Connect with us

Uncategorized

PROPAST BANJALUČKOG SNSD-a! KIKO I ĆURLA PREUZELI KORMILO! Presuđeni kriminalac i drugi koji “ne zna ko je” NOSE ĐAJIĆEVE SKUTE NA PUTU U AMBIS!

Gradski odbor SNSD-a u potpunom je rasulu nakon što je predsjednik istog  Vlado Đajić prvo na mala vrata uveo, a onda i potpuno prepustio vladavinu ovim političkim tijelom dvojici “stručnjaka” Milanu Ćurliću Ćurli i Kiki Klincovu, jednom presuđenom kriminalcu i drugom koji sam za sebe kaže da ni on ne zna ko je.
Građani su uglavnom upoznati sa (ne)djelima doktora i estradnog menadžera Đajića, ali ostaje nejasno gdje pronalazi ovakve likove, a jednog od njih je juče poslao i u Dodikov kabinet da snimi zaista sramotan video, dok predsjednik nije bio tu, nakon čega im je Milorad kako saznajemo od izvora bliskih vlasti poručio “da će im je*ati mater”.

Nezadovoljstvo članova SNSD-a iz dana u dan sve je veće, a više nije mogao da ćuti ni Momčilo Antonić koji se danas oglasio na Twitteru rekavši kako kad vidi sjednice Predsjedništa GrO PDP-a uhvati ga neka sjeta i nostalgija.
-I mi u GrO SNSD-a smo nekad imali sjednice Pr. svaki mjesec, pa raspravljali gdje dobro, gdje nije, kako unaprijediti neke stvari, svađali se, mirili, glasali, preglasavali.. Osjećala se pripadnost, napisao je Antonić.

O Ćurli se govorilo i ranije iako se Đajić javno ograđivao od veze sa njim, vrijeme je pokazalo da je kao i obično nesuvislo lagao. O njegovoj saradnji sa Ćurlom davno je pisala i Gorica Dodik, koja je tom prilikom Ćurlu nazvala “gradskim ološem”

Vlado Đajić svojevremeno je tvrdio da se ne može sjetiti imena svog najbližeg saradnika, Milana Ćurlića Ćurle koji je pravosnažno osuđen zbog krivičnog djela lažnog predstavljanja i to ni manje ni više nego kao službenika Poreske uprave Republike Srpske.

Ćurla je tada lažno se predstavljajući kao službenik PU RS pokušao je da iznudi novac od vlasnika preduzeća D.O.O. „Delfin Trgotrans“ Čelinac.

Druga persona koja “kolo vodi” u GrO SNSD Banjaluka, Kiko Klincov neuspješan pokušaj muzičara i ljudskog bića uopšte juče je javno obrukao i predsjednika Republike Milorada Dodika i čitav SNSD sramnim videom koji je snimio u Palati Republike poručujući kako će on “spasiti narod”

Nakon što je “ovo” dospjelo u javnost oglasilili su se mnogi.

“Tragedija je kako je on prošao na kapiji. Mi smo tri puta tražili pismeno sastanak sa predsjednikom i niko se nije udostojio ni da odgovori, a Kiko pravi šou u kabinetu”, napisao je Saša Trivić.

Predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske, Božo Marić je ispod videa napisao “ima li dno podrum”.

Ali ko je ustvari Kiko Klincov?

Kiko Klincov je prije dvije godine gostujući u Teleringu na RTRS-u poklonio ikonu od, kako je rekao, 24-karatnog zlata Miloradu Dodiku i naravno slagao je jer Kiko je zlatnu ikonu mogao vidjeti samo u crkvi, ako je tamo uopste usao.

Klincov se okušao i u muzici, njegova pjesma “James Bond” na YouTubeu ima blizu 100 hiljada pregleda, ali ne zato što je dobra, nego ponovo pogađate BRUKA!

On se gostujući na RTRS-u prije dvije godine, na pitanje kako bi se predstavio, rekao da ni on ne zna ko je.

“Radio sam kao voditelj, pa u pozorištu na sceni, pa po ambasadama, pa se sretao s Inzkom, sa opozicijom i pozicijom, sa estradnim ličnostima poput Mileta Kitića, Halida Muslimovića. Ja sam neka multimedijalna ličnost””, rekao je i dodao: “Više ne znam ni ja…”

Na šta je spao GrO SNSD Banjaluka jasno je, do kada će ovo trajati i kuda vodi takođe je jasno, ali činjenica je da je Vlado Đajić scenarista i režiser svih nesrećnih događaja koji su zadesili ovu partiju u Banjaluci. Da je kojim slučajem Stanivuković mogao da bira opoziciju, bolju nije mogao ni da sanja, jer oni su jednostavno rečeno PROPAST!

Uncategorized

NEZAPAMĆEN SKANDAL U BRITANIJI! Političar se kladio da će izgubiti na izborima’

Skandal oko klađenja na datum održavanja parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji dobio je danas bizaran obrt kada je kandidat Laburističke stranke Kevin Krejg priznao da se kladio da će izgubiti u svojoj izbornoj jedinici.

Laburisti su suspendovali Krejga dok Komisija za igre na sreću Velike Britanije nastavlja da istražuje niz navodnih izbornih opklada uoči opštih izbora zakazanih za 4. jul, prenosi portal Politiko.

U saopštenju Krejga, koji se kandidovao u izbornoj jedinici Central Safolk i Nort Ipsvič, doskorašnji kandidat laburista je priznao da se kladio protiv sebe, rekavši da je to bilo “u dobrotvorne svrhe”.

Krejg se izvinio svojoj stranci, ali laburisti su ga suspendovali odmah nakon što su obaviješteni o rezlultatima istrage Komisije za igre na sreću Velike Britanije.

“Ovo je bila velika greška, zbog koje se izvinjavam. Duboko žalim zbog onoga što sam uradio i prihvatiću posljedice svoje gluposti”, objavio je Krejg.

Portparol stranke je rekao da se Laburistička stranka pod vođstvom Kira Starmera, pridržava najviših standarda u izboru svojih kandidata za parlamentarne izbore, prnosi Tanjug.

“Javnost ima opravdana očekivanja od svake stranke koja se nada da će služiti naciji. Zbog toga smo odmah reagovali u ovom slučaju”, poručio je Portparol Laburističke stranke.

Veliku Britaniju je prethodno potresao skandal sa klađenjem, nakon što su pojedini zvaničnici konzervativaca optuženi da su se nezakonito kladili na tačan datum održavanja izbora prije nego što ih je premijer Riši Sunak raspisao za 4. jul.

Sunak je povukao je podršku svom pomoćniku Kregu Vilijamsu, koji će biti poslanik izborne stranke za britanski parlament, nakon što se kladio za datum održavanja izbora.

Zbog sumnje na klađenje uhapšen je i policajac iz bezbednosnog tima premijera.

Nastavi čitati

Uncategorized

PRVI SVESRPSKI SABOR! Usvojena Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda (VIDEO

Na zajednčikoj sjednici vlada Srpske i Srbije usvojena je Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda.

Deklaracija je usvojena jedoglasno. Deklaracija je usvojena na sjednici koja se održava u okviru Svesrpskog naroda.

Deklaracija će sada biti upućena parlamentima Srbije i Srpske, rekao je premijer Srbije Miloš Vučević na zajedničkoj sjednici.
Vučević je istakao potrebu da se radi na očuvanju srpskog identiteta, te naveo da slijedi puno posla u svim segmentima društvenog života. On je istakao da je zajednički kulturni i duhvni identitet nedjeljiv.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da srpski narod želi da kreira svoju budućnost.

– Došlo je vrijeme da mi kao srpski narod zaštitimo svoje interese. Ovo danas je istorijski dan. Svi mi ostajemo dio istorije, jer po prvi put srpski narod neskriveno, bez ikakvih ambicija da nanosi bilo kome drugome štetu, želi da kreira svoju budućnost – poručio je Višković. On je naglasio da ono što danas se uradi biće i dokumentovano.
Linker
Parlamenti Srbije i Srpske bi u narednih 90 dana trebalo da usvoje Deklaraciju.

Vlade Srbije i Republike Srpske usvojile su odluku o hitnoj pripremi konkursa za idejno rešenja izgradnje memorijalanih centara za obelžavanje mjesta stradanja u Donjoj Gradini i u Beogradu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas ranije da deklaracija rehabilituje srpski nacionalni interes i da će svi biti ponosni na njeno usvajanje.

– Deklaracija je suštinski nacionalni dokument, dala je odgovore na mnoge izazove i na ono što treba činiti u budućnost – rekao je Dodik na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija i Republika Srpska nikad nisu prekršile dogovor postignut prije deset godina, da bez obzira na različita mišljenja – nikad ne smiju da trpe odnosi Srbije i Srpske.

Najprije želim zahvalim sponzorima i kosponzorima rezolucije o Srebrenici, jer su nas ujedinili u ovom zlokobnom vremenu, rekao je na zajedničkoj sjednici vlada Srpske i Srbije predsjednik DNP-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Milan Knežević.

– Nakon referenduma u Crnoj Gori mi se suočavamo sa nestankom, protjerivali su nam iz udžbenika srpske vladike i pisce, priznavali tzv. Kosovo, zaboravljajući da smo nekad zajedno izvojevali pobjede. Htjeli su da nas natjeraju da je sramota da se izjasnite kao Srbin, a Vladi Crne Gore ne možete dobiti ni mjesto ložača kotlova – naveo je Knežević.

Srbi iz Crne Gore su kao i drugi Srbi i želimo da tako budemo posmatrani, kaže predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić na zajedničkoj sjednici vlada Srpske i Srbije u Beogradu.

Naši neprijatelji su uvijek igrali na kartu srpskog nejedinstva, rekao je Ivan Stoiljković, predsjednik Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji, na zajedničkoj sjednici Vlada Republike Srpske i Srbije.

Konkurs za izgradnju memorijalnih centara jasenovačkim žrtvama

Na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske usvojena je odluka o rapisivanju konkursa za izgradnju memorijalnih centara posvećenih jasenovačkim žrtavama u Donjoj Gradini i Beogradu.

Ministar kulture Nikola Selaković izjavio je da će upravljački odbor za realizaciju te odluke u hitnom roku pripremiti detaljan plan aktivnosti. On je istakao da će se lokacija u Beogradu naknadno utvrditi, ali će biti na obali Save.

Završena zajednička sjednica Vlada Srpske i Srbije: Usvojena Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i budućnosti srpskog naroda

-Sava je ta spojnica između Jasenovca, Donje Gradine i Beograda – poručio je ministar.

Nastavi čitati

Uncategorized

U Evropi PROSJEK PENZIJE 1.224 evra, A U BIH 311

Najvišim starosnim penzijama mogu se pohvaliti stanovnici nordijskih zemalja, dok su, očekivano, najniže na Balkanu.

U2021. prosječni mjesečni bruto izdaci za starosnu penziju u EU su varirali, od čak 2.575 evra u Luksemburgu do niskih 226 evra u Bugarskoj. Prema podacima koji su uzeti s Eurostata, prosjek Evropske unije iznosio je 1.224 evra.

Najviše prosječne starosne penzije u Evropskoj uniji imaju penzioneri u Luksemburgu (2.575 evra) i Danskoj (2.417 evra). Prosječna starosna penzija na Islandu je 2.762 evra, Švajcarskoj 2.138, Austriji 1.962, Irskoj 1.906, Italiji 1.561, Njemačkoj 1.440, Sloveniji 692, Poljskoj 538, a Mađarskoj 398 evra.

Hrvatska se našla pri dnu ljestvice, odnosno na 28. mjestu od 36 zemalja – sa 580 evra, dok je u Sloveniji 785 evra. Najniže prosječne starosne penzije imaju Bugarska i Albanija.

Prosječna penzija u Federaciji BiH iznosi 622,75 KM (319 evra), a u Republici Srpskoj 591 KM (303,07 evra). U BiH se iznos prosječne penzije kreće oko 311 evra, što je skoro četiri puta manje od prosjeka zemalja Evropske unije.

Prosječna penzija u Srbiji trenutno je 45.739 dinara, odnosno blizu 765 KM (392 evra). U Crnoj Gori se i te kako mogu pohvaliti visinom prosječne penzije. Prema posljednjim podacima, taj iznos je bio 488 evra, odnosno 963 KM, piše Večernji list BiH.

Nastavi čitati

Aktuelno