Connect with us

Banjaluka

POSVUDUŠE! Prvi put s “tatom” u POZORIŠTE! Đajić Šobota voda kao “cirkusku mečku” samo za UKC NEMAJU VREMENA! (FOTO)

Direktor UKC-a Vlado Đajić za kojeg već znamo da je od najveće zdravstvene ustanove napravio potpuno rasulo sada je po razno raznim događajima počeo da vuče i svojevrstan privjesak koji pokazuje narodu, doktora Nikolu Šobota. Šobot se ruku na srce i ne snalazi najbolje u ulozi kvazi političara, ali njegova pozicija svako se svodi na “mečku koja igra u cirkusu”.
I dok pacijenti sa kardiovaskularnim problemima nemaju vremena za čekanje, ljekara već odavno nemamo Šobot sa mentorom obilazi zborove, kotlićijade, a sada i pozorište, vjerovatno po prvi put u životu.

Za to vrijeme naUKC RS već drugi put u ovoj godini nema hemoterapija za onkološke pacijente. Nestašica traje po mjesec dana, a pacijenti su očajni jer se moraju sami snalaziti i kupovati terapiju kako bi spasili „živu glavu“.

Riječ je o citostaticima „karboplatinu“ i „cisplatinu“ koji, u zavisnosti od količine koju pacijent treba primiti, koštaju i po nekoliko stotina maraka. Pritom, navedene terapije ne mogu se svuda ni kupiti, pa su pacijenti primorani i da ih traže u regionu i inostranstvu.

Dakle, narode snalazi se kako znaš i umiješ doktori nisu tu, a direktor ionako nema pojma koliko je pacijenata umrlo na UKC-u za vrijeme korone, iako smo statističi bili u samom crnom vrhu.

Banjaluka 24

 

 

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Povećane subvencije za juli za privatne vrtiće biće isplaćene do 5. avgusta”

Subvencije za privatne vrtiće povećane su od 1. jula na 100 KM, a od 1. avgusta na 150 KM bez skupštinske većine. Isplata za juli biće najkasnije do 5. avgusta, poručio je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević.

Upitao je da li pojedinci koji vode grupu roditelja imaju interes da se status djece u privatnim vrtićima poboljša ili neki drugi interes.

-Pojedinci su „uplašeni“ da li će biti isplaćena povećana subvencija za jul, iako mjesec nije završen, a ne reaguju na činjenicu da Skupština Grada nije usvojila rezoluciju o izjednačavanju subvencija, iako je rezolucija prijedlog te grupe. Pitanje isplate prošlogodšnjih subvencija upućuju Gradskoj upravi, iako je skupštinska većina bila protiv rebalansa za 2023. godinu, a i danas je protiv rebalansa za 2024. godinu – naglasio je gradski menadžer.

Ističe da je ovo prva gradska administracija koja je uvela subvencije za privatne vrtiće i povećala na 150 KM, dok je skupštinska većina bila protiv realokacija za povećanje sredstava na ovoj stavci.

-Grad Banja Luka redovno izmiruje svoje obaveze, za razliku od Vlade Republike Srpske koja je u julu isplatila subvencije za stambene (IRB) kredite za mart mjesec – zaključio je gradski menadžer.

Nastavi čitati

Banjaluka

U SKLOPU „LJETA NA VRBASU“: Dan sporta na vodi u četvrtak

U sklopu manifestacije „Ljeto na Vrbasu“ 25. jula od 18.00 časova biće održan Dan sporta na vodi, koji predstavlja još jedan dio uzbudljivog programa ovogodišnje manifestacije.

-Pridružite nam se na spektakularnom danu posvećenom sportovima na vodi: dajak, kajak, rafting, supovi i još mnogo toga.  Uz di-džej žurku, pripremili smo nezaboravno veče za sve ljubitelje vodenih sportova i dobre zabave. Ne propustite priliku da uživate u ljepotama Vrbasa i aktivno provedete veče uz sjajnu atmosferu – navedeno je u saopštenju Turističke organizacije grada Banje Luke.

Dan sporta na vodi biće održan na lokaciji Dajak pristanište kod Kluba 22, odnosno na Abaciji.

Kompletan program manifestacije „Ljeto na Vrbasu“ možete da pogledate OVDJE.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAD PODRŽAO OBNOVU JOŠ JEDNE FASADE! Zgrada u Ulici Milana Tepića broj 13 zasijala novim sjajem (FOTO)

Uz podršku Grada, još jedna stambena zgrada zajednice etažnih vlasnika dobiće novu fasadu. Riječ je o ZEV-u u Ulici Milana Tepića broj 13, koja će uskoro biti u sasvim novom ruhu.

Osim toga, uskoro će početi radovi i na zgradi na Bulevaru cara Dušana broj 9.

-Ulaganjem u energetsku efikasnost čuvamo energiju, štedimo novac, ulažemo u budućnost, a ujedno i uljepšavamo naš grad – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Naime, obje ove zajednice etažnih vlasnika odabrane su putem Javnog poziva zajednicama etažnih vlasnika stambenih zgrada za dodjelu sredstava za sufinansiranje mjera za poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje ukupne potrošnje energije u zgradama na području grada Banjaluke.

Zahvaljujući podršci Grada Banjaluke, novu fasadu u protekle dvije godine dobili su i stambeni objekti u Knežopoljskoj ulici broj 1, Vaclava Havlika Vene broj 4, Duška Koščice broj 1 i Braće Pantića broj 7.

Nastavi čitati

Aktuelno