Connect with us

Region

Preminula porodilja u Hrvatskoj, bolnice negiraju odgovornost ljekara

Mlada porodilja preminula je u Hrvatskoj poslije četvrtog porođaja, a bolnice u Gospiću, gdje se porodila, i u Zadru u koju je prevezana, negirale su odgovornost ljekara.

Direktor gospićke bolnice Sandra Čubelić rekla je da je porod protekao standardno, ali da je porodilja imala uraslu placentu, što završava teškom komplikacijom.

Prema njenim riječima, nije bilo ljekarskih grešaka, navode hrvatski mediji.

Specijalista anesteziologije, reanimacije i hitne medicine zadarske bolnice Edi Karuco rekao je da je pacijentkinja u ponedjeljak, 7. novembra, poslije podne bila kod njih na mjerama intenzivnog liječenja i da je upoznat sa slučajem.

Na pitanje da li vidi elemente ljekarske greške, odgovorio je: “Ni blizu”.

Karuc je naveo da je pacijentkinja umrla u jedinici intenzivne medicine Opšte bolnice Zadar, nakon što joj je tokom krvarenja odstranjena maternica da bi se zaustavilo krvarenje, a ona je potom razvila hemoragični šok i u takvom stanju prevezena u Zadar.

Čubelićeva je rekla da je u bolnici u Gospiću rodbina porodilje verbalno napala ginekologe i da je došla policija, kao i da ljekari razumiju teške okolnosti i da neće podizati tužbu.

Ona je negirala da je bilo fizičkog sukoba iako se radilo o teškoj i neugodnoj situaciji jer su ljekari, kako je navela, “učinili sve za pacijentkinju i novorođenče”, ali, istakla je, “ponekad se dogode takve fatalne situacije”.

Dvadesetdvogodišnja žena iz mjesta Gornje Vrhovine kod Otočca preminula je 7. novembra u Opštoj bolnici Zadar, odakle je dovezena iz bolnice Gospić nakon što je rodila četvrto dijete.

(Srna)

Region

ŠOU KAKAV SE RIJETKO VIĐA! Palma u Egiptu OBUČAVA KONOBARE borilačkim vještinama (VIDEO)

Društvenim mrežama kruži zanimljiv video na kojem se vidi predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković – Palma, koji konobarima u Egiptu pokazuje svoje borilačke vještine

Dugogodišnji prvi čovjek Jagodine u javnosti je poznat kao neko ko često pravi egzibicije, a najnoviju iz Egipta pogledajte u nastavku.

Nastavi čitati

Region

KATASTROFA! Uz dobrog advokata UBICA MALE VANJE mogao bi da izbjegne izbjegne izručenje Skoplju

Ljupčo Palevski, osumnjičeni za ubistva Vanje Gorčevske (14) i Pančea Žežovskog (74) u Sjevernoj Makedoniji, ako ima dobrog advokata, može u potpunosti da obustavi ekstradicioni postupak, tvrdi advokat, prenosi “Faktor.mk”.
Prema riječima stručnjaka, koji zbog osjetljivosti slučaja žele da ostanu anonimni, Palevski bi mogao da ostane u Turskoj mjesecima, pa i godinama.

“Ako ima dobrog advokata, možda prije svega ne prihvati da bude izručen zemlji tvrdnjom da ga politički progone u Makedoniji, a uz to će vrlo lako pružiti dokaze”, kaže advokat sa kojim je medij razgovarao.

Prema istom izvoru, ako do toga dođe, turske vlasti će morati da provjere sve njegove tvrdnje, s obzirom da je njegova stranka indirektno umiješana u cijeli slučaj, odnosno da je korišteno službeno vozilo stranke, a kategorički izjave idu samo u prilog tvrdnji da je politička žrtva u zemlji.

“Naravno, postoji opcija da on prihvati ekstradiciju, ali ako se odluči za drugu opciju, proći će mjeseci do njegovog izručenja zemlji”, kaže advokat, prenosi N1.

Nastavi čitati

Region

HAOS U ALEKSINCU! Sveštenik tvrdi da su mu POKUŠALI KIDNAPOVATI maloljetno dijete

Aleksinački sveštenik Hadži Ivan Milenović prijavio je policiji da je u četvrtak pokušana otmica njegovog dvanaestogodišnjeg sina.
Kako je naveo, na društvrnoj mreži Fejsbuk, mališana su jurili 200 metara ali je uspio da im pobjegne.

Sveštenik je izrazio sumnju da su krivci Rumuni koji su se danima kretali na tom području, prenosi nova.rs.

Njegova supruga Violeta potvrdila je muževljeve navode i istakla da nimalo ne sumnja u priču svog sina te da postoji i svjedok navodnog pokušaja otmice.

“Djeca su se vraćala iz muzičke škole, moj sin je primijetio jednog čovjeka u sivom vozilu a drugi je bio van automobila, bio je u crnoj odjeći sa tamnom kosom i tamnom bradom. Dijete je kazalo da ga je taj čovjek čudno gledao. Čim mu je sin okrenuo leđa, taj čovjek je krenuo za njim, sin je vidio da ga taj muškarac prati, počeo je da bježi a taj muškarac ga je pojurio i pratio ga 200 metara. Kada je vidio da ulazi u naše naselje, progonitelj je odustao”, priča ona.

Kaže da svom sinu vjeruje jer je bio vidno uplašen te da je tom događaju svjedočila i jedna žena.

“Moje dijete je pametno, ne bi to izmislilo. Ta žena koja je to vidjela dala je izjavu u policiji, ona je prošla pored njih prije moga sina, bili su joj sumnjivi i poslije je vidjela kako jure dijete. Moj sin više ne smije da ide sam, uplašen je. I ja sam te ljude vidjela nekoliko dana ranije, zaustavili su mene, mog svekra i svekrvu i pitali su nas gdje je autoput.To su bili Rumuni u sivom autu, obučeni u crno, sa crnom kosom. Čak samo čuli da se ovo isto desilo u obližnjem selu Suhotno ali ljudi nisu prijavili, pokušali su da dijete ubace u auto. Smatram da policija treba da provjeri te Rumune koji navodno ovdje prodaju šerpe, da su te večeri poslali Žandarmeriju, sigurno bi ih pronašli a ne samo jednu policijsku patrolu koja nije mogla da ih nađe”, zaključuje Violeta Milenović.

Kako nova.rs saznaje, policija je postupila po prijavi i radi na utvrđivanju svih okolnosti i na rasvjetljavanju prijavljenog događaja.

Prema nezvaničnim informacijama, za sada nema osumnjičenih za navodni pokušaj otmice.

Nastavi čitati

Aktuelno