Connect with us

Svijet

PUCANO U TRAMPOVOG SARADNIKA: Čekao suprugu u automobilu kada su na njega ispaljeni hici

Majk Gil, član administracije nekadašnjeg predsjednika SAD Donalda Trampa, nalazi se u kritičnom stanju nakon što je upucan u Vašingtonu.

Gil je teško ranjen tokom pokušaja krađe automobila.

Napad se dogodio oko 17.45 časova u ponedjeljak po lokalnom vremenu, a napadač je potom ubio jednu osobu, pokušavajući da ukrade drugo vozilo. Policija ga je potom likvidirala.

Kako javljaju američki mediji, Gil, koji je otac troje djece, upucan je dok je čekao da pokupi svoju suprugu. Bio je u vozilu kada su u njega ispaljeni hici.

Trampov saradnik je uspio ranjen da izađe iz automobil, a potom se srušio.

Gil je bio glavni operativni direktor Komisije za trgovinu tokom vremena Donalda Trampa u Bijeloj kući.

Portparol porodice je potvrdio da je došlo do pucnjave i ranjavanja i da je Gil u kritičnom stanu, a jedan od svjedoka rekao je za da je Gilova supruga dotrčala do ranjenog Majka i držeći ga za ruku, pitala šta se dogodilo, ali da on nije uspio da joj odgovori.

Osumnjičeni za ranjavanje Gila pokušao je da u krade vozila u Vašingtonu i Merilendu i ubio je najmanje jednu osobu.

Osumnjičeni je treći put bezuspješno pokušao da otme vozilo u Trećoj ulici, prije nego što je ukrao automobil osobe koju je ubio.

Policajci u Nju Keroltonu u Merilendu, predgrađu Vašingtona, jutros su ubili osumnjičenog. Još nije imenovan, prenio je Fox5DC.

Džefri Kerol, pomoćnik šefa policije Vašingtona, rekao je da je čovjek imao kriminalni dosije i da je izgledalo da je u trenutku napada prolazio kroz psihičku krizu, prenosi Blic.

Svijet

PRIZORI APOKALIPSE! Vatra progutala 500.000 hektara zemlje

Veliki požari u Teksasu i dalje bjesne dok sve vatrogasne službe pokušavaju suzbiti vatreni plamen, javlja “The Guardian”.

Požar u Smokhaus Kriku drugi je najveći šumski požar u Teksasu dosad, a progutao je više od 500.000 hektara u teksaškom području Panhendl otkako je započeo u ponedjeljak.
Požar trenutno nije pod kontrolom, a stanovnici nekoliko teksaških regija su evakuisani.
Vatra se uveliko proširila s obzirom na neuobičajno visoke temperature i jak vjetar, a plamen se pojačavao u suvim travnatim područjima.
Juče su naređene obavezne evakuacije za nekoliko teksaških regija, nakon što je guverner Greg Abot proglasio katastrofalno stanje.

Više od 4000 kuća u Teksasu trenutno je bez struje, prenosi “Index”.

Nastavi čitati

Svijet

ŠTA SE DEŠAVA SA LJUDIMA? Potpuno gola ušla u market, kupci u nevjerici snimali

Kupce u jednom moskovskom supermarketu šokirao je prizor koji ih je sačekao među voćem.

Jedna žena ušetala je potpuno gola i sjela ispred konzervi ananasa te počela da se moli.

Ljudi su u nevjerici snimali cijeli događaj, a snimci obilaze svije.

Uprava supermarketa je zbog ovog incidenta pozvala Državni istražni biro na mjesto incidenta.

Policajac je prišao ženi i pitao je da li je sve u redu, međutim ona nije reagovala na pitanje i nastavila je da meditira.

Prema preliminarnim podacima, bila je pod uticajem droge.

Snimak je objavljen na Telegramu na OVOM LINKU.

Nastavi čitati

Svijet

BAJDEN IDE U BOLNICU: Prošle godine doktori proglasili Bajdena sposobnim

Američki predsjednik Džozef Bajden je rekao da će se danas podvrgnuti fizikalnom pregledu u vojnoj bolnici u saveznoj državi Marilandu, a rezultati će se pomno posmatrati s obzirom na to da osamdesetjednogodišnjak namjerava ponovno da bude kandidat na izborima u novembru.

Bijela kuća je rekla da će kasnije danas javno objaviti pisani sažetak rutinskog, godišnjeg pregleda demokratskog predsjednika.

Prošle godine doktori proglasili Bajdena sposobnim

Ovogodišnji se pregled odvija u vrijeme kada će se Bajden najvjerojatnije ponovo sučeliti s bivšim republikanskim predsjednikom, sedamdesetsedmogodišnjim Donaldom Trampom, na izborima 5. novembra.

Dvojica kandidata se međusobno optužuju za slabljenje mentalnih sposobnosti. Trampova posljednja suparnica za nominaciju Republikanske stranke, pedesetdvogodišnja Niki Hejl, rekla je da su obojica kandidata prestara za Bijelu kuću i da bi se trebali podvrgnuti kognitivnim testiranjima.

Doktori su Bajdena proglasili zdravim i “sposobnim za obavljanje dužnosti” na prošlogodišnjem fizikalnom pregledu, koji je uključivao uklanjanje lezije s predsjednikovih prsa, a na njemu je rečeno i da Bajden nema simptoma dugotrajnog kovida nakon što se virusom korona zarazio 2022.

Nastavi čitati

Aktuelno