Connect with us

Uncategorized

Prijavljen problem sa BORENOVIĆEVIM i VUKANOVIĆEVIM posmatračima na području Doboja

Na biračkom mjestu u Majevcu na području Doboja jutros je prijavljen problem sa posmatračima političkih subjekata PDP-a i Pokret za pravdu i red Nebojša Vukanović, izjavio je predsjednik dobojske Gradske izborne komisije (GIK) Nenad Paleksić.

On je naveo da im je taj problem prijavljen već u 6.00 časova.

“Posmatrači sa urednom akreditacijom ispred dva politička subjekta došli su u 6.00 časova, ušli u biračko mjesto da bi nakon toga došli novi posmatrači sa njihovim šefovima izbornih štabova i insistirali da se izvrši zamjena i vršili pritisak na izbornu komisiju da mi to promjenimo”, rekao je Paleksić novinarima.

On je naveo da je stvar političkog subjekta da odlučuje o rasporedu svojih akreditovanih posmatrača, a ne GIK-a.

Paleksić je napomenuo da pet biračkih mjesta na ovom području nije otvoreno na vrijeme, odnosno na četiri mjesta je registrovano kašnjenje od po 15 minuta, a na jednom 35 minuta.

“Razlog zbog čega se kasnilo je nekoliko puta prebrojavanje glasačkih listića za određene nivoe na zahtjev posmatrača”, izjavio je Paleksić.

Paleksić je naveo da su sinoć od CIK-a BiH dobili zaključak sa nalogom da se izvrši provera svih posmatrača i da se ponište akreditacije posmatračima protiv kojih se vode krivični ili drugi postupci, nakon čega su poništili akreditacije 141 posmatraču.

On je naveo da je na nekoliko biračkih mjesta tokom prebrojavanja glasačkih listića na različitim nivoima postoji razlika u broju glasačkih listića u dostavljanju, odnosno originalnom pakovanju, što su predsjednici biračkih odbora uredno evidentirali.

Paleksić je odbacio mogućnost da elektronska zdravstvena knjižica može poslužiti kao identifikacioni dokaz za glasanje, i da su o tome upoznati predsjednici biračkih odbora.

On je pozvao sve političke subjekte i učesnike u izbornom procesu da daju doprinos da izborni dan prođe na miran i dostojanstven način.

Na ovom području u biračkom spisku je 62.263 birača, koji će moći da glasaju na 106 redovnih biračkih mjesta.

Uncategorized

GRUPA JAPANSKIH LJEKARA podnijela tužbu protiv Gugla

Grupa japanskih lekara podnijela je tužbu protiv američkog pretraživača Gugla, tražeći odštetu za, kako tvrde, pogrdne i često lažne komentare bez nadzora.

U tužbi, koja je juče podnijeta Okružnom sudu u Tokiju, zahtijeva se 1,4 miliona jena (8.800 evra) odštete za 63 medicinska radnika.

Gugl je u saopštenju poslatom imejlom naveo da radi “24 sata dnevno” na smanjenju obmanjujućih ili lažnih informacija na svojoj platformi, kombinujući ljudske i tehnološke resurse “da izbrišu lažne recenzije”.

U tužbi se tvrdi da su neosnovane negativne kritike objavljene na Gugl mapama, veoma popularnoj aplikaciji u Japanu, koja omogućava ljudima da ocenjuju različite institucije i iznose lične recenzije.

Kaže se, takođe, da je Gugl uradio vrlo malo da riješi problem, uprkos žalbama.

Nastavi čitati

Uncategorized

STANIVUKOVIĆ O SNSD-u “Poslom se srećemo, a politički nikako, NITI ĆEMO SE IKADA SRETATI”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković gostovao je u emisiji Dan uživo na N1 televiziji prilikom čega je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji, izbornom zakonu, rezoluciji o Srebrenici, ali i mnogim drugim temama.
Na pitanje da li je tačna informacija sa posljednjeg sastanka Predsjedništva PDP-a o tome da je Stanivuković izgubio ambiciju da bude predsjednik ove partije, gradonačelnik je rekao:
-Ja imam ambiciju da budem predsjednik partije, to priču su pravili ljudi koji su van PDP-a, kako ja po svaku cijenu želim da preuzmem partiju, ali to su sve špekulacije. Ja sam spreman na to i da ne budem predsjednik PDP-a jer istovremeno vodim i Banjaluku, a isto to sam rekao i prije godinu dana. Nema ništa protiv toga ni da Crnadak to radi, vrijeme će pokazati kako će se stvari odvijati,  ne moram kandidoavti jer je meni Banjaluka prioritet, kazao je on.
Na tvrdnju voditeljke da je Stanivuković u posljednje vrijeme sve češće viđan sa vrhom SNSD-a, te kako komentariše kandidaturu doktora Nikole Šobota za gradonačelnika Banjaluke, Stanivuković je odgovorio da iza njega na prvom mjestu stoje djela i rezultati.
-Ja sam konstantno na terenu, idem na sve događaje, jednako tako idem i na manifestacije kao što je Dan policije. Da li ja kao gradonačelnik Banjaluke ne treba da budem na tom događaju, da li zato što će tamo biti predsjednik Republike? Ja ne radim ništa mimo svog posla, a neko želi da moj posao politizuje. Šobot je Đajićev kandidat, kada gledam njihove fotografije to je ponekad toliko neukusno, forsiranje svog ličnog kandidata, ali to je neka njihova lična procjena. Pravo je pitanje, ako Đajić toliko vjeruje u svoje rezultate zašto on nije kandidat? Zar nije paradoks da ja govorim da sam u Banjluci najbolji i da PDP najbolje stoji, ali hajde neću biti ja kandidat biće Snježa. Upravo to je uradio Vlado Đajić koji je našao žrtveno jare, ali to je njihova politika ja se bavim svojom. Da se vratimo na Dan policije, koji nije Dodikov dan, Vi znate da pola godine nakon što me tadašnji ministar Lukač udario ja sam išao i čestitao mu, a borbu smo vodili na sudu. To što neki ne umiju da iz svoje kože izbace lično je njihov problem. Svi moji stavovi po tom pitanju su stavovi Grada i mene kao gradonačelnika. Ako me pitate kao potpredsjednika PDP-a ja mogu da imam drugačiji stav i stav naših narodnih poslanika za mene će biti obavezujući. Ponosan sam što svojim prisustvom nisam dozvolio da neko privatizuje Dan policije, Dan vojske, Dan boračke organizacije. Ako je parastos žrtvama mog naroda u Drakuliću, ja neću dati da neko uzme mikrofon gradonačelnika Banjaluke umjesto mene, ne zato što sam ja Draško, nego na tom događaju će uvijek pričati gradonačelnik ko god to bio. Dakle što se tiče SNSD-a poslom se srećemo, a politički nikako, niti ćemo se sretati, istakao je Stanivuković.
On je ovom prilikom iznio i projekcije rezulata izbora u Banjaluci gdje smatra da će osvojiti preko 45 odsto glasova, Šobot oko 30 odsto, a Jelena ispod 15 odsto.
-Svaka politička procjena koju sam davao obistinila se, tvrdi Stanivuković.

Nastavi čitati

Uncategorized

RAFTING POSTAJE SIMBOL BANJALUKE! Svakodnevni trenizi na Vrbasu (FOTO/VIDEO)

Banjalučki rafteri treniraju punom parom na bukovima plahovitog Vrbasa. Cilj je kažu osvojtii što više medalja na predstojećem Svjetskom prvenstvu kojem je krajem maja domaćin Krupa na Vrbasu, odnosno Banjaluka.  Sve posade vrijedno treniraju.

-Treniramo od 2 do 4 popodne, nivo vode je dogovoren sa HE “Bočac”, radimo spust, klasik. Od Krupe na Vrbasu do RC “Kanjon” u Karanovcu. Ovo je već treći put da mjerimo vrijeme i svaki put je sve bolje i bolje – kaže Dragan Babić, kapiten muške posade reprezentacije BiH u raftingu u open kategoriji.

Foto: SrpskaCafe

Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH na predstojećem Svjetskom prvenstvu predstavljaće tri muške posade banjalučkog “Dajak kluba”. Prva provjera slijedi već za nekoliko dana, jer momci putuju najprije u Bugarsku pa onda u Austriju

– Zadnja dva vikenda u aprilu su rezervisana za dva takmičenja u okviru Eurokupa. Nadam se da ćemo dići formu i očekujemo pobjedu u Bugarskoj i u Austriji. Napadamo sami vrh. U Bugarskoj smo prošle godine pobijedili, a nadam se da ćemo konačno uspjeti da trijumfujemo  u Austriji, u Wildalpenu. Sve to radimo sa ciljem da dođemo do željene forme pred Svjetsko prvenstvo ovdje kod nas, kako bismo ostvarili još bolji rezultat nego prije dvije godine – kaže Babić.

Vrijedno treniraju muške posade, vrijedno treniraju i dame. Potpuno je to novi tim koji želi  napraviti što bolji rezultat, kaže kapiten RK “Kanjon” Milena Kolobarić.

Foto: SrpskaCafe

– Ti znaš zašto sam ja ovdje, da je nama u to vrijeme – Memorijal Branka Štulić. Ovom prilikom bih rekla, da je ovo vjerovatno  kruna moje karijere i oproštaj od raftinga. Obzirom da smo ponovo domaćini Svjetskog prvenstva, moja želja je bila da okupim djevojke koje su u vodenim sportovima, i da se pred domaćom publikom predstavimo u najboljem mogućem svjetlu – kazala je Milena Kolobarić, kapiten ženske posade reprezentacije BiH u raftingu.

Po prvi put na Svjetskom prvenstvu, u posada ženske reprezentacije BiH nastupiće Ivana Valentić. Kajak trenira već punih pet godina, želi se okušati i u raftingu.  U čamcu kaže vlada odlična atmosfera.

– Stvarno među nama vlada jedna harmonična atmosfera. S obzirom da treninzi znaju biti dosta teški i naporni, mi to sve savladamo nekom pozitivnom energijom, a ta neka međusobna podrška koju pružamo jedna drugoj mogla bi nas dovesti do nekog dobrog rezultata – kaže Ivana Valentić.

Foto: SrpskaCafe

Podsjećamo, banjalučki rafteri predstavljaće svoj grad, Republiku Srpsku i BiH na predstojećem Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Krupa na Vrbasu, odnosno Banjaluka, krajem maja ove godine.

Srpskacafe

Nastavi čitati

Aktuelno