Connect with us

Politika

POMUTNJA U SNSD-U! Đajić mijenja priču “OVO NIJE OPOZIV, OVO JE SAKUPLJANJE POTPISA” (FOTO, VIDEO)

Vlado Đajić, predsjednik GrO SNSD Banjaluka, prvi je, nakon što je najavio na svom “spektakularnom” rođendanu u Multimedijalnoj sali u Čajevecu, stavio potpis na peticiju za opoziv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

– I više sam nego zadovoljan, a ovo je samo mali broj građana koji se okupio danas kako bi potpisao peticiju za opoziv gradonačelnika Draška Stanivukovića, mnogi su na poslu. Veliki broj građana nije zadovoljan radom gradonačelnika i spremni su da daju svoj potpis za opoziv. Građani ne očekuju ništa dobro dok je Stanivuković gradonačelnik – rekao je Đajić pred nekoliko desetina građana, od kojih su mnogi istaknuti članovi banjalučkog SNSD-a, poput Nataše Radulović, Brane Čovičkovića, Dušanke Majkić, Darko Matijašević i ostalih.

Đajić nije odgovorio da li je, prema Statutu stranke, pitao i dobio odobrenje Izvršnog komiteta SNSD-a.

– Ovo nije opoziv, ovo je skupljanje potpisa, odnosno korak prije opoziva. Da bi se donijela odluka o opozovu to trebaju donijeti organi stranke, kao i predsjednici svih stranaka u vladajućoj koaliciji – rekao je Đajić i dodao da će skupljanje potpisa trajati tri dana.

On je najavio sastanak Glavnog odbora sa Gradskim odborom u naredni ponedjeljak i dodao da je Dodik “kalibar” i “društveno odgovoran čovjek” koji neće braniti “nekog buzdovana”.

Đajić je dodao da odluka o opozivu nije donesena, a da je današnji skup “potpisivanje naroda” koji svojim potpisom podržava opoziv.

Na pitanje novinara BLinka da li je za današnji događaj uopšte bio upoznat Milorad Dodik, kao i da li je dao odobrenje, Đajić je rekao “da su njih svojica u stalnoj komunikaciji” i samim tim izbjegao odgovor na pitanje naše redakcije.

– Vi ste pobrkali pojmove, pitali ste ga za opoziv a ne za peticiju za potpise – odgovorio nam je Đajić.

Dodaje da SNSD nikad nije bio jači, te da ima oko 40.000 članova i simpatizera.

Podsjećamo, Milorad Dodik predsjednik SNSD-a, danas je ranije rekao da je Đajićev referendum o opozovu Stanivukovića “opasna stvar” i podsjetio na scenario u Bijeljini kada je takođe pokrenut referendum za opoziv Ljubiše Petrovića, a nakon čega je slijedio “borodolom” bijeljinskog SNSD-a.

– Inicijativa za opoziv odavno postoji u banjalučkom odboru stranke, ali dobro treba procijeniti kakvu to korist može donijeti. U Bijeljini su samo tim referendumom ojačani naši politički protivnici –  zaključio je Dodik.

BLink

Politika

TRIVIĆ POTVRDILA SIMBIOZU! Đajić i Šobot joj favoriti, reklamirala ih na BN TELEVIZIJI “ZA SVE PARE”

Kad smo pomislili da smo sve vidjeli i čuli, pojavila se Trivićeva na BN-u po nalogu svog partnera Đajića da u javnosti pokuša opravdati neodbranjivo, zastrašujuće snimke dva doktora nakon kojih se svaki pacijent boji prići UKC-u.

Naime, Trivićeva je izjavila da ima neka istraživanja prema kojem je Šobot u anketama ispred Draška Stanivukovića, iako svi banjalučani dobro znaju da je potpuno anoniman i da je ovakva izjava najsličnija vicu. Međutim, tu se ne zaustavlja, nego tvrdi da je ona ispred obojice, što je zaista nonsens jer znamo da je preletačkim i nedosljednim potezima izgubila većinu glasača koji su joj prije vjerovali. Ipak, povjerenje u nju najviše od svega uzdrmala je činjenica da troši basnoslovne iznose novca nepoznatog porijekla i da to nikako ne mogu biti čista posla. Još je gore jer se stalno predstavlja kao svetica, a djela govore da je daleko od toga.
Biće ovo vrelo ljeto, sudeći po tome da kandidati poput Trivićeve ne biraju izjave ni sredstva da dođu do cilja, potpuno zaboravljajući da zvuče potpuno neuvjerljivo i da je pretjerivanje u neistinama samo još jedan dodatni razlog za nepovjerenje.

Nastavi čitati

Politika

KOSTADIN SE PONOVO DOKOPAO POZICIJE! Imenovan za v.d. direktora Turističke organizacije RS

Kostadin Vasić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Turistička organizacija Republike Srpske, te će tako na toj poziciji zamijeniti Miodraga Lončarevića.

Naime, Vlada Srpske donijela je Rješenje o razrješenju Lončarevića sa ove funkcije zbog isteka perioda na koji je imenovan, a koji je bio vršilac dužnosti ove organizacije.
Vasić je imenovan na period od dva mjeseca, pišu Nezavisne novine.

On je ranije bio i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Nastavi čitati

Politika

DODIK ČESTITAO SPASOVDAN i krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Spasovdan – krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka vjernicima, sveštenstvu, građanima i gradskom rukovodstvu, izrazivši uvjerenje da će, kao i do sada, uz podršku institucija Srpske, nastaviti putem stvaranja što kvalitetnijeg života u Banjaluci.

Dodik je u čestitki poželio da praznični dani budu ispunjeni radošću, mirom i ljubavlju i da Banjaluka nastavi da se razvija i napreduje u svim aspektima života.

On je naveo da je krsna slava prekrasna prilika da se objedine kao zajednica i podsjete na važnosti vjerske i kulturne tradicije.

-Proslava ovog velikog pravoslavnog praznika i sabornost naroda nas podsjeća na vrijednosti milosrđa, ljubavi i nade, i to su vrijednosti koje obogaćuju naše živote – navodi se u čestitki.

Nastavi čitati

Aktuelno