedeni u hotel.

Postojalo je pitanje koje je izazvalo zabrinutost člana tima za posjetu tokom istrage, a pokazalo se da je to bila lažna uzbuna.

Preduzete su sve mere predostrožnosti i program je ubrzo nastavljen, piše Express, a prenosi B92.

Nastavi čitati

Svijet

POLITIČAR PUŠTEN IZ ZATVORA, da bi položio zakletvu u Evropskom parlamentu

Albanski političar etnički grčkog porijekla Fredi Beleri napustio je albanski zatvor kako bi otputovao u Strazbur i položio zakletvu kao zastupnik u Evropskom parlamentu, ali će se vratiti na odsluženje kazne zbog izborne prevare.

Lokalni mediji snimili su Belerija, koji je ušao u Evropski parlament kao kandidat konzervativne Nove demokratske stranke grčkog premijera Kiriakosa Micotakisa, kako napušta zatvor u diplomatskom automobilu grčke ambasade.

Beleri je uhapšen u maju 2023. tokom izborne kampanje za gradonačelnika u svom rodnom gradu Himare, domu aktivne etnički grčke zajednice.

Pobijedio je na izborima, ali nikad nije položio zakletvu pošto je u pritvoru čekao suđenje, a u martu ove godine osuđen je na dvije godine zatvora zbog izborne prevare.

“Sada putujem u Atinu, a sutra ću biti u Strazburu kako bih učestvovao na prvoj sjednici (Evropskog) parlamenta”, rekao je Beleri medijima na aerodromu u Tirani.

Belerijev slučaj zahladio je odnose Albanije i Grčke, balkanskih susjeda čiji su odnosi često bili zategnuti zbog kulturnih i istorijskih razlika, kao i brojnih albanskih imigranata u Grčkoj i grčke manjine u Albaniji, prenosi Index.

Ne zna se još kako će Beleri obavljati svoju ulogu zastupnika u Evropskom parlamentu dok odrađuje zatvorsku kaznu. U zatvor se mora vratiti 20. jula. Beleriju je ranije u julu odbijena žalba i potvrđena mu je osuda nižeg suda za kupovinu glasova.

Beleri je optužio albanskog premijera Edija Ramu da je organizovao urotu protiv njega, što je Rama više puta negirao i govorio da je riječ o pravosudnom, a ne političkom pitanju.

Nastavi čitati

Aktuelno