Connect with us

Banjaluka

POTPISAN UGOVOR: Grad i ove godine realizuje projekat pod nazivom „RAZVOJ SPORTA KROZ ŠKOLSKE SPORTSKE SEKCIJE“

Grad Banja Luka u saradnji sa Stručno – sportskim udruženjem „Sportski misli dobro“ i ove školske godine realizuje projekat pod nazivom „Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“, kojim će biti obuhvaćeno 14 banjalučkih osnovnih škola, a koje su se prijavile za učešće u ovom projektu.

Akcenat je ove godine bio na prigradskim školama, a kako je rekla savjetnica gradonačelnika, Mirna Savić-Banjac, koja je prisustvovala potpisivanju ugovora sa 12 izabranih profesora fizičkog vaspitanja i sporta, ovaj projekat je od velikog značaja iz nekoliko razloga.

-Ovo je jedan od zaista značajnih projekata kojim se omogućava da se i djeca, koja ne žive u centru Banje Luke i koja ne pohađaju škole koje gravitiraju u centru, bave sportom i da im na taj način omogućimo da u njihovim sredinama mogu da imaju školske sportske sekcije. Zahvaljujući tome, oni će moći kvalitetno da provode svoje vrijeme, te da im se pruže svi potrebni uslovi kako bi se aktivno bavili sportom – kazala je Savić – Banjac.

U okviru ovog projekta, učenicima od drugog do petog razreda biće omogućen dodatni vid fizičkog angažovanja kroz izabranu sportsku aktivnost, uz obogaćenje sadržaja sa sportskim poligonima i takmičnjenjima.

Ove godine za učešće u realizaciji projekat prijavili su se nezaposleni i zaposleni proefsori fizičkog vasitanja.

Uzimajući u obzir da je u prošlogodišnjem projektu održano oko tri hiljade časova izabranih sportskih sekcija, te da se pokazalo da projekat ima najveći značaj u prigradskim školama, sve to je dovelo do zaključka da je realizacija ovog projekta neophodna, jer doprinosi povećanju fizičke aktivnosti kod djece mlađeg sportskog uzrast.

Uz sve to, utiče i na podizanje svijesti o značaju bavljenja sportom i fizičke aktivnosti u cjelosti kod ove školske populacije.

Podsjećamo, ovaj projekat se u Banjoj Luci organizuje od 2018. godine, sa pauzom koja je bila u vrjeme pandemije kovida – 19.

Banjaluka

FNC stiže u grad na Vrbasu: Spremite se za vrhunski BORILAČKI SPEKTAKL

Povodom predstojećeg FNC 18 borilačkog spektakla koji će biti održan 13. jula u Banjaluci, gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa predsjednikom FNC – a (Fight Nation Championship), Draženom Forgačom.

Ova gradska amdinistracija vratila je epitet grad sporta, grad borilačkih vještina, jer kako je istakao gradonačelnik, u prilog tome ide i činjenica da je Banjaluka prije godinu dana dobila prvu dvoranu borilačkih sportova.

– Ovdje svi zajedno radimo na afirmaciji sporta i borilačkih vještina, što je najbolje za grad, za mlade i sport – poručio je gradonačelnik, uz poziv sugrađanima da se neposredno pred ovaj borilački spektakl pridruže i treningu koji će biti održan 4. jula i kojem će i on prisustvovati.

Najavio je ovom prilikom za narednu godinu zbirni događaj, koji će Banjaluku pozicionirati na mapu Evrope i svijeta kada je riječ o borilačkim sportovima.

Predsjednik FNC – a pojasnio je da su se za svoj sljedeći događaj odlučili za Banjaluku jer, kako je rekao – ne postoji grad iz kojeg su dobili više upita i poziva fanova koji prate borilački sport i traže da dođu u Banjaluku.

-Zahvaljujem gradonačelniku Banjaluke i lokalnom partneru – Hektor fajt najt, koji su nam pružili podršku i koji će nam pomoći u organizaciji ovog događaja koji nije nimalo jednostavan. FNC je vrhunska produkcija, nastupiće najpoznatiji borci iz regije tako da očekujemo vrhunski spektakl, punu dvoranu Borik i pravi spektakl za sve fanove – kazao je Forgač.

Nastavi čitati

Banjaluka

OVO NISTE NIGDJE VIDJELI Predsjednik SKUPŠTINE se bori protiv regulacionog plana koji je SKUPŠTINA usvojila

Na nedavno održanom mirnom protesnom skupu u naselju Borik u Banjaluci, zajedno sa građanima se našao i predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković, ali i predstavnici Narodnog fronta.

Ninković je na ovom skupu poručio da je njegova obaveza kao predsjednika Skupštine grada da dođe na ovakav skup, piše Insajder.

– Moja obaveza je bila da dođem ovde i da čujem koji su to zahtjevi koji muče građane kako bi znali kako da nastupamo u Skupštini grada. Odnosno da li da podržimo takvu vrstu regulacionih planova – naveo je Ninković.

Ipak ono što je ostalo nejasno je činjenica da je upravo Ninković na čelu Skupštine koja je usvojila regulacione planove protiv kojih se bune građani koje je došao da podrži.

Osim Ninkovića, na ovom skupu su se pojavili i članovi partije Narodni front Jelene Trivić.

Oni su došli da podrže građane u borbi protiv izgradnje nebodera u ovom naselju, koji po Nacrtu regulacionog plana tek treba da ide na javnu raspravu.

S tim u vezi, poznavaoci političkih prilika u gradu na Vrbasu ocijenjuju da je na djelu moguća simbioza SNSD-a i Narodnog fronta, jer kako kažu, ovo nije prvi put da nastupaju zajedno u osporavanju projekata aktuelne gradske administracije i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Nastavi čitati

Banjaluka

LEGALIZOVANO 6.000 KUĆA Stanivuković: Banjaluka brine o građanima, jer Banjaluka je porodica

Uspješno smo legalizovali blizu 6.000 porodičnih domova, rekao je ovo Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

– Na taj način obezbijeđen je krov nad glavom za preko 20 000 naših građana. Uručili smo danas nova rješenja o besplatnoj legalizaciji objekata čime su ovi dobri domaćini ostvarili uštede i do nekoliko desetina hiljada KM – kazao je on i dodao:

“Banjaluka brine o svojim sugrađanima, jer Banjaluka je porodica.”

 

Nastavi čitati

Aktuelno