Connect with us

Banjaluka

PRIZNANJE ZA TRUD I RAD: Svetosavske nagrade najboljim osnovcima i srednjoškolcima

Tradicionalno, o Svetosavlju, Grad Banja Luka dodjeljuje nagrade najboljim učenicima banjalučkih osnovnih i srednjih škola.

Svetosavske nagrade će učenicima uručiti gradonačelnik Draško Stanivuković, na svečanosti koja će biti održana u koncertnoj dvorani Banskog dvora, sutra, 26. januara u 11.00 časova.

Na području grada Banje Luke u 29 osnovnih škola, u školskoj 2023/24. godini, školuje se 16.768 učenika, a u 17 srednjih škola, školuje se 9.029 učenika. Učenici srednjih škola, školuju se u raznim strukama i zanimanjima, u 13 javnih i četiri privatne srednje škole. Svaka osnovna i srednja škola je, na prijedlog nastavničkog vijeća za pomenutu nagradu predložila jednog učenika odnosno učenicu, izuzev Gimnazije koja je pored učenika koji pohađa redovnu nastavu, predložila i učenika iz IB odjeljenja.

Za učenike osnovnih škola pripremljena je novčana nagrada u iznosu od po 150 KM i knjiga pod nazivom „Banja Luka – alejama prošlosti i sadašnjosti“ autora Zorana Pejašinovića, a za učenike srednjih škola pripremljena je novčana nagrada u iznosu od po 200 KM i knjiga autora Zorana Pejašinovića pod nazivom „Banja Luka – alejama prošlosti i sadašnjosti“.

Banjaluka

POJEDINI DIJELOVI BANJALUKE sutra “u mraku” – evo koji tačno

Zbog radova pojedini dijelovi Banjaluke sutra (subota) neće imati električnu energiju.
Kako navode iz “Elektrokrajine”, od deset sati do 10.30 časova bez struje će biti dijelovi ulica: Koste Vojinovića, Vojvode Pere Krece i Put banjalučkog odreda, te dijelovi naselja Srpske toplice, Novoselija, Grab i Banj brdo”, istakli su oni.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA LAUŠU! “Izgradili smo preko 2 kilomera vodovodne mreže, NAŠA DJELA SU VIŠE OD RIJEČI”

-Naša djela su uvijek više od riječi, istakao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.
On je dodao da je izgrađeno preko 2 kilomera vodovodne mreže na Laušu.
-Realizacijom ovog projekta riješeno je vodosnabdijevanje za preko 100 domaćinstava!
Kao po običaju, nakon završetka radova organizovali smo druženje sa mještanima kako bismo im uručili vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, ali i porazgovarali o budućim projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda života u ovom dijelu našeg grada!
Nastavljamo dalje putem pobjede, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Prepoznali smo potrebu roditelja čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE”

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske“ da je Gradska administracija na čelu sa Draškom Stanivukovićem prepoznala potrebu roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.
– To potvrđuje jer samo prva Gradska uprava koje je uvela subvencije za boravak djece u vrtićima. Već tada smo izrazili želju i potrebe da se taj iznos poveća, ali moramo uzeti realne budžetske mogućnosti – rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, na održanom sastanku prije skoro mjesec dana zajedno sa roditeljima došli su do zaključka, odakle, na koji način i u kojem iznosu se mogu obezbijediti sredstva. – Poznato je da budžetska sredstva raspređuje Skupština grada a predlaže gradonačelnik.

Na tom sastanku, Gradska administracija se obavezala da će uputiti takav prijedlog, ali da takav prijedlog razmatra Skupština grada i usaglašeno je da roditelji sa “drugom stranom“ političke scene grada to usaglasiti.

Nismo dobili informaciju da li prijedlog koji smo mi dogovorili dobio podršku – rekao je Kresojević.

Nastavi čitati

Aktuelno