Connect with us

Politika

PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE! Stanivuković “Važno što su Srbi danas okupljeni baš ovdje u Beogradu”

Gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvuje obilježavanju Dana državnosti Srbije.

– Sretenje je najvažniji istorijski, kulturni ali i politički datum koji Srbi kao narod obilježavaju ma gdje oni bili. Veoma je važno što su Srbi danas okupljeni baš ovdje u Beogradu, u našoj matici Srbiji, kako bi zajedno proslavili Dan državnosti – poručio je gradonačelnik, uputivši još jednom čestitke rukovodstvu Srbije i svim njenim građanima.

Kako je istakao, danas smo okupljeni u Beogradu, kako bi obilježili nacionalni praznik, ali i kako bi proslavili to što iza sebe imamo gotovo dva vijeka od obnovljene srpske državnosti.

– Imati državnost ne znači imati je samo formalno-pravno, već imati je suštinski, a to se ogleda kroz sposobnost da odluke donosite samostalno bez obzira šta mislile velike svjetske sile. U tom pogledu važno je reći da je Srbija, zahvljujući njenom rukovodastvu, dovoljno razvijena da odluke donosi samostalno i na taj očuva stabilnost i prijateljske odnose sa svima – istakao je gradonačelnik.

On je kazao da i Srbi u Republici Srpskoj imaju obavezu da čuvaju svoju slobodu i autonomiju, te da prepoznaju svoje najvažnije interese.

-Naš interes svakako je da budemo okrenuti prema Srbiji i da zajednički donosimo odluke koje su važne za cjelokupan srpski narod. Stoga je važno da se na ovaj naš najvažniji nacionalni praznik sabiramo u ime svih naših velikana koji su obnovili srpsku državnost i uspostavili ustav prije mnogih svjetskih sila, što pokazuje da smo mi oduvijek snažan narod i zato bi trebalo da uvijek radimo u interesu naše sabornosti i našeg jedinstva– zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

Politika

KRALJ NEPROVJERENIH INFORMACIJA: Vukanović “Đokićevog sina” poslao u Emirate

Poslaniku u Narodnoj skupštini, Nebojši Vukanoviću kao da nije bilo dovoljno što je u proteklih nekoliko dana toliko puta raskrinkan kao neko ko objavljuje lažne i neprovjerene informacije, te je zbog toga i više puta demantovan, kako u medijima i javnosti, tako i na drušrvenim mrežama.

Ipak, čini se da ni to nije bilo dovoljno, te je sa ovom praksom i nastavio.

Tako je juče na svim svojim stranicama objavio vijest da je sin ministra Petra Đokića imenovan za ambasadora Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, što se ponovo pokazalo kao netačna i neprovjerena informacija.

 

Na ovu neprovjerenu infromaciju, odnsono konstatciju, uslijedilo je i nekoliko demantija.

Naime, novoizabrani ambasador sa sinom Petra Đokića dijeli samo ime – obojica se zovu Bojan, te sudeći po ovome, Nebojša Vukanović ne planira da stane sa objavljivanjem neprovjerenih informacija, što svakako ne priliči jednom ozbiljnom političaru, ali ni novinaru.

Nastavi čitati

Politika

Sporni Nacrt zakona o kleveti danas bi se trebao naći pred poslanicima u NSRS

Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) danas nastavlja drugu redovnu sjednicu. Pred poslanicima bi se trebao naći i kontroverzni Nacrt zakona o kleveti, koji bi uvredu i klevetu tretirao kao krivično djelo, te nametnuo drakonske kazne.

Protiv ovakvih uredbi, podsjetimo, ustali su novinari i aktivisti, kao i udruženja građana.

Današnja sjednica NSRS počet će raspravom o Prijedlogu zakona o gradu Prnjavor kojim se uređuju područje, nadležnosti, organi i njegovo finansiranje.

Osim Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS, poslanici će, u nastavku druge redovne sjednice, po hitnom postupku razmatrati i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji RS.

Biće razmatrani i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske.

Nastavak sjednice zakazan je u 10.00 časova. Prvi dio druge redovne sjednice okončan je u četvrtak, 16. marta.

Nastavi čitati

Politika

Stanivuković čestitao Petroviću: VAŽNA POBJEDA ZA JEDINSTVENU OPOZICIJU U SRPSKOJ

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio je čestitke gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je na referendumu u nedjelju  potvrdio povjerenje koje mu ukazuju njegovi sugrađani.

Stanivuković je naglasio da je ovo važna pobjeda za Bijeljinu i jedinstvenu opoziciju u Republici Srpskoj.

– Čestitam gradonačelniku Ljubiši Petroviću na istrajnoj bori i ponovnoj pobjedi u Bijeljini. Neka je sa srećom – zaključio je Stavinuković.

 

Nastavi čitati

Aktuleno