Connect with us

Banjaluka

Prevoznici koji budu vraćali penzionere BIĆE SANKCIONISANI

Informaciju da besplatne autobuske karte za banjalučke penzionere neće važiti radnim danima u periodu od šest do osam sati ujutro gradonačelnik Draško Stanivuković naziva lažnom, a kako dodaje, prevoznici i vozači, ako budu vraćali penzionere, biće sankcionisani.

Nekoliko penzionera žalilo se jer su ugledali natpis na nekim autobusima da njihove besplatne karte neće važiti u jutarnjim časovima, a ova informacija je, prema riječima Stanivukovića i Dejana Mijića, direktora “Autoprevoza”, lažna, te je kako objašnjavaju, riječ o preporuci.

Kako dodaje Stanivuković, banjalučki penzioneri koji imaju karticu za besplatan javni prevoz mogu da se voze autobusima potpuno besplatno i neograničeno u svim smjerovima do kraja života, prenose Nezavisne novine.

“Ovo je laž, laž i laž, najveća moguća laž. Javni prevoz za naše penzionere na cijeloj teritoriji Banjaluke doživotno je besplatan. Penzioneri dobijaju kartu koja važi za sve smjerove i prevoznike, odnosno najskuplju mjesečnu kartu”, rekao je on, te dodao da postoji preporuka za penzionere da izbjegavaju prevoz u jutarnjim časovima, kada je gužva i kada radnici idu na posao, a djeca u školu.

“Ako penzioner mora ići kod doktora, ili gdje god ujutro, naravno da to može. Ovo je samo preporuka zbog solidarnosti kako se ne bi stvarale dodatne gužve kada su najveće špice”, rekao je Stanivuković, te je dodao da će biti sankcionisani oni koji budu vraćali penzionere.

“Penzionere niko ne smije vratiti, a ukoliko neko vrati penzionera, biće sankcionisan i prevoznik i vozač”, istakao je on.

Dodao je da mnogi lešinari i mešetari na političkom polju idu i zavaravaju ljude.

“Zato mi organizujemo podjelu karata i ja želim lično i pojedinačno svakom penzioneru objasniti koja su njegova prava”, rekao je on, te dodao da su karte već platili.

Podsjetio je da svi sugrađani koji su stariji od 65 godina mogu zahtjev za dobijanje svoje doživotne besplatne karte za javni prevoz predati u prostorijama bivšeg Vojnog odsjeka, Udruženja penzionera grada Banjaluka u Grčkoj ulici, ali i u prostorijama svih mjesnih zajednica.

Dejan Mijić, direktor “Autoprevoza”, istakao je da se svi penzioneri sa besplatnim karticama za javni prevoz voze bez ograničenja, a to važi za sve prevoznike.

“Ja mislim da to da besplatne autobuske karte za banjalučke penzionere neće važiti radnim danima u periodu od šest do osam sati ujutro nigdje ne piše, ni kod jednog prevoznika, a ako ima, to je greška i treba nam javiti kako bi taj natpis bio uklonjen”, rekao je on.

Banjaluka

OBAVJEŠTENJE IZ VODOVODA I večeras redukcija u tri naselja

Iz banjalučkog „Vodovoda“ saopšteno je da će i noćas biti nastavljena redukcija vode prema Trnu, Glamočanima i Jablanu, kao i prethodnu noć.

Redukcija će trajati od 22.30 do sutra u 7 časova.

Rezervoar Rekavice 1 takođe će biti pušten ujutro u 7.

Iz Gradske uprave danas je rečeno da se stabilizacija u vodosnabdijevanju može očekivati sa smanjenjem temperatura, koja se najavljuju od nedjelje.

Nastavi čitati

Banjaluka

“BANJALUKA JE TU ZA SVE”: Uručena pomoć porodicama koje su pretrpjele štetu u nevremenu

Gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je porodice u naselju Mišin Han, i tom prilikom im uručio rješenja o nadoknadi štete uzrokovane olujnim nevremenom koje je nedavno zahvatilo ovo banjalučko naselje.

-Vjerujem da su svi u Banjaluci, a i šire, vidjeli stravične fotografije nakon nevremena, koje je prije nekoliko nedjelja pogodilo Mišin Han. Tada sam posjetio ove porodice i poručio da će Grad biti uz njih, a danas smo to obećanje i ispunili uručenjem rješenja o nadoknadi 50% procjenjene štete koja na nekim objektima iznosi i preko 20.000KM – izjavio je gradonačelnik.

Kako je istakao, ovom mjerom podrške obuhvaćeno je 18 porodica iz ove mjesne zajednice.

I kada je lijepo i kada je teško, Banjaluka je tu za sve – zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, nakon olujnog nevremena koje je zahvatilo naš grad početkom juna, više porodica iz MZ Mišinog Hana je ostalo bez krova nad glavom.

Osim što su interventne ekipe bile na raspolaganju i angažovano radile na sanaciji štete u ovom naselju, ove porodice je obišao i gradonačelnik Stanivuković i tom prilikom im dao obećanje da će Grad pružiti i podršku za sanaciju šteta na stambenim objektima.

Nastavi čitati

Banjaluka

UVEDENA DEŽURSTVA Na ove brojeve telefona možete zvati dok traje vanredna situacija

U okviru mjera koje je Gradski štab za vanredne situacije donio na današnjoj sjednici, uvedeno je stalno dežurstvo u službama Odsjeka za poslove civilne zaštite i vatrogasne brigade, Vodovoda A.D. i JU „Centra za socijalni rad Banjaluka“.

Sljedeći brojevi telefona ovih ustanova, određeni su kao dežurni u periodu dok traje proglašeno vanredno stanje:

– Vodovod A.D. – 051/498-950 dostupan 24 časa;

– Odsjek za poslove civilne zaštite i PTVSJ – 051-498-261 od 8.00 do 16.0 časova i Centar za obavještavanje – broj telefona 121 – od 16 do 8 časova;

– JU „Centar za socijalni rad Banjaluka“ – 065/539-701 i 066/237-558 dostupan 24 časa.

– JZU „Dom zdravlja Banjaluka“ – broj telefona 124 – dostupan 24 časa.

Nastavi čitati

Aktuelno