Connect with us

Banjaluka

PRIPREMLJEN BOGAT PROGRAM: Uživajte i danas u Festivalu cvijeća, plodova i meda

Jesenji festival cvijeća, plodova i meda u Parku „Petar Kočić“ možete posjetiti i danas i uživati u plodovima jeseni, proizvodima od meda i cvjetnim aranžmanima, ali i bogatom pratećem programu.

Tako vas danas očekuje nastup Prve baletske škole koja će sa početkom u 12.00 časova izvesti segmente iz baleta „Čudesna šuma“.

Danas će biti proglašeni i pobjednici ovogodišnje akcije „Biramo najuređenije“.

Takođe, ovaj festival prilika je da steknete i nova znanja. S tim u vezi u danas, 30. septembra u „Staklencu“ (Park „Petar Kočić“) biće organizovano i predavanje iz oblasti pčelarstva sa početkom u 18.00 časova.

Inače, prodajna izložba cvijeća, plodova jeseni, meda i pčelinjih proizvoda će za sve posjetioce biti otvorena od 10.00 do 19.00 časova.

Važno je podsjetiti da su podršku organizaciji Festivala dali i prijatelji Grada: „Vitaminka a.d. Banja Luka, „Agroimpeks Nova d.o.o“, „Vivia“, „Lasta“, „Violeta“ i UP „Krajina“.

Banjaluka

Vrijednim domaćinima dopremljena voda: Gradonačelnik obišao VIŠEČLANU PORODICU iz Dragočaja

Odmah po saznanju da se suočavaju sa nestašicom vode, gradonačelnik Draško Stanivuković obišao je višečlanu porodicu Rakulj iz Dragočaja, koja ima i članove iz kategorija RVI i osoba sa invaliditetom.

Riječ je o vrijednoj banjalučkoj porodici koja se bavi poljoprivredom i uzgojem stoke, te je, imajući u vidu da ovo domaćinstvo ima i veći stočni fond, porodici dopremljena i cisterna sa vodom, neophodna za normalno funkcionisanje domaćinstva.

Podsjetivši da 96 odsto stanovnika Banjaluke u ovom trenutku ima uredno vodosnabdijevanje, gradonačelnik je kazao da su sve nadležne službe pripravne kako bi voda u rekordnom roku došla do onih domaćinstava koja trenutno suočavaju sa nestašicom vode.

– Iako imamo dovoljne količine vode, zbog manjeg promjera dovodnih cijevi prema rezervoarima Tunjice 1 i 2, ta voda ne može da prođe u ove dijelove našeg grada. Riječ je o tome da je pri izgradnji sistema prije 12 godina bilo neophodno staviti cijevi većeg promjera. Trajno rješenje za ovo područje je izgradnja novog sistema, što ćemo svakako u narednom periodu realizovati – poručio je gradonačelnik.

Istakao je svakako, da će, dok god ne bude trajno riješeno pitanje stabilnog vodosnabdijevanja ovog dijela grada, sve nadležne službe biti na raspolaganju sugrađanima i dopremati neophodne količine vode.

– Preduzeli smo sve mjere, do sada investirali preko 30 miliona KM u vodosnabdijevanje i nećemo stati dok svaka kuća na području grada ne bude imala uredno i stabilno vodosnabdijevanje – rekao je Stanivuković.

Ilija Rakulj zahvalio je gradonačelniku na brzoj rekaciji.

-Zahvalan sam što je cisterna stigla brzo i što mi je stoka spašena. Ujedno se zahvaljujem i na podršci za izgradnju štale, jer mi je to prioritet. Od toga živim i prehranjujem četvoro djece – kazao je Rakulj.

Vidjevši da je riječ o vrijednom i mladom domaćinu, koji želi da proširi svoje gazdinstvo gradonačelnik je izdvojio i lična finansijska sredstva za izgradnju štale.

Inicijativu za posjetu ovoj porodici pokrenula je ekipa Elta televizije.

Nastavi čitati

Banjaluka

U MANDATU OVE GRADSKE ADMINISTRACIJE izgrađeno je najviše parkova u ISTORIJI BANJALUKE

Protiv “betonizacije” Banjaluke danas govore oni koji su podigli ruku za svaki regulacioni plan koji je usvojen u protekle tri i po godine.

Ovako je Vuk Višekruna, član Predsjedništva PDP Banjaluka, prokomentarisao poziv odbornika SPS, Darka Miloševića, upućen šefovima odborničkih klubova u Skupštini grada Banjaluka, na hitan sastanak kako bi zajedno pripremili i potpisali zajedničku izjavu protiv “betonizacije” Banjaluke.

Još je licemjernije to što pozivaju oni koji više od 10 puta nisu podigli ruku za izmjenu regulacionog plana za gradnju najvećeg gradskog parka – poručio je Višekruna.

Višekruna je dodao da je u mandatu ove gradske administracije izgrađeno najviše parkova i uređeno najviše zelenih površina u istoriji Banjaluke.

Nastavi čitati

Banjaluka

Dim iznad hotela “Bosna” u Banjaluci, INTERVENISALI VATROGASCI

Gust dim izbio je danas oko 12.45 sati iznad hotela “Bosna” u Banjaluci, ali je na sreću utvrđeno da se ne radi o požaru i da nema ozbiljne prijetnje za imovinu i ljude.

Kako saznajemo na mjestu događaja, u pitanju je najvjerovatnije reakcija na agregatu koji se upalio nakon što je u Banjaluci nestalo struje.

Brzo su intervenisali pripadnici Vatrogasne jedinice Banjaluka, ali nije bilo potrebe za lokalizacijom požara niti angažovanjem većih snaga.

Nastavi čitati

Aktuelno