Connect with us

Hronika

PRODUŽEN PRITVOR osumnjičenom za obljubu DJETETA

Okružni sud u Bijeljini produžio je pritvor za S.J. koji je osumnjičen za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina u bijeljinskom mjestu Janja.

Osumnjičenom da je ovo krivično djelo počinio u martu 2021. godine pritvor je produžen rješenjem Okružnog suda u Bijeljini od 25. januara, na osnovu prijedloga bijeljinskog Okružnog javnog tužilaštva od 23. januara, objavljeno je danas na zvaničnoj stranici Tužilaštva.

Osumnjičenom, protiv koga je bila raspisana međunarodna potjernica od 27. juna 2022. godine, određen je pritvor u trajanju od mjesec dana, a u prijedlogu je zatraženo produženje.

Hronika

UČENIK DONI SKALPEL U ŠKOLU, zadobio teške tjelesne povrede

U Osnovnoj školi “Šip” u Sarajevo u četvrtak, protekle sedmice, odvijala se velika drama, kada je jedan od učenika u školu došao i donio skalpel, saznaje portal “Avaza”.

Dalje kako piše Avaz, učenik je mahao tim skalpelom, na šta su se drugi učenici prepali.

Došlo je i do naguravanja tog učenika sa skalpelom i njegovog vršnjaka. Na kraju je d‌ječak, koji je donio skalpel, sam sebe povrijedio, a u bolnici u koju je odvezen ustanovljene su teške tjelesne povrede.

Uznemireni roditelji kada su saznali za ovaj incident pozvali su policiju. Obaviješteno je i Vijeće roditelja, te je sazvan hitni sastanak sa upravom škole.

Roditelji traže od uprave škole, prema saznanjima Avaza, da se uvedu mjere koje bi ubuduće zaustavile, odnosno spriječile ovakve incidente, jer postavlja se pitanje kako i zašto je učenik donio skalpel u školu.

Takođe, postavlja se pitanje šta ga je inspirisalo da izuzetno opasno sječivo donese u školu.

Nastavi čitati

Hronika

ZAŠTO JE SARAJEVSKA ŠKOLA čekala dva dana da se oglasi o STRAVIČNOM INCIDENTU?

U Osnovnoj školi “Šip”, koja se nalazi u istoimenom sarajevskom naselju, došlo je do incidenta u kojem se učenik samopovrijedio, dok je prijetio svojim drugarima iz školskih klupa sa skalpelom.

Nakon što je “Avaz” objavio detalje ovog incidenta, koji su potvrđeni i iz policije, sada se i oglasila škola.

Iz Osnovne škole “Šip” navode da se nije došlo ni do kakvog naguravanja, niti prijetnji.

Takođe, tvrde da su odmah postupili po važećim pravilnicima i zakonom.

Pa se postavlja pitanje zašto su onda čekali dva dana i medijska pisanja da bi se oglasili o ovom nemilom događaju koji se desio u njihovoj školi. Da li bi se čekalo i da je imalo drugačije posljedice, a ne “lakše tjelesne povrede” kako navode?

Saopštenje OŠ “Šip” prenosimo u cijelosti.

– Povodom nemilog događaja koji se, nažalost, dogodio u četvrtak, 22. februara 2024. godine u prostorijama naše škole, ovim putem želimo obavijestiti roditelje i javnost da je škola odmah po saznanju šta se desilo postupila u skladu sa važećim pravilnicima i Zakonom.

Naime, tačno je da je navedeni učenik u školu donio skalpel, ali ne s namjerom da bilo koga povrijedi. U prostoriji gdje se desio ovaj događaj, nije bilo nikakvog naguravanja među učenicima, dječak ranije nije pravio probleme, niti je prijetio drugim učenicima, kako pojedini mediji tvrde. Nažalost, učenik je samog sebe povrijiedio, a kako su nam potvrdili roditelji, nakon ukazane |jekarske pomoći, radi se o lakšim tjelesnim povredama.

Objava OŠ “Šip”. Facebook

Odmah nakon ovog događaja, s roditeljima učenika 6. razreda održan je hitan roditeljski sastanak kome je prisustvovala Uprava škole, Stručna pedagoška služba i policija. Unutar naše ustanove sve procedure sprovode se u skladu s važećom legislativom i u tom smislu interes učenika nam je na prvom mjestu. Kako se u konkretnom slučaju radi o mlađem maloljetniku, molimo da se podaci ne iznose javno od strane onih koji nisu nadležni za davanje informacija o istom.

Zaposleni i Uprava OŠ, “Šip” iskreno žali zbog ovog incidenta, te su svi maksimalno angažirani kako se ovakvi ili slični događaji ne bi dešavali u našoj školi.

Povrijeđenom učeniku želimo brz i uspješan oporavak – navodi se u saopštenju.

Avaz

Nastavi čitati

Hronika

HOFMANU 10 MJESECI ZATVORA zbog šamaranja konobara

Miljan Vidović Hofman iz Bijeljine osuđen je danas u Osnovnom sudu u Rumi na kaznu zatvora od 10 mjeseci zbog sumnje da je počinio krivično djelo zlostavljanje i mučenje.

On je danas u Rumi osuđen za kivično djelo zlostavljanje i mučenje. Njemu se sudilo zbog sumnje da je maltretirao i šamarao konobara koji je radio u jednom restoranu u Irigu, prenosi Telegraf.

Kako se vidi na snimku na društvenim mrežama, tri muškarca su prišla radniku ugostiteljskog objekta u Irigu, a Miljan je nasrnuo na njega.
Čovjek je pokušao da se odbrani, ali mu je Miljan Vidović naredio da spusti ruke. Pokušao je da ga ujede za lice, unosio mu se u lice vukao ga za uši i udarao mu šamare.

– Spusti ruke. Hoćeš zaklati papagaja? Je l’ hoćeš da zakolješ papagaja pred mojom ćerkom? Što si rekao da ćeš da zakolješ, njoj da daš? Je l’ njoj da serviraš mrtvog papagaja? – rekao je, udarajući šamare.

Čovjek je refleksno podigao ruke kako bi napravio distancu između njih, a Miljan Vidović ga je udario pesnicom u stomak. Konobar je govorio da nije tako mislio i da je pogrešio, da neće nikad više.
– Ne smiješ mom djetetu da kažeš bilo šta. Ja sam tebe gledao kao druga, uvijek sam bio kulturan. Jesi rekao triput mojoj kćerki da ćeš da zakolješ papagaja? Jesi pogriješio? – pitao je, a konobar je odgovorio da je to izgovorio i da je pogriješio.

Nasilnik mu je onda pružio ruku.
– Evo ti ruka, pogrešio si. Nikad te nisam dirao, jesi čuo? Moja žena mi i dalje spominje što si to rekao pred mojom kćerkom, je l’ shvataš? Spusti ruku, nemoj da dižeš ruku! Nemoj više nikad, aj ćao – rekao je Hofman i otišao.

Braća Hofman uhapšeni su u novembru prošle godine. oni su, nakon obavljenog informativnog razgovora.

Oni su takođe privukli veliku pažnju javnosti nakon što su objavljeni snimci na društvenim mrežama na kojima prijete konobarima i vlasnicima kafića u Modriči.

Telegraf

Nastavi čitati

Aktuelno