Connect with us

Banjaluka

Pri kraju sanacija na mostu u Trapistima

Stari most u Trapistima bi uskoro mogao da zasja u novom izdanju, s obzirom na to da se najavljeni radovi na njegovoj sanaciji privode kraju, kazali su za “Nezavisne novine” iz Gradske uprave.

“Radovi na mostu su pri kraju, a u narednom periodu radiće se na postavljanju rasvjete”, navode oni.

Kako dodaju, trenutno se fokusiraju na sređivanje područja oko mosta, a tu misle na uređenje prilaznih puteva i zelenila kako bi upotpunili ambijent oko mosta.

“Želimo da ulažemo u Trapiste, odnosno želimo da valorizujemo ovo područje grada”, ističu oni.

Kako su ranije istakli iz Gradske uprave, ovo naselje je treća najposjećenija destinacija u Banjaluci, te je stoga potrebno više ulagati u nju, a zbog ovoga su upućivali i apel republičkim institucijama.

Pored novog izgleda mosta u ovom naselju, u toku je izrada projekta za izgradnju rekreativne zone u ovom naselju.

“Pored mosta planiramo da izgradimo park, a plan je da se uredi i obala”, kazali su oni.

Prema njihovim riječima, nisu zanemarili ni bicikliste, jer planiraju i izgradnju biciklističke staze koja će voditi do ovog naselja.

Gradska administracija očekuje podršku i od Poljoprivrednog instituta, koji raspolaže zemljištem koje se nalazi pored mosta, te je upućena inicijativa da se gradu ustupi ova parcela za izgradnju i uređenje rekreativne zone.

Projekat sanacije mosta u Trapista obuhvaćen je rebalansom budžeta za 2022. godinu, kada su najavljeni radovi na saobraćajnicama u Kuljanima i Debeljacima, kao i novi projekti mostova u Dervišima i Trapistima.

Podsjećamo da su radovi na rekonstrukciji starog mosta počeli sredinom prošle godine, a za sanaciju i novo osvjetljenje ovog mosta izdvojeno je pola miliona KM.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je na početku radova kazao da ovaj most i ovo naselje imaju istorijski značaj.

“Neophodno je vratiti značaj Trapistima”, kazao je on, dodavši da planiraju kroz par godina ulaganjima napraviti od ovog naselja najposjećenije mjesto u gradu.

Banjaluka

GRADONAČELNIK KOD MAJSTOROVIĆA U MELINI! “Gradimo vodovodni sistem vrijednosti više od 2.5 miliona KM”

-Uz čašicu razgovora sumirali smo sve do sad urađeno, a utvrdili smo i prioritete koje ćemo rješavati u budućem vremenskom periodu.
Za ovaj dio našeg grada uradili smo i radimo zaista mnogo!
Gradimo vodovodni sistem vrijednosti više od 2.5 miliona KM, obnavljamo lokalne puteve, izgradili smo dječije igralište, obnovili fasadu škole, izgradili javnu rasvjetu, a kroz projekat Urbanih tržnica podstičemo lokalne poljoprivredne proizvođače na rast i razvoj, napisao je gradonačelnik Banjaluke na društvenoj mreži X.

Nastavi čitati

Banjaluka

KONCERT BALKAN EKSPRESA 15. decembra u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 15. decembra biće održan koncert BALKAN EXPRESS UNPLUGGED.

-Ovaj koncert, članovi kultnog banjalučkog rok benda smatraju i svojevrsnim jubilejom, kada su u pitanju koncerti u našoj ustanovi, jer je prošlo 15 godina od njihovog prvog unplugged koncerta u Banskom dvoru – saopštili su iz Banskog dvora.

Svoj prvi akustični koncert “Balkan Express” je održao 2008. godine u Koncertnoj dvorani Banskog dvora zajedno sa gudačkim kvartetom banjalučke Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

-Njihova muzika je poput duše grada koji predstavljaju – iskrena i s dozom neobuzdanosti. Gitare se prepliću u moćnim rifovima, dok vokal benda nosi priču koja dira duboko u srce. Njihovi tekstovi su kao prozri kroz koje gledamo životnu stvarnost, sa refrenima koji će ostati urezani u pamćenje kao himne jedne generacije – navedeno je u saopštenju.

BALKAN EXPRESS čine: Saša Nikić (vokal), Momir Nikić (gitara), Aleksandar Vlajsavljević (bas gitara), Stefan Nikić (klavijature) i Dejan Trkulja (bubanj).

Gosti na koncertu će biti “Palladio String Quartet“, solo sopran Lidija Pajić, vokal Sanja Zelić, vokal Tea Čolić i Strahinja Nikić (gitara).

Besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakim radnim danom, osim vikendom, u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Nastavi čitati

Banjaluka

VELIKI INTERES za učešće u prvoj Skupštini građana!

Građani koji su zaprimili pozivno pismo za učešće na prvoj Skupštini građana, prijaviti se mogu najkasnije do 14. decembra u skladu sa uputstvom koje je priloženo uz pozivno pismo.

Naime, u okviru projekta „Inoviranje demokratskog učešća na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini“, koji Grad Banja Luka realizuje u saradnji sa Savjetom Evrope u proteklom periodu pozivna pisama dostavljena su na ukupno 5.000 nasumično odabranih adresa.

Do sada je više stotina građana iskazalo interesovanje da postanu članovi prve Skupštine građana u našem gradu i na taj način diskutuju o važnim društvenim temama, te učestvuju u izradi preporuka koje će odražavati potrebe i interese svih građana naše zajednice.

Inače, Skupštinu građana će činiti 35 učesnika, a prvo zasjedanje na temu „Preduzetništvo i mladi“ trebalo bi da bude održano u frebruaru naredne godine.

Cilj je da se kroz ovu važnu temu otvore nove perspektive i razmotre ideje koje će doprinijeti unapređenju preduzetništva u našem gradu.

Nastavi čitati

Aktuelno