Connect with us

Hronika

PRIZNAO BRUTALNO UBISTVO! Prijeti mu doživotna robija

Ž.Z. (39) iz Prijedora priznao je ubistvo partnerke N.M. (44), ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

On je priznao brutalno ubistvo u prisustvu branioca tokom kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Prijedor.

Ukoliko osumnjičeni isto priznanje ponovi i pred tužiocem koji rukovodi istragom, moguće je da će se u slučaju koji je šokirao javnost ići na zaključivanje sporazuma o priznanju krivice, ali o tome će biti odlučeno naknadno.

Naime, prema Krivičnom zakoniku RS za ubistvo koje je kvalifikovano kao teško ubistvo zaprijećena je kazna doživotnog zatvora.

Srpskainfo je još ranije objavila da su tokom istrage pronađena dva noža za koja se pretpostavlja da su korištena tokom ubistva N.M.

Na jednom od noževa uočena su oštećenja, a da li su ona nastala tokom zločina ili ranije utvrdiće vještačenja.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkrio je da je nesrećna žena prvo ubodena u potiljak, te da je jedna od rana bila toliko duboka da joj je oštećena kičmena moždina.

Ubodne rane su uglavnom bile u predjelu zadnjeg dijela vrata, glave, a otkrivene su i na rukama, što svjedoči o tome da se žrtva do posljednjih trenutaka pokušala odbraniti od pomahnitalog ubice.

Podsjetimo, tijelo nesrećne žene pronađeno je 20. januara ove godine u jutarnjim časovima. Pronašli su je vatrogasci nakon dojave da je u stanu žrtve izbio požar.

Ubrzo je utvrđeno da je požar podmetnut kako bi se prikrili tragovi zločina.

Komšije žrtve su noć uoči ubistva i jutro na dan ubistva čuli svađu iz stana nesrećne žene, što je istražiocima pomoglo u utvrđivanju identiteta osumnjičenog koji je lociran i uhapšen u rekordnom vremenu.
SrpskaInfo.com

Hronika

DRAMA U AUTOBUSU! Vozač se potukao sa putnikom (VIDEO)

Prije par sedmica dogodio se fizički obračun između vozača automobila kompanije “Kantić” i putnika koji su se zajedno vraćali iz Njemačke za BiH.

Svađa je nastala zbog pasoša a ostali putnici su bili svjedoci nemilog događaja. Drama u autobusu oko pasoša nastala je kada je putnik na lokaciji između granica Hrvatske i BiH izgubio pasoš (GP Šamac).

Putnik, sa vozačem ali i ostalim prisutnim osobama u autobusu su zajedno tražili pasoš kojeg nisu mogli pronaći. Sa carinskom kontrolom, cijela drama trajala je oko 90 minuta, piše Crna-Hronika.

Dvije putnice su pronašle pasoš između dva sjedišta, te su se tu tenzije smirile sve do prve pauze u BiH, gd‌je je prvo putnik napao vozača, pa je vozač fizički uzvratio.
Ostali putnici su sve to sa nevjericom posmatrali a jedan od njih uspio je snimio dio događaja. Nakon verbalnog ali i fizičkog obračuna, putnik i vozač nastavili su dalje prema krajnjoj lokaciji.

Nastavi čitati

Hronika

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO NA MANJAČI sproveden u Okružno javno tužilaštvo (VIDEO)

Osumnjičeni D.R., za ubistvo na Manjači, sproveden je u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

“Preduzimanjem operativnih mjera i radnji, nakon izvršenog uviđaja u mjestu Kola, grad Banjaluka, gdje je juče oko 06.35 časova u blizini osnovne škole pronađeno beživotno tijelo lica R.V. iz Banjaluke, policijski službenici su došli do saznanja da je lice D.R. upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta nanijelo povrede licu R.V. uslijed kojih je isti preminuo”, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Ističu da je na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u Banjaluci u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske izvršena obdukcija, kojom prilikom je utvrđeno da je smrt lica R.V. nastupila nasilnim putem, kao posljedica više nanesenih udaraca tupim predmetom u predjelu glave.

“Na osnovu naredbe sudije Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 19.04.2024. godine izvršeni su pretresi stana i vozila koje koristi lice D.R., kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela”, dodaje u saopštenju.

Nastavi čitati

Hronika

UHAPŠEN ZENIČANIN koji je na Fejsbuku prijetio džihadom

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su juče u Zenici uhapsili Edina Podgoru koji je na Fejsbuku prijetio da će “ubijati nevjernike i neprijatelje muslimana”.

Iz Sipe je saopšteno da su postupajući po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine na području Zenice realizovali pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stari na dvije lokacije i uhapsili jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Terorizam” provision Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

“Nakon lišenja lice je sprovedeno u prostorije SIPA radio kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu lica će se odrediti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i to dva mobilana telefona, nož i pištolj za koji se sumnja da je koristio na snimku, a za koji je na licu mjesta utvrđeno da se u stvari ne radi o pravom vatrenom oružju”, navodi se u saopštenju Sipe.

Pojašnjeno je da je prema prikupljenim saznanjima uhapšeni na svom Fejsbuk profilu “objavio video snimak na kojem se isti nalazi, te predstavlja kao Edin Podgora i govori da je krenuo ubijati nevjernike i čifute, te neprijatelje muslimana i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem nepoznate make”.

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa Obavještajno bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova ZE-DO kantona.

Nastavi čitati

Aktuelno